Նայել RSS հոսքը

gevorg ghazaryann

Հայկական խորհանոց

Գնահատել այս գրառումը
[QUOTE=gevorg ghazaryann;2137233]Ակումբցիներից ո՞վ ա մոտ ամիսներում խաշ դնելու....

Խաշ — հեղուկ տաք ապուր: Հնագույն ուտեստներից մեկը որը տարածում է ստացել Կովկասում և Անդրկովկասում, որը հավանաբար ունեցել է արարուղական բնույթ: Ի սկզբանե եղել է աղքատների սնունդ:
"Խաշ" անվանումը, ըստ ամենատարածված վարկածի, առաջացել է հայերեն "խաշել" բառից:
Խաշի պատրաստման մեջ օգտագործվում են տավարի ոտքեր (ինչպես նաև խոզի կամ հավի), փորոք, սխտոր, աղ, և կանաչի: Մասերը լվանալուց և մաքրելուց հետո (Հայաստանում ավանդաբար դնում են 10-12 ժամով հոսող աղբյուրի տակ), ուտեստը խաշվում է 6-8 ժամ, իսկ սխտորն ու կանաչին օգտագործվում է առանց եփելու:
Խաշը ավանդաբար ուտում են վաղ առավոտյան առատ կերուխումի հաջորդ օրը: Խաշը ուտում են մինչև նախաճաշը կամ նրա փոխարեն: Ուտեստի հետ մատուցվում է մանրացրած սխտոր, աղ, կտրտած բողկ: Խաշը ուտում են լավաշի, բողկի և տարատեսակ կանաչիների հետ:

Համաձայն «Ինչ? Որտեղ? Երբ?» հեռուստահաղորդման` խաշը չի սիրում երեք "Կ"` Կոնյակ (խաշը ուտում են օղով), Կին (կինը չպետք է սխտոր ուտի) և Կենաց (քանի որ կենացները սովորաբար երկար են լինում իսկ խաշը ուտում են միայն տաք):

[IMG]http://www.gour-mand.ru/wpimages/armenian_dishes/armenian_Khash.jpg[/IMG]

Ուղարկել «Հայկական խորհանոց"» Digg-ին Ուղարկել «Հայկական խորհանոց"» del.icio.us-ին Ուղարկել «Հայկական խորհանոց"» StumbleUpon-ին Ուղարկել «Հայկական խորհանոց"» Google-ին

Պիտակներ: ոչ մի Խմբագրել պիտակները
Կատեգորիաներ
Առանց կատեգորիայի

Մեկնաբանություն

  1. gevorg ghazaryann-ի ավատար
    :love խաշ եմ ուզում...:sorry
  2. Գեա-ի ավատար
    փաստորեն հայերից բացի կովկասյան մյուս ազգերն էլ են պատրաստում խաշ?
  3. Մինա-ի ավատար
    Մեջբերում Գեա-ի խոսքերից
    փաստորեն հայերից բացի կովկասյան մյուս ազգերն էլ են պատրաստում խաշ?
    ՀՈՒՅՆԵՐՆ ԷԼ ԵՆ ԽԱՇ ՈՒՏՈՒՄ(ԱՌԱՆՑ ԼԱՎԱՇԻ ԻՀԱՐԿԵ):ՈՒՏԵԼՈՒՑ ԷԼ ՔԱՑԱԽՈՎ ՈՒ ԽՈՇՈՐ ԱՂԱՑԱԾ ՄՌՈՒ,ԿԱՐՄԻՐ ԲԻԲԱՐՈՎ ԵՆ ՀԱՄԵՄՈՒՄ: