Վիշապ-ի խոսքերից
Եթե ես հղի լինեի ու մետաբոլիկ խնդիր ունենայի լուծելու, ապա`
– սննդակարգից կբացառեի բոլոր հացամթերքները, որովհետև Բյուրն էլ ասեց` սրանց մեջ սննդանյութը շատ քիչ մաս է կազմում, ամերիկացիք ասում են` «դատարկ էներգիա»
– Կքչացնեի ձավարեղենը, կարտոֆիլն ու մնացած օսլաները, սրանք էլ առանձնապես սննդանյութի տեսակետից բան չեն ներկայացնում, բայց հավեսով ծանրաբեռնում են մարսողական համակարգը
– կբացառեի բոլոր վերամշակված ալրեղենը, ձեթերը, հրուշակեղենը, բնական ու արհեստական շաքարեղենը, շոկոլադեղենը (միայն մաքուր շոկոլադը առանց շաքարի ու հավելումների կարելի է)
– մեծ բաժիններով սալաթներ կավելացնեի, հիմնականում կաղամբազգիներից ու մուգ գույներով կանաչեղենից բաղկացած, բայց կաղամբեղենը թեթև խաշած ավեի օգտակար է ու ավելի դյուրամարս
– կավելացնեի թարմ մսեղեն ու հավկիթ, ու չյուղազրկված սերուցքային կաթնամթերք, կարագի յուղ ու սերուցք
– ընդեղեն, ձիթապտղի յուղ, ավոլադոյի ձեթ, կոկոսի յուղ
– եթե քացրի լրացման անհրաժեշտություն կա, վերապահումներով կարելի է բնական մեղր շատ քիչ քանակությամբ,
իսկ շաքարներից թերևս էլի վերապահումներով կարելի է ստեվիա, monk fruit, որոնց գլուցեմիկ ինդեքսը ցածր է
– Այո, թթվեղենը օգտակար է, մասնավորապես կաղամբի թթուն ու կորեական կիմչին
– Համեմունքները օգտակար են ու իրականում շատ ուտելու վրա չեն ազդում, այլ նպաստում են էնզիմների սինթեզելուն ու մարսողությանը
Էջանիշներ