User Tag List

Էջ 2 2-ից ԱռաջինԱռաջին 12
Ցույց են տրվում 16 համարից մինչև 28 համարի արդյունքները՝ ընդհանուր 28 հատից

Թեմա: Արդար յուղ

  1. #16
    կյանքը ափիս մեջ Դեկադա-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    10.11.2007
    Հասցե
    40°46՛C 44°28՛ B
    Գրառումներ
    2,002
    Բլոգի գրառումներ
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [QUOTE=Գեա;2294288]
    Մեջբերում Դեկադա-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    դե լավ ուրեմն քո հարցի պատասխանը թողնենք , Մարկի ուժեղ ուսերին... Աուու, Մարկ ուր ես???

    Չէ թող Մարկը որպես մասնագետ պատասխանի, դուք էլ որպես բժիշկ պատասխանեք:

  2. #17
    ես գիտեմ... Գեա-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    04.03.2010
    Հասցե
    Երևան
    Գրառումներ
    868
    Բլոգի գրառումներ
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Rammstein-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Տրամաբանական չի, Գեա ջան: Կարագը նույն յուղն ա` մեջը սպիտակուցներով: Ինչի՞ հաշվին պիտի ավելի դյուրամարս լինի: Եթե չեմ սխալվում, սպիտակուցները բավական ծանրամարս են:
    սխալ գիտես Ռամշտեյն, որոշ սպիտակուցների տրոհումը օրգանիզմում սկսվում է բերանի խոռոչից, իսկ ճարպերի քայքայումը հնարավոր է լինում սկսած 12մատնյա աղուց, այն էլ միայն լեղու օգնությամբ, ու հենց դա է պատճառը , որ լեղապարկի հեռացումից հետո մարդիկ վատ են տանում ճարպոտ սնունդը:Այսինքն ճարպերը սննդի ամենադժվարամարս մասն են:
    Մեջբերում Rammstein-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Ուղղակի ստեղ մարդիկ չգիտեն` ինչ ա նորմալ յուղը, թերեւս դրա համար ա տենց կարծիք ձեւավորվել: Խանութի (կիսա)բուսական յուղերը բնականաբար մի 1500 անգամ ավելի ծանրամարս են, քան կարագը, բայց դա իմ ասած յուղին չի վերաբերում:
    ես գիտեմ թե ինչ է նորմալ յուղը , ու բոլորին առաջարկում եմ օգտագործել մաքուր յուղ, եթե ֆինանսականը ներում է , բայց դա չի նշանակում թե պետք է հրաժարվել կարագից, որովհետև կարագում եղած սպիտակուցները, ջրալուծ վիտամինները ու էլ մյուս նյութերը չնշեմ էլի `տերմիններ են, մեզ շատ են պետք:

    Մեջբերում Rammstein-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Հա, գլխավոր պատճառը դա ա, բայց դա չի նշանակում, թե յուղը ավելի ծանրամարս ա:
    Դե քանի որ Մարկը ահագին գրել ա թե ինչ է լինում կարագը յուղ դարձնելուց , էդ մասին չգրեմ , մենակ ասեմ , որ կարագում ճարպերը մոտ82 % են , իսկ հալած յուղում 98%, ո հենց դրանով էլ ավելի դժվարամարս:
    Է՜յ, դո՛ւ` սապատ դառած ՃԻՇՏ, անապատ եմ մտել: Քեզ մաշելու համար ծարավ եմ մնալու...

  3. #18
    Ավագ Մոդերատոր Rammstein-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    01.07.2008
    Հասցե
    Երեւան
    Տարիք
    36
    Գրառումներ
    8,728
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Mark Pauler-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Շատ դիետոլոգներ աղաղակում են, որ ավելի ճիշտ ա օգտագործել սպրեդները, իբր թե դրանք առողջության համար ավելի անվտանգ են ու նման բաներ...
    Գլուխները պատին են տալիս: Եթե պլաստմասս արտադրող գործարանը մի քիչ փող տար էդ դիետոլոգներին, կասեին, որ պլաստմասս ուտելուց օգտակար բան չկա: Իսկ մարգարին ուտելը պլաստմաս ուտելուց էլ վատ ա: Շատ բան չգիտեմ, մենակ գիտեմ, որ էն ֆերմենտը, որը թույլ ա տալիս ճարպի մոլեկուլին մարսվել մարգարինին չի համապատասխանում, քանի որ վերջինս մոլեկուլը ձեւափոխված ա, դրա համար մարգարինի մի մասը ոնց մտնում, տենց էլ դուրս ա գալիս, մի մասն էլ կուտակվում ա օրգանիզմում ու ըստ էն օրվա հեռուստացույցով լսածիս, 2 տարի ա պահանջվում օրգանիզմը մարգարինի թողած աղբից մաքրելու համար:

    Մեջբերում Mark Pauler-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Ասեմ իմանաս` սպրեդ-կարագների շատ տեսակների բաղադրության մեջ, հենց էտ պատճառով էժան, անորակ կաթի փոշի ու տարբեր զիբիլ սպիտակուցային հավելանյութեր են ավելացվում: Հալեցնելուց շատ ա նմանվում անարատ կարագին, բայց....
    Դե ի՞նչ ասեմ, վերջին տարբերակնը մեկ ա մնում ա լաբորատոր հետազոտությունը:
    Ամեն դեպքում շատ տարօրինակ կհամարեմ, եթե մարդը խանութի կարագին չվստահի, իսկ խանութի յուղին կամ ձեթին վստահի: Հեն ա ասեք` ոչ մի բան չուտենք:

    Ի դեպ, ձեթերի մասին էլ են ասում, որ Հայաստանում լրիվ կեղծ, անորակ ձեթեր են:

    Մեջբերում Mark Pauler-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Տնային պայմաններում իսկական կարագից յուղի ստացման պրոցեսը ջերմային ա` որի ժամանակ տեղային գերտաքացումների (օրինակ ամանի հատակի կրակի անմիջական զոնայի վրա) մասնակիորեն տեղի են ունենում խեժացման ու քայքայման պրոցեսներ, որի ժամանակ էլ առաջանում են դժվարամարս նյութեր:
    Դրա համար ա կրակը շատ թույլ արվում, որպեսզի նման բաները գրեթե բացառվեն:
    Սենց թե նենց, եթե կարագով մի բան տապակես, 100%-ով նույն պրոցեսներն են տեղի ունենալու

    Մեջբերում Mark Pauler-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Էնպես, որ երբ ասվում ա, որ կարագն ավելի դյուրամարս ա քան դրանից ստացված յուղը` դա ճշմարտություն ա:
    Չհամոզեցիր:

    Մեջբերում Գեա-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    ես գիտեմ թե ինչ է նորմալ յուղը , ու բոլորին առաջարկում եմ օգտագործել մաքուր յուղ, եթե ֆինանսականը ներում է , բայց դա չի նշանակում թե պետք է հրաժարվել կարագից, որովհետև կարագում եղած սպիտակուցները, ջրալուծ վիտամինները ու էլ մյուս նյութերը չնշեմ էլի `տերմիններ են, մեզ շատ են պետք:
    Գեա ջան, ո՞րտեղ եմ ասել, թե պետք ա կարագից հրաժարվել:



    Ժող, ես ինձնից չեմ հորինում, որ յուղն ավելի դյուրամարս ա: Կոնկրետ ինձ հայտնի ա Այուրվեդան, որի համաձայն յուղն ա դյուրամարս: Այուրվեդայի աղավաղումներից են առաջացել տարբեր ժողովրդական բժշկությունները, որոնք իրանց աղավաղված հալով շատ հարցերում էսօրվա բժշկությունից առաջ են: Իսկ եթե ինչ-որ մեկը կփորձի ինձ համոզել, որ էսօրվա բժշկությունը ավելի առաջ ա, ես միայն կասեմ` : Թող ինձ ներեն իմ կողմից շատ հարգված բժիշկները, բայց էսօր բժշկություն չկա` չհաշված վիրաբուժությունը:

    Լավ, ինչեւէ, էս թեման էսօրվա բժշկությունը քլնգելու համար չեմ բացել:
    Դյուրամարսության մասին դեռ էսքանով սահմանափակվում եմ:

  4. Գրառմանը 2 հոգի շնորհակալություն են հայտնել.

    aragats (06.10.2011), Mark Pauler (05.10.2011)

  5. #19
    ես գիտեմ... Գեա-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    04.03.2010
    Հասցե
    Երևան
    Գրառումներ
    868
    Բլոգի գրառումներ
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Rammstein-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Գեա ջան, ո՞րտեղ եմ ասել, թե պետք ա կարագից հրաժարվել:
    Չէ ուղղակի ասում ես, որ յուղը ավելի դյուրամարս է քան կարագը, ես ընդամենը փորձում եմ քո այդ մտքին մի փոքր հակաճառեմ, կարագը անշուշտ ավելի դյուրամարս է ,էլ չկրկնվեմ թե ինչու:Իսկ ճաշ եփելիս, այն պետք է ավելացնել վերջում:

    Մեջբերում Rammstein-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Ժող, ես ինձնից չեմ հորինում, որ յուղն ավելի դյուրամարս ա: Կոնկրետ ինձ հայտնի ա Այուրվեդան, որի համաձայն յուղն ա դյուրամարս:
    ես ինչքան գիտեմ Այուրվեդան կարագի արժանիքները ամենևին չի գցում, ու չի ասում , որ այնտեղ եղած սպիտակուցները այն դարձնում են ավելի դժվարամարս քան կարագը:
    Է՜յ, դո՛ւ` սապատ դառած ՃԻՇՏ, անապատ եմ մտել: Քեզ մաշելու համար ծարավ եմ մնալու...

  6. #20
    Ավագ Մոդերատոր Rammstein-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    01.07.2008
    Հասցե
    Երեւան
    Տարիք
    36
    Գրառումներ
    8,728
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Գեա-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    ես ինչքան գիտեմ Այուրվեդան կարագի արժանիքները ամենևին չի գցում, ու չի ասում , որ այնտեղ եղած սպիտակուցները այն դարձնում են ավելի դժվարամարս քան կարագը:
    Ես էլ չէի պնդում, ուղղակի ենթադրում էի: Ամեն դեպքում կփորձեմ ավելի խորը ուսումնասիրել:
    Էսօրվա բժշկությունը դիտարկում ա սննդի քիմիական բաղադրությունը, իսկ Այուրվեդան նաեւ վիբրացիաներն ա դիտարկում, որտեւ աշխարհում ամեն ինչ իրա թրթիռներն ունի, որի մասին էսօրվա գիտությունը ոչինչ չգիտի:
    Վերջին խմբագրող՝ Rammstein: 05.10.2011, 20:42:

  7. Գրառմանը 1 հոգի շնորհակալություն է հայտնել.

    Գեա (05.10.2011)

  8. #21
    ՆԵՐԴԱՇՆԱԿ ՔԱՈՍԻ ՄԱՍՆԻԿ Mark Pauler-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    11.02.2010
    Հասցե
    Հայաստան,
    Գրառումներ
    547
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Դեկադա-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    ....Բայց հիմա ինձ հետաքրքրում ա ձեթ ու կարագը միաժամանակ հնարավոր ա՞ օգտագործել:Նույն ճաշի մեջ: Մարկ որպես մասնագետ հլա ասա:: ...
    Ուրեմն սենց Դեկադա - ձեթի ու կարագի խառնուրդի մեջ լցնում ես նախորոք խաշած ու մանր կտրտած հորթի միս, լավ տապակում ես, վրան ավելացնում ես կարմիր ու սև պղպեղ, աղ ու լիքը տնական սերուցք: Էլի մի քանի րոպե տապակում ես ու .... Ու հետո կտենաս ձեթն ու կարագը միաժամանակ կարելի ա օգտագործել, թե չէ:
    Հ.Գ.
    Մատուցել տաք վիճակում, որպես խմիչք խորհուրդ կտամ կարմիր գինի:
    Հ.Հ.Գ
    Իրականում բուսական յուղը` ձեթը, ունի հակաօքսիդիչ հատկություն /այ էս քիմիայի հետ կապ ունի/, դրա համար խոհարարները ինչ-որ բան տապակելուց կարագին մի քիչ ձեթ են ավելացնում, որ կենդանական յուղը դաղվելուց չխեժանա ու վատ համեր չստանա:
    Իմ ՔԱՈՍԸ գնում է ամենուր, իր հլու ծառայի` "Տիրակալ Ժամանակի" ուսերին նստած: _________

  9. Գրառմանը 1 հոգի շնորհակալություն է հայտնել.

    Դեկադա (06.10.2011)

  10. #22
    ՆԵՐԴԱՇՆԱԿ ՔԱՈՍԻ ՄԱՍՆԻԿ Mark Pauler-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    11.02.2010
    Հասցե
    Հայաստան,
    Գրառումներ
    547
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Rammstein-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    ... Ի դեպ, ձեթերի մասին էլ են ասում, որ Հայաստանում լրիվ կեղծ, անորակ ձեթեր են...

    ...Դրա համար ա կրակը շատ թույլ արվում, որպեսզի նման բաները գրեթե բացառվեն:
    Սենց թե նենց, եթե կարագով մի բան տապակես, 100%-ով նույն պրոցեսներն են տեղի ունենալու...
    Տարբեր բուսայուղերի բաղադրության ճարպաթթուների հարաբերությունը տարբեր ա` մեկի մեջ օլեինաթթուն ա շատ, մյուսի մեջ ստեարինաթթուն ու դրանց հարաբերությունից կախված պարզ երևում ա թե որ բույսի յուղն ա օգտագործվել արտադրության մեջ ռաֆինացված ձեթ ստանալու համար, իսկ ամեն մի բուսայուղ էլ իր յուրահատուկ հավելանյութային բաղադրությունն ունի, մեկի մեջ վիտամիններն են շատ, մյուսի մեջ մի ուրիշ նյութ... Դրա համար էլ հաճախ արտադրողը սոյայի կամ ռապսի էժան յուղն ա որպես հումք օգտագործում, բայց գովազդում ա որպես արևածաղկի կամ ձիթապտղի...

    Իսկ ինչչ վերաբերվում ա կարագի հալեցման պրոցեսի խեժացման ու քայքայման երևույթներին` ստեղ համոզելու բան չկա դա փաստ ա, ուղղակի դժվար ա պատկերացնել, որ ինչքան թույլ ես անում կրակը այնքան ավելի ես մեծացնում տեղային խեժացման հավանականությունը /եթե ակտիվ խառնման պրոցես չկա/ :
    Իսկ մի անգամ խեժացում անցած յուղը արդեն պարունակում ա "վատ" նյութեր:
    Ուզում ես հավատա, ուզում ես չէ` բայց որ տնային պայմաններում համարայա անհնար ա ճիշտ յուղի ստանալը` դա փաստ ա:
    Իմ ՔԱՈՍԸ գնում է ամենուր, իր հլու ծառայի` "Տիրակալ Ժամանակի" ուսերին նստած: _________

  11. Գրառմանը 1 հոգի շնորհակալություն է հայտնել.

    erexa (06.10.2011)

  12. #23
    Ավագ Մոդերատոր Rammstein-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    01.07.2008
    Հասցե
    Երեւան
    Տարիք
    36
    Գրառումներ
    8,728
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Mark Pauler-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Ուզում ես հավատա, ուզում ես չէ` բայց որ տնային պայմաններում համարայա անհնար ա ճիշտ յուղի ստանալը` դա փաստ ա:
    Բա ի՞նչ պայմաններում ա հնարավոր:

  13. #24
    ՆԵՐԴԱՇՆԱԿ ՔԱՈՍԻ ՄԱՍՆԻԿ Mark Pauler-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    11.02.2010
    Հասցե
    Հայաստան,
    Գրառումներ
    547
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Rammstein-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Բա ի՞նչ պայմաններում ա հնարավոր:
    գործարանային պայմաններում ա հնարավոր` որտեղ հալեցումը իրականանում ա 90 աստիճանում, ինտենսիվ խառնման պայմաններում:
    Իմ ՔԱՈՍԸ գնում է ամենուր, իր հլու ծառայի` "Տիրակալ Ժամանակի" ուսերին նստած: _________

  14. #25
    Ավագ Մոդերատոր Rammstein-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    01.07.2008
    Հասցե
    Երեւան
    Տարիք
    36
    Գրառումներ
    8,728
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Mark Pauler-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    գործարանային պայմաններում ա հնարավոր` որտեղ հալեցումը իրականանում ա 90 աստիճանում, ինտենսիվ խառնման պայմաններում:
    Պետք չի էլի էդքան բարդացնել` գործարան-մործարան… տենց ամեն ինչ բարդացնելով ա մարդկությունը հասել էսօրվան, որ արդեն վիճում են` կարագն ա օգտակար, թե մարգարինը: Փորձված թանը անփորձ մածունից լավ ա: Յուղը մարդիկ դարերով օգտագործել են ու դա հաստատ գործարանային պայմաններում սարքած յուղ չի եղել:

    Ամեն դեպքում եթե լինի գործարանում սարքած վստահելի յուղ, ես միայն ուրախ կլինեմ: Բայց ո՞ւր ա:

  15. #26
    ես գիտեմ... Գեա-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    04.03.2010
    Հասցե
    Երևան
    Գրառումներ
    868
    Բլոգի գրառումներ
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Rammstein-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Պետք չի էլի էդքան բարդացնել` գործարան-մործարան… տենց ամեն ինչ բարդացնելով ա մարդկությունը հասել էսօրվան, որ արդեն վիճում են` կարագն ա օգտակար, թե մարգարինը: Փորձված թանը անփորձ մածունից լավ ա: Յուղը մարդիկ դարերով օգտագործել են ու դա հաստատ գործարանային պայմաններում սարքած յուղ չի եղել:

    Ամեն դեպքում եթե լինի գործարանում սարքած վստահելի յուղ, ես միայն ուրախ կլինեմ: Բայց ո՞ւր ա:
    Չկա, Հայաստանում չկա:Մի բան հաստատ է , միլիոն անգամ ավելի լավ է տան պայմաններում պատրաստված մի քիչ տակը կպած յուղը , քան թե ռեդիները , ալյոնուշկաները, ու չգիտեմ էլ ինչ զիբիլները , որոնք ոտից գլուխ մուտացիայի բուն են:
    Ռամշտայն ջան կարծում եմ , Մարկը ուղղակի ուզում է բացատրել, էդքան միանշանակ մի բանի գովքն անել պետք չէ:
    Է՜յ, դո՛ւ` սապատ դառած ՃԻՇՏ, անապատ եմ մտել: Քեզ մաշելու համար ծարավ եմ մնալու...

  16. #27
    Ավագ Մոդերատոր Rammstein-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    01.07.2008
    Հասցե
    Երեւան
    Տարիք
    36
    Գրառումներ
    8,728
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Գեա-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Ռամշտայն ջան կարծում եմ , Մարկը ուղղակի ուզում է բացատրել, էդքան միանշանակ մի բանի գովքն անել պետք չէ:
    Ես միանշանակ գովք չեմ անում, Գեա ջան, ընդամենը գրում եմ ինձ հայտնի ինֆորմացիան` նշելով, թե հիմնականում որտեղից ա դա ինձ հայտնի:

    Եթե ուզում ես, բացասական կողմերն էլ կգրեմ. օրինակ` որ արդար յուղը կաթում ա շորին, դժվար ա անցնում:

  17. #28
    ես գիտեմ... Գեա-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    04.03.2010
    Հասցե
    Երևան
    Գրառումներ
    868
    Բլոգի գրառումներ
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Rammstein-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Ես միանշանակ գովք չեմ անում, Գեա ջան, ընդամենը գրում եմ ինձ հայտնի ինֆորմացիան` նշելով, թե հիմնականում որտեղից ա դա ինձ հայտնի:

    Եթե ուզում ես, բացասական կողմերն էլ կգրեմ. օրինակ` որ արդար յուղը կաթում ա շորին, դժվար ա անցնում:
    հիմա դրան ճար կա , համ էլ էն զիբիլներն էլ ունեն էդ նույն դեֆեկտը, էնպես որ դա յուղի մենաշնորհը չի:
    Է՜յ, դո՛ւ` սապատ դառած ՃԻՇՏ, անապատ եմ մտել: Քեզ մաշելու համար ծարավ եմ մնալու...

Էջ 2 2-ից ԱռաջինԱռաջին 12

Թեմայի մասին

Այս թեման նայող անդամներ

Այս պահին թեմայում են 1 հոգի. (0 անդամ և 1 հյուր)

Համանման թեմաներ

  1. Գրառումներ: 45
    Վերջինը: 23.10.2007, 02:13

Թեմայի պիտակներ

Էջանիշներ

Էջանիշներ

Ձեր իրավունքները բաժնում

  • Դուք չեք կարող նոր թեմաներ ստեղծել
  • Դուք չեք կարող պատասխանել
  • Դուք չեք կարող կցորդներ տեղադրել
  • Դուք չեք կարող խմբագրել ձեր գրառումները
  •