իմիջիայլոց, մեր մոտ մի հատ մսի կոմբինակ կա, օրական 15 000 խոզ են մորթում:
լրիվ ցիկլ կոնվեյր ա: Մի կողմից մտնում ա, ու քնացնում են, մյուս կողմից փաթեթավորված դուրս ա գալիս
/առանց ծիծաղիկի կամ լացելիքի/
իմիջիայլոց, մեր մոտ մի հատ մսի կոմբինակ կա, օրական 15 000 խոզ են մորթում:
լրիվ ցիկլ կոնվեյր ա: Մի կողմից մտնում ա, ու քնացնում են, մյուս կողմից փաթեթավորված դուրս ա գալիս
/առանց ծիծաղիկի կամ լացելիքի/
Ցիվի՞լ: Բա խոզի կյանքի իրավու՞նքը: Իջևանում օրինակ հետևի ոտերը կտրում պրոտեզ են դնում:
Ավելացվել է 3 րոպե անց
Բանձիկը նոր տարվա բդի անքակտելի մասն ա:
Ես որ մեկի տուն գնամ բուդը բանձիկով չլինի մոտի չեմ գնա, ու մենակ բդին չէ, մնացած բաներին էլ մատով չեմ կպնի:
Զվարճալիում էր բացված, բայց ղեգավարութունը տեղափոխել ու միաձուլել ա՝ բդի ու բանձիկի պես:
Վերջին խմբագրող՝ Տրիբուն: 04.12.2008, 23:03: Պատճառ: Գրառման ավելացում
Philosopher (30.12.2010), sharick (31.12.2010), Yellow Raven (30.12.2010)
Ինձ կբացատրե՞ք ամանորյա սեղանին խոզի բդի պարտադիր ներկայության իմաստը
Մենք, օրինակ, բուդ չենք պատրաստում![]()
Нет без правил игры, есть игра по неволе!
հայկական ավանդույթ հաստատ չի, ու ընդհանրապես խոզի միս հայերը սկսել են սենց շատ օգտագործել մոտ 20-րդ դարից սկսած. ավելի ճիշտ խորհրդային տարիներից, մինչ այդ գառան միս էին օգտագործում,իսկ խոզի բուդ շատ ավելի ուշ են սկսել,սրանից առաջ էլ հիմնականում ամբողջական խոճկոր էին դնում սեղանին,երևի դրանից էլ եկել ա,որ սկսել են խոզի բուդ դնել սեղանին
Հայուհի (30.12.2010)
Լրիվ հայկական է քանի որ բացի հայերից (ավելի ճիշտ հայաստանցիներից) ուրիշ ոչ մեկը բուդ չի դնում սեղանին, կարող եմ ասել պատրաստելու ձևն էլ չեն իմանում: Օրինակ մեր հարևան երկրներում (մուսուլմանական) ընդհանրապես խոզ չեն ուտում քանի որ նրանք տվյալ կենդանուն համարում են անմաքուր իսկ մենք հայերս շատ ենք սիրում![]()
stepanyanarg (31.12.2010), Հայուհի (30.12.2010)
stepanyanarg (31.12.2010), Ungrateful (31.12.2010)
Իսկապես շատ էլ համով է խոզի բուդը, ուղղակի պետք չէ Նոր տարին դարձնել ,,Բդի տոն,,
Այս պահին թեմայում են 1 հոգի. (0 անդամ և 1 հյուր)
Էջանիշներ