1. Բույսերի նյարդային համակարգը անհամեմատ ավելի թույլ է զարգացած, նենց որ ցավի ու տառապանքի առումով համեմատելու չի կենդանիների հետ։
2. Կենդանիների դեպքում կյանք–մահ անցումը շատ կտրուկ է, որից հետո սկսում է ինտենսիվ նեխման պրոցես։ Բնականաբար թունավոր հետևանքներով էդ կենդանու միսը ուտողի համար։ Նեխման պրոցեսը դանդաղեցելու համար օգտագործվում են քիմիական նյութեր, որոնք ևս խիստ թունավոր են։
Իսկ բույսերի դեպքում կյանքից մահվան անցնելու պրոցեսը շատ ավելի դանդաղ ու հարաբերական է։
Իսկ ընդհանրապես, մսեղեն չօգտագործելու նպատակահարմարության հիմնավորումները բազմաթիվ ու բազմակողմանի են։ Իսկ օգտագործելու ոչ մի անհրաժեշտություն չկա։
Բացի երևի նրանից, որ մարդ կա ասում է. «Ախր շատ համովա, առանց միս կյանք չունեմ»։![]()
Դա էլ սովորության հարց է։ Հլը մի քանի տարի միս մի կեր, տես դրանից հետո ոնց կզզվես մսից։ Մինչդեռ օրինակ մրգերի կամ հացահատիկի դեպքում նման բան չի լինում։
Էջանիշներ