User Tag List

Ցույց են տրվում 1 համարից մինչև 15 համարի արդյունքները՝ ընդհանուր 2581 հատից

Թեմա: Հարցեր բժիշկներին

Համակցված դիտում

Նախորդ գրառումը Նախորդ գրառումը   Հաջորդ գրառումը Հաջորդ գրառումը
  1. #1
    Պատվավոր անդամ
    StrangeLittleGirl-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    18.03.2006
    Հասցե
    Լապլանդիա
    Գրառումներ
    24,583
    Բլոգի գրառումներ
    18
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Ուլուանա-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Դե, ես սենց թե նենց հիմնականում հենց լոբազգիների վրա էլ հույս եմ դնում, ուղղակի ուզում եմ իմանալ երկաթն ու կալցիումը համատեղող սննդամթերքներից էլ ակնկալիքներ ունենամ, թե չէ ։ Նայի, օրինակ՝ ձուն, ընկուզեղենը, երկուսն էլ համ կալցումով են լավ հարուստ, համ էլ երկաթով։ Հիմա դրանց պարունակած երկաթը յուրացվու՞մ ա, թե՞ չէ։
    Բայց էստեղ կալցիու՞մն ա պատճառը, որ չի յուրացվում: Ձվի դեպքում, եթե չեմ սխալվում, ինչ-որ սպիտակուցային պահ կա, դրա համար չի յուրացվում: Քանի որ ձուն կենդանական ծագում ունի, պիտի որ ամեն դեպքում էդ նույն հեշտ յուրացվող երկաթից պարունակի, ինչ միսը: Դրա համար յուրացման խոչընդոտումը հարաբերական ա: Ընկուզեղենի հարցն էլ ինչքան գիտեմ՝ պիտի որ պրոբլեմ չլինի: Ամեն դեպքում, ինչ-որ քանակ ներծծվում ա, նենց չի, որ հարյուր տոկոսով դուրս ա գալիս օրգանիզմից, բայց քանի որ ոսպեղենն ավելի վստահելի աղբյուր ա, ավելի լավ ա էս կասկածելիների վրա հարյուր տոկոսանոց հույս չդնել: Երկաթի ամենավատ թշնամին տանին պարունակող սննդամթերքն ա: Դրա համար՝ երկաթով հարուստ սնունդ ընդունելիս պետք ա թեյերից ինչքան հնարավոր ա հեռու մնալ: Չգիտեմ էլ ինչի մեջ տանին կա:

  2. #2
    ավագ մոդեր
    Ուլուանա-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    17.03.2006
    Հասցե
    ԱՄՆ
    Տարիք
    44
    Գրառումներ
    12,738
    Բլոգի գրառումներ
    21
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում StrangeLittleGirl-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Բայց էստեղ կալցիու՞մն ա պատճառը, որ չի յուրացվում: Ձվի դեպքում, եթե չեմ սխալվում, ինչ-որ սպիտակուցային պահ կա, դրա համար չի յուրացվում: Քանի որ ձուն կենդանական ծագում ունի, պիտի որ ամեն դեպքում էդ նույն հեշտ յուրացվող երկաթից պարունակի, ինչ միսը: Դրա համար յուրացման խոչընդոտումը հարաբերական ա: Ընկուզեղենի հարցն էլ ինչքան գիտեմ՝ պիտի որ պրոբլեմ չլինի: Ամեն դեպքում, ինչ-որ քանակ ներծծվում ա, նենց չի, որ հարյուր տոկոսով դուրս ա գալիս օրգանիզմից, բայց քանի որ ոսպեղենն ավելի վստահելի աղբյուր ա, ավելի լավ ա էս կասկածելիների վրա հարյուր տոկոսանոց հույս չդնել: Երկաթի ամենավատ թշնամին տանին պարունակող սննդամթերքն ա: Դրա համար՝ երկաթով հարուստ սնունդ ընդունելիս պետք ա թեյերից ինչքան հնարավոր ա հեռու մնալ: Չգիտեմ էլ ինչի մեջ տանին կա:
    Դե լավ ա, որ ինչ–որ քանակ գոնե ներծծվում ա, ես գիտեի՝ ընդհանրապես չի ներծծվում, եթե կալցիում կա։

    Իսկ տանինն, ինչքան գիտեմ, հիմնականում թեյի ու սուրճի մեջ ա լինում, մենք դրանցից ոչ մեկը չենք օգտագործում։ Թեյը մենակ հիվանդ ժամանակ, էն էլ դաղձով, իսկ սուրճ՝ երբեք։ Նենց որ տանինն ինձ չի անհանգստացնում։

    Ընկուզեղենի մեջ էլ, վերջերս կարդացի, phytic acid կա (հայերենը չգիտեմ), որը նույնպես խոչընդոտում ա երկաթի յուրացմանը։ Մի խոսքով՝ շատ անպաշտպան բան դուրս եկավ էդ երկաթը. ով հասնում՝ ճնշում ա ։
    Երջանկությունը ճամփորդելու ձև է, ոչ թե նպատակակետ։
    Ռոյ Գուդման

Թեմայի մասին

Այս թեման նայող անդամներ

Այս պահին թեմայում են 1 հոգի. (0 անդամ և 1 հյուր)

Համանման թեմաներ

  1. Վստահո՞ւմ եք բժիշկներին
    Հեղինակ՝ ivy, բաժին` Բժշկություն
    Գրառումներ: 75
    Վերջինը: 09.04.2018, 16:25
  2. Հարցեր SQL-ից
    Հեղինակ՝ rostrix, բաժին` Ծրագրավորում
    Գրառումներ: 92
    Վերջինը: 02.06.2015, 21:55
  3. Հարցեր լինուքսից
    Հեղինակ՝ david, բաժին` Համակարգիչ
    Գրառումներ: 94
    Վերջինը: 21.01.2014, 21:09
  4. Հարցեր PHP-ից
    Հեղինակ՝ ARMbrain, բաժին` Վեբ
    Գրառումներ: 63
    Վերջինը: 12.07.2012, 12:53
  5. Բժիշկներին դիմո՞ւմ եք
    Հեղինակ՝ Artgeo, բաժին` Բժշկություն
    Գրառումներ: 7
    Վերջինը: 28.01.2008, 21:53

Թեմայի պիտակներ

Էջանիշներ

Էջանիշներ

Ձեր իրավունքները բաժնում

  • Դուք չեք կարող նոր թեմաներ ստեղծել
  • Դուք չեք կարող պատասխանել
  • Դուք չեք կարող կցորդներ տեղադրել
  • Դուք չեք կարող խմբագրել ձեր գրառումները
  •