հայկական ավանդույթ հաստատ չի, ու ընդհանրապես խոզի միս հայերը սկսել են սենց շատ օգտագործել մոտ 20-րդ դարից սկսած. ավելի ճիշտ խորհրդային տարիներից, մինչ այդ գառան միս էին օգտագործում,իսկ խոզի բուդ շատ ավելի ուշ են սկսել,սրանից առաջ էլ հիմնականում ամբողջական խոճկոր էին դնում սեղանին,երևի դրանից էլ եկել ա,որ սկսել են խոզի բուդ դնել սեղանին
Հայուհի (30.12.2010)
Հա բայց Խոզի բուդը շատ էլ համովա![]()
Մենք ամեն տարի դնում ենք, բայց նենց չի էլի, որ վերջում փչանա, հանենք թափենք. մեր տանը բդի ֆանատ կա, մեկի տեղը երկու![]()
Первая рюмка, первая сигарета, первая ночь, как же далеко всё это.........
Լրիվ հայկական է քանի որ բացի հայերից (ավելի ճիշտ հայաստանցիներից) ուրիշ ոչ մեկը բուդ չի դնում սեղանին, կարող եմ ասել պատրաստելու ձևն էլ չեն իմանում: Օրինակ մեր հարևան երկրներում (մուսուլմանական) ընդհանրապես խոզ չեն ուտում քանի որ նրանք տվյալ կենդանուն համարում են անմաքուր իսկ մենք հայերս շատ ենք սիրում![]()
stepanyanarg (31.12.2010), Հայուհի (30.12.2010)
Այս պահին թեմայում են 1 հոգի. (0 անդամ և 1 հյուր)
Էջանիշներ