սխալ գիտես Ռամշտեյն, որոշ սպիտակուցների տրոհումը օրգանիզմում սկսվում է բերանի խոռոչից, իսկ ճարպերի քայքայումը հնարավոր է լինում սկսած 12մատնյա աղուց, այն էլ միայն լեղու օգնությամբ, ու հենց դա է պատճառը , որ լեղապարկի հեռացումից հետո մարդիկ վատ են տանում ճարպոտ սնունդը:Այսինքն ճարպերը սննդի ամենադժվարամարս մասն են:
ես գիտեմ թե ինչ է նորմալ յուղը , ու բոլորին առաջարկում եմ օգտագործել մաքուր յուղ, եթե ֆինանսականը ներում է , բայց դա չի նշանակում թե պետք է հրաժարվել կարագից, որովհետև կարագում եղած սպիտակուցները, ջրալուծ վիտամինները ու էլ մյուս նյութերը չնշեմ էլի `տերմիններ են, մեզ շատ են պետք:
Դե քանի որ Մարկը ահագին գրել ա թե ինչ է լինում կարագը յուղ դարձնելուց , էդ մասին չգրեմ , մենակ ասեմ , որ կարագում ճարպերը մոտ82 % են , իսկ հալած յուղում 98%, ո հենց դրանով էլ ավելի դժվարամարս:
Է՜յ, դո՛ւ` սապատ դառած ՃԻՇՏ, անապատ եմ մտել: Քեզ մաշելու համար ծարավ եմ մնալու...
Գլուխները պատին են տալիս:Եթե պլաստմասս արտադրող գործարանը մի քիչ փող տար էդ դիետոլոգներին, կասեին, որ պլաստմասս ուտելուց օգտակար բան չկա:
Իսկ մարգարին ուտելը պլաստմաս ուտելուց էլ վատ ա: Շատ բան չգիտեմ, մենակ գիտեմ, որ էն ֆերմենտը, որը թույլ ա տալիս ճարպի մոլեկուլին մարսվել մարգարինին չի համապատասխանում, քանի որ վերջինս մոլեկուլը ձեւափոխված ա, դրա համար մարգարինի մի մասը ոնց մտնում, տենց էլ դուրս ա գալիս, մի մասն էլ կուտակվում ա օրգանիզմում ու ըստ էն օրվա հեռուստացույցով լսածիս, 2 տարի ա պահանջվում օրգանիզմը մարգարինի թողած աղբից մաքրելու համար:
Դե ի՞նչ ասեմ, վերջին տարբերակնը մեկ ա մնում ա լաբորատոր հետազոտությունը:
Ամեն դեպքում շատ տարօրինակ կհամարեմ, եթե մարդը խանութի կարագին չվստահի, իսկ խանութի յուղին կամ ձեթին վստահի: Հեն ա ասեք` ոչ մի բան չուտենք:
Ի դեպ, ձեթերի մասին էլ են ասում, որ Հայաստանում լրիվ կեղծ, անորակ ձեթեր են:
Դրա համար ա կրակը շատ թույլ արվում, որպեսզի նման բաները գրեթե բացառվեն:
Սենց թե նենց, եթե կարագով մի բան տապակես, 100%-ով նույն պրոցեսներն են տեղի ունենալու
Չհամոզեցիր:
Գեա ջան, ո՞րտեղ եմ ասել, թե պետք ա կարագից հրաժարվել:
Ժող, ես ինձնից չեմ հորինում, որ յուղն ավելի դյուրամարս ա: Կոնկրետ ինձ հայտնի ա Այուրվեդան, որի համաձայն յուղն ա դյուրամարս: Այուրվեդայի աղավաղումներից են առաջացել տարբեր ժողովրդական բժշկությունները, որոնք իրանց աղավաղված հալով շատ հարցերում էսօրվա բժշկությունից առաջ են: Իսկ եթե ինչ-որ մեկը կփորձի ինձ համոզել, որ էսօրվա բժշկությունը ավելի առաջ ա, ես միայն կասեմ`: Թող ինձ ներեն իմ կողմից շատ հարգված բժիշկները, բայց էսօր բժշկություն չկա` չհաշված վիրաբուժությունը:
Լավ, ինչեւէ, էս թեման էսօրվա բժշկությունը քլնգելու համար չեմ բացել:
Դյուրամարսության մասին դեռ էսքանով սահմանափակվում եմ:![]()
aragats (06.10.2011), Mark Pauler (05.10.2011)
Չէ ուղղակի ասում ես, որ յուղը ավելի դյուրամարս է քան կարագը, ես ընդամենը փորձում եմ քո այդ մտքին մի փոքր հակաճառեմ, կարագը անշուշտ ավելի դյուրամարս է ,էլ չկրկնվեմ թե ինչու:Իսկ ճաշ եփելիս, այն պետք է ավելացնել վերջում:
ես ինչքան գիտեմ Այուրվեդան կարագի արժանիքները ամենևին չի գցում, ու չի ասում , որ այնտեղ եղած սպիտակուցները այն դարձնում են ավելի դժվարամարս քան կարագը:
Է՜յ, դո՛ւ` սապատ դառած ՃԻՇՏ, անապատ եմ մտել: Քեզ մաշելու համար ծարավ եմ մնալու...
Գեա (05.10.2011)
Ուրեմն սենց Դեկադա - ձեթի ու կարագի խառնուրդի մեջ լցնում ես նախորոք խաշած ու մանր կտրտած հորթի միս, լավ տապակում ես, վրան ավելացնում ես կարմիր ու սև պղպեղ, աղ ու լիքը տնական սերուցք: Էլի մի քանի րոպե տապակում ես ու .... Ու հետո կտենաս ձեթն ու կարագը միաժամանակ կարելի ա օգտագործել, թե չէ:![]()
Հ.Գ.
Մատուցել տաք վիճակում, որպես խմիչք խորհուրդ կտամ կարմիր գինի:
Հ.Հ.Գ
Իրականում բուսական յուղը` ձեթը, ունի հակաօքսիդիչ հատկություն /այ էս քիմիայի հետ կապ ունի/, դրա համար խոհարարները ինչ-որ բան տապակելուց կարագին մի քիչ ձեթ են ավելացնում, որ կենդանական յուղը դաղվելուց չխեժանա ու վատ համեր չստանա:
Իմ ՔԱՈՍԸ գնում է ամենուր, իր հլու ծառայի` "Տիրակալ Ժամանակի" ուսերին նստած: _________
Դեկադա (06.10.2011)
Տարբեր բուսայուղերի բաղադրության ճարպաթթուների հարաբերությունը տարբեր ա` մեկի մեջ օլեինաթթուն ա շատ, մյուսի մեջ ստեարինաթթուն ու դրանց հարաբերությունից կախված պարզ երևում ա թե որ բույսի յուղն ա օգտագործվել արտադրության մեջ ռաֆինացված ձեթ ստանալու համար, իսկ ամեն մի բուսայուղ էլ իր յուրահատուկ հավելանյութային բաղադրությունն ունի, մեկի մեջ վիտամիններն են շատ, մյուսի մեջ մի ուրիշ նյութ... Դրա համար էլ հաճախ արտադրողը սոյայի կամ ռապսի էժան յուղն ա որպես հումք օգտագործում, բայց գովազդում ա որպես արևածաղկի կամ ձիթապտղի...
Իսկ ինչչ վերաբերվում ա կարագի հալեցման պրոցեսի խեժացման ու քայքայման երևույթներին` ստեղ համոզելու բան չկա դա փաստ ա, ուղղակի դժվար ա պատկերացնել, որ ինչքան թույլ ես անում կրակը այնքան ավելի ես մեծացնում տեղային խեժացման հավանականությունը /եթե ակտիվ խառնման պրոցես չկա/ :
Իսկ մի անգամ խեժացում անցած յուղը արդեն պարունակում ա "վատ" նյութեր:
Ուզում ես հավատա, ուզում ես չէ` բայց որ տնային պայմաններում համարայա անհնար ա ճիշտ յուղի ստանալը` դա փաստ ա:
Իմ ՔԱՈՍԸ գնում է ամենուր, իր հլու ծառայի` "Տիրակալ Ժամանակի" ուսերին նստած: _________
erexa (06.10.2011)
Պետք չի էլի էդքան բարդացնել` գործարան-մործարան… տենց ամեն ինչ բարդացնելով ա մարդկությունը հասել էսօրվան, որ արդեն վիճում են` կարագն ա օգտակար, թե մարգարինը: Փորձված թանը անփորձ մածունից լավ ա: Յուղը մարդիկ դարերով օգտագործել են ու դա հաստատ գործարանային պայմաններում սարքած յուղ չի եղել:
Ամեն դեպքում եթե լինի գործարանում սարքած վստահելի յուղ, ես միայն ուրախ կլինեմ: Բայց ո՞ւր ա:
Չկա, Հայաստանում չկա:Մի բան հաստատ է , միլիոն անգամ ավելի լավ է տան պայմաններում պատրաստված մի քիչ տակը կպած յուղը , քան թե ռեդիները , ալյոնուշկաները, ու չգիտեմ էլ ինչ զիբիլները , որոնք ոտից գլուխ մուտացիայի բուն են:
Ռամշտայն ջան կարծում եմ , Մարկը ուղղակի ուզում է բացատրել, էդքան միանշանակ մի բանի գովքն անել պետք չէ:
Է՜յ, դո՛ւ` սապատ դառած ՃԻՇՏ, անապատ եմ մտել: Քեզ մաշելու համար ծարավ եմ մնալու...
Այս պահին թեմայում են 1 հոգի. (0 անդամ և 1 հյուր)
Էջանիշներ