User Tag List

Էջ 1 2-ից 12 ՎերջինըՎերջինը
Ցույց են տրվում 1 համարից մինչև 15 համարի արդյունքները՝ ընդհանուր 29 հատից

Թեմա: Մսակերություն, կամ կառնիվոր դիետա

  1. #1
    Պատվավոր անդամ
    Վիշապ-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    03.12.2007
    Հասցե
    Կալիֆորնիա, գյուղ Արևահովիտ
    Գրառումներ
    7,474
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Մսակերություն, կամ կառնիվոր դիետա

    Մսակերությունը որպես սննդակարգ սկսել է տարածվել բոլորովին վերջերս, ու հոռետեսների կողմից համարվում է որպես հերթական քարոզվող մոդայիկ ուղղությունը, որն եկել է հաջորդելու ասենք կետոգենային դիետային։ Իրականում այն կետոգենային սննդակարգի խստագույն՝ «հարդքոր» տարբերակն է, ու անվանվում է նաև 0-ածխաջրային դիետա (zero carb diet)։

    Սննդակարգը բավականին պարզ է, այն ներառում է միայն կենդանական սնունդ, հիմնականում՝ չմշակված մսամթերք, ճարպ, ոսկրածուծ, որոշակի վերապահումներով թույլատրում է ձուն ու կարագը, ու էլ ավելի վերապահումներով՝ քիչ քանակությամբ կարծր պանիր ու չյուղազրկված սերուցք։
    Եվ իհարկե՝ աղ։
    Բացառվում է ողջ բուսական սնունդը, բացի թերևս չնչին քնակությամբ պղպեղից, այսինքն համեմունքներն էլ չեն խրախուսվում, առաջարկվում է գոնե ժամանակավորապես հրաժարվել սուրճից ու թեյերից։

    Սննդակարգը բացի քաշը կարգավորելուց, խրախուսվում է որպես խրոնիկ խնդիրներից ազատվելու միջոց, որպես կետոգենիկ դիետայի բարձրագույն ու ավելի էֆեկտիվ ձև, համարելով, որ օրգանիզմում բոլոր բորբոքային պրոցեսները պաթոլոգիական մանրեային բնույթի են, որոնք սնվում են ածխաջրերով:

    Առանձնապես էական պաշտոնական աղբյուր վայթե չեք գտնի սույն սննդակարգը խրախուսող, կամ գոնե հետազոտող, թերևս՝ մատների վրա հաշված բժշկական կրթություն ստացած մասնագետներ։

    Ավելին, ըստ պաշտոնական աղբյուրների, սույն սննդակարգը վնասակար է, քանի որ օրգանիզմին չի տալիս մանրաթելեր ու հակաօքսիդանտներ, կարող է բարձրացնել խոլեստերինը ու առաջացնել սրտանոթային հիվանդություններ։


    Մի քիչ իմ փորձից․ Ես արդեն երկու տարուց ավել մեծամասամբ կետոյի վրա նստած, արդեն ահագին դրական առողջական փոփոխություններ ունեի,
    ու քաշս իջեցրել էի կայուն 72կգ։ Բայց դեռ ինձ կատարյալ չէի զգում, ունեի որոշակի փքվածություն, աղիներում գրգռվածություն, կենտրոնանալու խնդիրներ, էներգիայի պակաս, բութ ցավեր լյարդի ու լեղապարկի կողմերում, որոնք գրեթե ողջ կյանքս ինձ վայթե ուղեկցել են գնալ-գալով ու նման է, որ մոտս խրոնիկ լեղու թանձրացում կա, որն ասում են շատ տարածված երևույթ է, ու նույնքան տարածված էլ աչքաթող է արվում բժիշկների կողմից ու թողնվում է մինչև վատանալն ու լեղապարկի «բարեհաջող» հեռացնելն ու վիրաբուժության էկոնոմիկայի հարցերը դրանով լուծելը։

    Որոշեցի զարգացնել էքսպերիմենտալ կյանքը, ու էսօր իմ մսակերության 4-րդ օրն է։ Ուտում եմ հիմնականում յուղի մեջ եփած կարմիր միս ու ձու։
    Դեռևս ձանձրույթից ինքնասպան չեմ եղել։
    Չնայած կարճ տևողությանը, փքվածությունս արդեն անցել է, քաշս էսօր 69,5 կգ է, սոված 65կմ հեծանիվ եմ քշել առանց էներգիայի պակաս զգալու։ Մտադիր եմ մինիմում մի ամիս պահել ու մի ամսից հետաքրքրության համար արյան անալիզ կտամ։ Որ չմեռա, կթարմացնեմ։

    Կիսվեք կարծիքներով խնդրեմ։
    Si vis pacem, para bellum

  2. Գրառմանը 3 հոգի շնորհակալություն են հայտնել.

    Fragile (24.06.2023), One_Way_Ticket (20.06.2023), Աթեիստ (20.06.2023)

  3. #2
    Բարի ճանապարհ One_Way_Ticket-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    19.03.2009
    Հասցե
    Ուղևորի ծոցագրպան
    Տարիք
    40
    Գրառումներ
    3,624
    Բլոգի գրառումներ
    32
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Վիտամին C-ի պակաս չե՞ս ունենա։ Ինձ թվում է, զրո ածխաջրերը, ինչպես մնացած "զրո" բառը պարունակող policy-ները, ծայրահեղություն է։

  4. Գրառմանը 3 հոգի շնորհակալություն են հայտնել.

    ARMbrain (21.06.2023), Freeman (20.06.2023), Աթեիստ (20.06.2023)

  5. #3
    Պատվավոր անդամ
    Վիշապ-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    03.12.2007
    Հասցե
    Կալիֆորնիա, գյուղ Արևահովիտ
    Գրառումներ
    7,474
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում One_Way_Ticket-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Վիտամին C-ի պակաս չե՞ս ունենա։ Ինձ թվում է, զրո ածխաջրերը, ինչպես մնացած "զրո" բառը պարունակող policy-ները, ծայրահեղություն է։
    Ասում են, իբր խնդիր չի վիտամին C-ն, մսակերների մոտ վիտամին C-ի պահանջարկը կտրուկ ընկնում է, ու մսի մեջ անհրաժեշտ նվազագույնը կա ի հեճուկս դասական խորհուրդների։ Ծայրահեղ դեպքում կարելի է հավելում ընդունել, որը չնայած չի առաջարկվում։ Համենայն դեպս լնդախտի դեպքեր բազմամյա մսակերների մոտ կարծես չեն արձանագրվել, միայն թեևս որոշ ծովագնացների մոտ, որոնք չորացրած մսով են սնվել ու ենթադրում եմ՝ նաև ռոմ են հաճախակի կոնծել…

    Ծայրահեղության մասով, այո, ծայրահեղություն է, որը հակադրվում է «ամեն ինչից քիչ-քիչ» մոտեցմանը, բայց տվյալ դեպքում իմաստը ոչ թե բալանսը պահելն է, այլ՝ խնդիր լուծելը։

    Կոնկրետ ես մտադիր չեմ հավերժ անցնելու մսակերությանը, բայց ի՞նչ իմանաս, կապրենք, կտեսնենք։
    Si vis pacem, para bellum

  6. Գրառմանը 1 հոգի շնորհակալություն է հայտնել.

    Աթեիստ (21.06.2023)

  7. #4
    Վերելք aragats-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    01.02.2011
    Գրառումներ
    225
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Եթե նպատակը նիհարելն է՝ հացաբուլկեղենն ու շաքարը... թարգելով շատ լավ նիհարում են:
    Բանջարեղենի բավականին տեսակներ կան ածխաջրերի շատ քիչ քանակով
    Իսկ վերը նշվածի նման դիետաներ անում են նաև կանդիդոզով տառապողները...

  8. #5
    Պատվավոր անդամ
    Վիշապ-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    03.12.2007
    Հասցե
    Կալիֆորնիա, գյուղ Արևահովիտ
    Գրառումներ
    7,474
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում aragats-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Եթե նպատակը նիհարելն է՝ հացաբուլկեղենն ու շաքարը... թարգելով շատ լավ նիհարում են:
    Բանջարեղենի բավականին տեսակներ կան ածխաջրերի շատ քիչ քանակով
    Իսկ վերը նշվածի նման դիետաներ անում են նաև կանդիդոզով տառապողները...
    Նպատակը խրոնիկ մետաբոլիկ խնդիրները լուծելն է էն դեպքերում, երբ ցածր ածխաջրային դիետայով (նույնն է՝ թե կետոն) ցանկալի էֆեկտը չի ստացվում, ասենք մարդը լռվել է ու չի կարողանում հասնել իր օպտիմալ քաշին, կամ էլ խրոնիկ խնդիրները ամբողջությամբ չեն անցնում։
    Երբեմն թեթև աստիճանի խրոնիկ բորբոքումները կայուն գոյատևում են մինիմալ ածխաջրերի հաշվին, էդ դեպքերում աշխաջրերի զրոյին մոտեցնելը կարող է բեկում մտցնել ու խնդիրը լուծել էլ ավելի կարճ ժամկետներում։
    Si vis pacem, para bellum

  9. #6
    Պատվավոր անդամ
    Վիշապ-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    03.12.2007
    Հասցե
    Կալիֆորնիա, գյուղ Արևահովիտ
    Գրառումներ
    7,474
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Կարմիր միսը ըստ մասսայական տեղեկատվության ու տարբեր հեղինակավոր բժշկական աղբյուրների համարվում է բորբոքումներ առաջացնող խնդրահարույց սննդամթերք, որից ցանկալի է խուսափել հանուն առողջության:
    Բայց այս այդ պնդումները որևէ գիտական հիմնավորում վայթե չունեն: Ըստ ներքևում բերված աղբյուրի, կա randomized controlled trial-ի մետաանալիզի վրա հիմնված մեկ պաշտոնական հետազոտություն, որի եզրակացությունն էլ բացասական է, այսինքն` կարմիր մսի սպառումը որևէ բորբոքային ցուցանիշ չի առաջացրել։

    Հետազոտությունը

    Աղբյուր․
     •
    • 
     Սեղմել՝ ցույց տալու համար

    Si vis pacem, para bellum

  10. #7
    Պատվավոր անդամ
    Վիշապ-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    03.12.2007
    Հասցե
    Կալիֆորնիա, գյուղ Արևահովիտ
    Գրառումներ
    7,474
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Լրացուցիչ ակնարկ այն մարդկանց համար, որոնք երկարատև բարձր ածխաջրային սննդակարգից մսակերության անցնելիս, և/կամ մսամթերք օգտագործելիս բախվում են մարսողական խնդիրների, օրինակ փորկապության, լուծի, սրտխառնոցի, փքվածության ու տհաճ զգացողությունների։

    Երեք հիմնական պատճառներ կան, որ մսակերության, կամ բարձր ճարպային սննդի անցնելիս կարող են զտվել ու դուրս գալ ջրի երես․

    1. Ստամոքսահյութի, կամ ստամոքսի թթվայնության ցածրացում։
    Ստամոսքահյութը ստամոքսի լորձաթաղանթի գեղձերից արտադրվող, աղաթթվից, ֆերմենտներից, հանքային աղերից բաղկացած հեղուկ է, որն անհրաժեշտ է սպիտակուցների ու ճարպերի մարսողության ու անհրաժեշտ սննդանյութերի սինթեզման համար։
    Երկարաժամկետ պարզ ածխաջրային մթերքներ (ասենք հացամթերք, քաղցրեղեն, մրգեր, հյութեր) օգտագործելը բերում է ստամոքսահյութի թթվայնության անկմանը, քանի որ պարզ ածխաջրերը արագամարս են՝ շատ ստամոքսաթթու չեն պահանջում գլյուկոզա սինթեզելու համար, ուստի օրգանիզմը որոշում է այս թթուն անիմաստ չարտադրել։
    Ցածր թթվայնության դեպքում սպիտակուցներ ու ճարպեր ընդունելիս վերջիններս համարժեքորեն քայքայվելու ու մարսվելու փոխարեն կարող են երկար ժամանակ լռվել ստամոքսում ու առաջացնել բազմապիսի նողկալի երևույթներ ու սննդանյութ տալու փոխարեն օրգանիզմը ծանրաբեռնել տոքսիններով ու բորբոքել աղիները։
    Որպես ժամանակավոր լուծում, առաջարկվում է մսամթերք ընդունելիս ստամոքսը լրացուցիչ թթվայնացնել աղաթթվի հաբերով (betaine HCL, հարցրեք դեղատներում) մինչև ստամոքսի ինքնակարգավորվելն ու համարժեք ստամոքսահյութի արտադրվելը։ Կարելի է նաև խնձորի քացախ օգտագործել, որը սակայն այդքան էֆեկտիվ չի, ինչքան աղաթթվի հաբերը, չնայած շատերին օգնում է։

    2. Լեղու թանձրացում, լեղուղիների ու լեղապարկային խնդիրներ։
    Լեղին լյարդի կողմից արտադրվող ու լեղապարկում կուտակվող հիմնային հեղուկ է, որն անհրաժեշտ է մեծամասամբ ճարպային սնունդը քայքայելու ու մարսելու համար։ Ճարպային սնունդը ստամոքսաթթվի հետ քայքայվելուց հետո լցվում է 12 մատնյա աղիք, որում խառնվում է լեղապարկից մղվող հիմնային լեղու հետ ու այս հիմնաթթվային ռեակցիայից էլ սինթեզվում են մեզ հետաքրքիր սննդանյութերը, որ պետք է ներծծվեն բարակ աղիներում, իսկ մնացորդներն էլ քայքայվեն ու արտազատվեն հաստ աղիներով։
    Երկարաժամկետ ածխաջրերի վրա նստած մարդու մոտ լեղապարկը ադեկվատորեն չի դատարկվում, ուստի լեղին լռվում թանձրանում է, ու վատագույն դեպքում լեղապարկում առաջանում են քարեր ու խցանումներ։
    Իսկ «պատահականորեն» ճարպային սնունդ օգտագործելիս, եթե համարժեք քանակությամբ լեղի չի լցվում տասներկումատնյա աղիք, ապա վերջինում կամ չափից ավելի թթվային խառնուրդ է ստացվում, որն էլ այրոց ու բորբոքումներ առաջացնելով շատ արագ հայտնվում է զուգարանում լուծի տեսքով (օրգանիզմի բնական ռեակցիան է, որ աղիները լրիվ չքայքայվեն), կամ էլ եթե ստամոքսաթթուն էլ է պակաս, ապա այս կիսաքայքայված զանգվածը տոքսիններ, գազեր ու ցավեր առաջացնելով կարող է երկար լռվել բարակ աղիներում, տանջելով ճարպ կերած տիրոջը։
    Որպես լուծում, կախված լեղուղիների վիճակից, անհրաժեշտ է նախ մի փոքր դանդաղորեն անցնել ածխաջրերից ճարպային սննդի, ու լրացուցիչ օգտագործել լեղին խթանող հավելումներ, ասենք բնական լեղու հաբեր, կամ բազուկի թփեր շատ ուտել, կամ եթե բանը հասել է քարերին, ապա ընդունել բժշկական ցուցումով քարերը քայքայող դեղեր։
    Կարելի է սկսել կետոգենիկ սննդակարգից, ներառելով կաղամբեղեն ու թթու, որն էլ կօգնի մի փոքր բարելավել լեղու վիճակը, մինչև ճարպերով հարուստ հարդքոր մսամթերքին անցնելը։
    Մի տարվեք զանազան գայթակղիչ հեքիմական բաղադրատոմսերով, ասենք ձիթապտղի յուղով ու խնձորի հյութով լեղապարկը «արագ մաքրող» ինչ-որ «դարմաններ» կան, դրանք էֆեկտիվ չեն ըստ շատերի դառը փորձի, խնձորի հյութը առհասարակ շաքար է ու ոչ մի օգտակար բան գոնե լեղու մասով չի տալիս բացի վնասից։

    3. Ծամելու խնդիրներ։
    Մարդը ունի․
    - ատամներ, որոնցով մանրացնում է սնունդը,
    - թուք արտադրող գեղձեր, որոնցով ծամած սնունդը խառնում է ծամածի հետ հեշտոցնելով կուլ տալը,
    - լեզվի վրա ու բերանի խոռոչում ռեցեպտորներ, որոնցով տեղեկացնում է օրգանիզմին ընդունած սնունդի տիպի ու բովանդակության մասին, լուրջ բան եմ ասում ։Ճ

    Եթե մարդը առանց համարժեք ծամելու կուլ է տալիս սնունդը, ապա երկու պրոբլեմ է առաջացնում՝
    - չոր սնունդի համար ստամոքսն ավելի շատ հյութ պիտի արտադրի ֆերմենտացնելու համար
    - օրգանիզմը չի հասցնում կողմնորոշվել ընդունած սննդի տիպի վերաբերյալ, որ հասկանա ճա՞րպ է, սպիտակու՞ց է, շաքա՞ր է, ինչքան թթու, լեղի, ֆերմենտներ արտադրի, կամ չարտադրի համապատասխան գեղձերով

    Ու այս առաջին հայացքից թվացյալ մեղմ խնդիրը իրականում կարող է բերել մարսողության ու մետաբոլիզմի լուրջ խրոնիկ խնդիրների։
    Որպես լուծում, անհրաժեշտ է սնվել միայն հանգիստ, սթրեսներից ազատված իրավիճակում, ու սնունդը հապշտապ, կամ ափալ-թափալ կուլ տալու փոխարեն ծամել դանդաղ, հանգամանալից, ցանկալի է համը ըմբոշխնելով, ու նաև որպես բոնուս, լավ կլինի նաև հոտոտել պատառները, համփ անելուց առաջ։
    Դրանով կօգնեք օրգանիզմին ավելի լավ հասկանալու, թե ինչ եք ուտում, որ համապատասխան գեղձերը ճիշտ գործի դրվեն։

    Բարի մսակերություն, գիշատիչներ։
    Վերջին խմբագրող՝ Վիշապ: 25.06.2023, 06:50: Պատճառ: սխալների ուղղում գրողը տանի
    Si vis pacem, para bellum

  11. #8
    Մշտական անդամ
    մարդ եղած վախտ-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    25.07.2017
    Գրառումներ
    466
    Բլոգի գրառումներ
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Վիշապ-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    էս հետազոտության մեջ կարմիր միս ուտող են համարվում նրանք, ովքեր ուտում են 39 գրամից ավել միս օրական, ոչ թե մարդիկ ում ամբողջ սննդակարգը միայն միս ա ու հետազոտություններում ընդգրկված են միայն մարդիկ, ովքեր սրտանոթային համակարգի խնդիր չունեն։ Ենթադրում եմ՝ զարմանալի չի, որ 39 գրամից ավել միսը դժվար թե էական ազդեցություն ունենա միջինում առողջ մարդու վրա։

    Վիշապ ջան, իրականում քո հետ բացարձակ քննարկելու հավես չունեմ (դե որտև լրիվ անիմաստ ա), բայց էս գրառումներդ կարդալուց ավելի շատ կնոջդ մասին եմ մտածում։ Որ պատկերացնում եմ իմ զուգընկերը ինքը իրան դիագնոզներ դներ, յութուբով հեքիմների լսեր, ու դիլետանտ ինքաբուժությամբ զբաղվեր, էդ ընթացքում իրա առողջությունը պոտենցիալ վնասելով․․․ մենակ պատկերացնելուց ճնշումս բարձրանում ա։

    Մի խոսքով, հուսով եմ կթարգես շուտով ու քո համար քիչ թե շատ մտահոգ մարդկանց լիքը համբերություն

  12. Գրառմանը 2 հոգի շնորհակալություն են հայտնել.

    StrangeLittleGirl (25.06.2023), Նաիրուհի (25.06.2023)

  13. #9
    Պատվավոր անդամ
    Վիշապ-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    03.12.2007
    Հասցե
    Կալիֆորնիա, գյուղ Արևահովիտ
    Գրառումներ
    7,474
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում մարդ եղած վախտ-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    էս հետազոտության մեջ կարմիր միս ուտող են համարվում նրանք, ովքեր ուտում են 39 գրամից ավել միս օրական, ոչ թե մարդիկ ում ամբողջ սննդակարգը միայն միս ա ու հետազոտություններում ընդգրկված են միայն մարդիկ, ովքեր սրտանոթային համակարգի խնդիր չունեն։ Ենթադրում եմ՝ զարմանալի չի, որ 39 գրամից ավել միսը դժվար թե էական ազդեցություն ունենա միջինում առողջ մարդու վրա։

    Վիշապ ջան, իրականում քո հետ բացարձակ քննարկելու հավես չունեմ (դե որտև լրիվ անիմաստ ա), բայց էս գրառումներդ կարդալուց ավելի շատ կնոջդ մասին եմ մտածում։ Որ պատկերացնում եմ իմ զուգընկերը ինքը իրան դիագնոզներ դներ, յութուբով հեքիմների լսեր, ու դիլետանտ ինքաբուժությամբ զբաղվեր, էդ ընթացքում իրա առողջությունը պոտենցիալ վնասելով․․․ մենակ պատկերացնելուց ճնշումս բարձրանում ա։

    Մի խոսքով, հուսով եմ կթարգես շուտով ու քո համար քիչ թե շատ մտահոգ մարդկանց լիքը համբերություն
    Նախ, էդ հետազոտությունն է բերված, որովհետև ավելի հետաքրքիրը ոնց որ չկա, ու հետազոտությունում առաջարկված մսի քանակությունները հիմնված են դիտողական տվյալների ու ենթադրությունների վրա: Եթե randomized controlled trial կա, որ ցույց է տալիս ավելի շատ ընդունած մսի վնասները, հետաքրքրությամբ կկարդամ: Վիդեոն էլ հենց դրա մասին է, որ մսի վնասակար ազդեցությունը վայթե բուսակերությանը հավատացողների մտքերում ու հոգիներում է, այսինքն ուրիշ լուրջ հիմնավորում, կամ հետազոտություն չկա:

    Հետևաբար, առաջարկում եմ էմոցիաների, ենթադրությունների ու հավատալիքների փոխարեն փորձել կիսվել տրամաբանական դատողություններով: Կինս դեռևս իմ սննդակարգից ու իր կետոից նկատելի դժգոհություններ չունի:
    Դրա համար քեզ եմ մաղթում խաղաղություն ու նորմալ ճնշում, եթե բացի այս ուրիշ ասելիք չունես:
    Si vis pacem, para bellum

  14. #10
    ^ ^ Արամ-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    29.10.2006
    Հասցե
    Երևան
    Գրառումներ
    4,986
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Վիշապ-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Նախ, էդ հետազոտությունն է բերված, որովհետև ավելի հետաքրքիրը ոնց որ չկա, ու հետազոտությունում առաջարկված մսի քանակությունները հիմնված են դիտողական տվյալների ու ենթադրությունների վրա: Եթե randomized controlled trial կա, որ ցույց է տալիս ավելի շատ ընդունած մսի վնասները, հետաքրքրությամբ կկարդամ: Վիդեոն էլ հենց դրա մասին է, որ մսի վնասակար ազդեցությունը վայթե բուսակերությանը հավատացողների մտքերում ու հոգիներում է, այսինքն ուրիշ լուրջ հիմնավորում, կամ հետազոտություն չկա:

    Հետևաբար, առաջարկում եմ էմոցիաների, ենթադրությունների ու հավատալիքների փոխարեն փորձել կիսվել տրամաբանական դատողություններով: Կինս դեռևս իմ սննդակարգից ու իր կետոից նկատելի դժգոհություններ չունի:
    Դրա համար քեզ եմ մաղթում խաղաղություն ու նորմալ ճնշում, եթե բացի այս ուրիշ ասելիք չունես:
    Կարդում կարդում եմ, ասում եմ, հեսա, հեսա կետոն մաղթելու ա։ Կարճ ասած, լոմկեցիր զոռո։ Չե՞ս սիրում մարդ եղածին, որ իրան կետո չե՞ս մաղթում։ Կարողա նորմալ ճնշում == կետո?

  15. Գրառմանը 1 հոգի շնորհակալություն է հայտնել.


  16. #11
    Պատվավոր անդամ
    Վիշապ-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    03.12.2007
    Հասցե
    Կալիֆորնիա, գյուղ Արևահովիտ
    Գրառումներ
    7,474
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Արամ-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Կարդում կարդում եմ, ասում եմ, հեսա, հեսա կետոն մաղթելու ա։ Կարճ ասած, լոմկեցիր զոռո։ Չե՞ս սիրում մարդ եղածին, որ իրան կետո չե՞ս մաղթում։ Կարողա նորմալ ճնշում == կետո?
    Արամ ջան, մեվը վայթե բուսակեր է, իսկ բուսակերին կետո առաջարկելը նույնն է, թե մուսուլմանին խոզի չալաղաջ առաջարկես… Շատ նեղանալ չլինի, բարի սրտով եմ ասում:
    Si vis pacem, para bellum

  17. Գրառմանը 1 հոգի շնորհակալություն է հայտնել.


  18. #12
    Պատվավոր անդամ Overdose-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    21.03.2008
    Հասցե
    Երեւան
    Գրառումներ
    607
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Վիշապ հոպար, գիտես, քեզ շատ եմ սիրում, դրա համար քիչմ քո համար անհանգիստ եմ։ Ամենայն հարգանքով առ քո բժշկական գիտելիքները, բայց մի քիչ շատ չե՞ս ինքդ քո վրա էքսպերիմենտներ անում։ Բա որ էդ քո մեջբերած հեղինակները շառլատաններ դուրս գան, քո առողջությանը հասցված վնասին ո՞վ ա տեր կանգնելու։
    ԴԵ ԶԶՎՑՐԻՔ ԷԼԻ…

  19. Գրառմանը 1 հոգի շնորհակալություն է հայտնել.

    Բարեկամ (27.06.2023)

  20. #13
    Պատվավոր անդամ
    Վիշապ-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    03.12.2007
    Հասցե
    Կալիֆորնիա, գյուղ Արևահովիտ
    Գրառումներ
    7,474
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Overdose-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Վիշապ հոպար, գիտես, քեզ շատ եմ սիրում, դրա համար քիչմ քո համար անհանգիստ եմ։ Ամենայն հարգանքով առ քո բժշկական գիտելիքները, բայց մի քիչ շատ չե՞ս ինքդ քո վրա էքսպերիմենտներ անում։ Բա որ էդ քո մեջբերած հեղինակները շառլատաններ դուրս գան, քո առողջությանը հասցված վնասին ո՞վ ա տեր կանգնելու։
    Ապեր, դու խելացի տղա ես, օրինակ կասե՞ս, թե որ դեպքերում ենք մարդկանց մասին ասում «խոտ կերած», ու ինչի չենք ասում «միս կերած»։
    Si vis pacem, para bellum

  21. #14
    Պատվավոր անդամ
    Վիշապ-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    03.12.2007
    Հասցե
    Կալիֆորնիա, գյուղ Արևահովիտ
    Գրառումներ
    7,474
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ուրեմն մի դառը բան ասեմ, որ վայթե իմ իրականությունը չի` բոլորիս իրականությունն է․ Ուրեմն, մարդը սկսել է բույսեր ուտել, երբ որ միս չի ունեցել ուտելու, այսինքն՝ ստիպված։
    Բայց երբ որ միս կա, ապա բույսերը անիմաստ անհեթեթություն են։ Փորձեք մի ամիս ՄԵՆԱԿ միս ուտել, նոր հակաճառեք։
    Ուտու՛մ եմ։ Էհ, կներեք, պաչում եմ։
    Si vis pacem, para bellum

  22. #15
    Պատվավոր անդամ ARMbrain-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    12.03.2012
    Գրառումներ
    562
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Վիշապ ախպեր, կխնդրեմ ամիսը լրանալուն պես մի գրառում անես զգացողությունների և փոփոխությունների մասին։
    Իմ համեստ կարծիքով և անցած փորձից ելնելով մտածում եմ, որ նման փորձարկումներից առաջ և հետո կարելի ա ընդհանուր արյան,գլյուկոզա,կրեատին, C-ռեակտիվ սպիտակուց-ի անալիզ հանձնել, որոնց միջոցով կկարողանանք օրգանիզմի աշխատանքի և փոփոխությունների մասին պատկերացում կազմել, բայց էս ցանկը կարելի ա հստակեցնել ու ստուգել գործից գլուխ հանող վստահելի բժշկի հետ
    Նավի համար ավելի անվտանգ կլիներ նավահանգստում, բայց դրա համար չէ նա ստեղծված...(Գրեյս Հոպպեր)

  23. Գրառմանը 1 հոգի շնորհակալություն է հայտնել.

    enna (11.07.2023)

Էջ 1 2-ից 12 ՎերջինըՎերջինը

Թեմայի մասին

Այս թեման նայող անդամներ

Այս պահին թեմայում են 1 հոգի. (0 անդամ և 1 հյուր)

Էջանիշներ

Էջանիշներ

Ձեր իրավունքները բաժնում

  • Դուք չեք կարող նոր թեմաներ ստեղծել
  • Դուք չեք կարող պատասխանել
  • Դուք չեք կարող կցորդներ տեղադրել
  • Դուք չեք կարող խմբագրել ձեր գրառումները
  •