“То, что вы не можете выразить – это Любовь.
То, что вы не можете отвергнуть/не признать – это Красота.
То, чего вы не можете избежать – это Истина”.
~ Шри Шри
Apsara (20.06.2011)
Ժողովուրդ լավ բարձրացող շերտախմորի ճիշտ բաղադրատոմս ո՞վ կարող է ասել: Էն որ վաճառում են խանութներում, դրա բաղադրատոմսն է պետք![]()
“То, что вы не можете выразить – это Любовь.
То, что вы не можете отвергнуть/не признать – это Красота.
То, чего вы не можете избежать – это Истина”.
~ Шри Шри
միկադո
Բաղադրությունը
500 գր. կարագ,
5 ձու,
2 բաժակ շաքարավազ,
2 բաժակ թթվասեր,
1թգ. սոդա,
ալյուր,
2 տուփ խտացրած կաթ,
1 տուփ շոկոլադ
Պատրաստման եղանակները
100 գր. կարագը լավ հարել, 3 ձուն և 1 բաժակ շաքարավազը լավ հարել, ավելացնել 2 բաժակ թթվասեր` 1 թգ. սոդայով և այնքան ալյուր, որ ստացվի փափուկ խմոր: Բաժանել 7 գնդի:
Թխել առանձին-առանձին:
ԿՐԵՄ.- 2 տուփ խտացրած կաթը 2 ժամ եռացնել, 2 ձվի դեղնուցը 1 բաժակ շաքարավազով հարել: 400 գր. կարագը փափկեցնել, լավ հարել: Բոլորը միասին լավ խառնել, քսել շերտերին: Վրան քերել շոկոլադե սալիկ:
Քեզ համար կուռք մի ստեղծիր քո սեփական պատկերից։
2 բաժակ սառը ջուր
1/2 թ գդ աղ
1/4թ գդ լիմոնի աղ
1մեծ սուրճի բաժակ ձեթ
1կգ ալյուր
2տուփ մարգարին
Պատրաստել պինդ խմոր, գնդել, երեսը դանակով խաչաձև կտրել և թողնել , որ երեսուն րոպե հանգստանա, որից հետո բաժանել չորս գնդի:Երկու տուփ մարգարինը ևս բաժանել չորս մասի, ամեն գնդի մեջ դնել մեկ մաս մարգարին ,ծրարաձև ծալել և թողնել , որ սառի:Որից հետո հանել մի փոքր գրտնակել ու նորից ծրարաձև ծալել, նորից դնել սառնարան, երբ սառի նորից կրկնել գրտնակելու ու ծրարաձև ծալելու պրոցեսը:դրանից հետո խմորը պատրաստ է :Կարելի է պատրաստել, գաթա, խաչապուրի, նապոլեոն և այլն
բարի ախորժակ
Է՜յ, դո՛ւ` սապատ դառած ՃԻՇՏ, անապատ եմ մտել: Քեզ մաշելու համար ծարավ եմ մնալու...
Հարգելի սեղանակիցներ, ցանկանում եմ հրապարակայնորեն շնոհակալություն հայտնելApsara-ին, որի շնորհիվ ճաշակեցի ամենահամով կարկանդակը՝ գաթան
![]()
Գեա ջան, քեզ էլ շնորհակալություն![]()
Վերջին խմբագրող՝ հովարս: 18.06.2011, 23:09:
Հովարս ջան , ուրախ եմ , որ բաղադրատոմսը օգտագործել եք ու դուր է եկել.բայց աշխարհի ամենահամով ու իսկական հայկական գաթայի բաղադրատոմսը սա է`
6բ ալյուր
500գ մարգարին
0,5թ գդ աղ
2ճ գդ քացախ
2թ գդ սոդա
2բ մածուն
2ձու
ալյուրը լցնել մեծ թասի մեջ,վրան մանրացնել( կներեք բառը չեմ գտնում`տյորկա անել)մարգարինը, ստացված մասսան բրգաձև կիտել, մեջտեղը փոս անել `պատկերավոր ասած հրաբխի նման, փոսի մեջ լցնել մածունը, սոդան, քացախը, աղը ,զգուշությամբ խառնել մինչև համասեռ մասսա դառնալը, ստացված խմորը գնդել, թողնել հանգստա գոնե մեկ ժամ, որից հետո բաժանել չորս գնդի մեջել խորիզով ու թխել:
Բարի ախորժակ
Է՜յ, դո՛ւ` սապատ դառած ՃԻՇՏ, անապատ եմ մտել: Քեզ մաշելու համար ծարավ եմ մնալու...
Այս պահին թեմայում են 1 հոգի. (0 անդամ և 1 հյուր)
Էջանիշներ