Երեք ամիս պահել եմ կետոգենային դիետա, երևի կյանքիս մեջ տենց կայուն լավ ինձ չէի զգացել, հատկապես միտքս շատ հստակ էր էդ ընթացքում, սովածություն առհասարակ չէի զգում։ Նիհարել էի հինգ կգ, բայց արդարության համար ասեմ, որ նաև շատ առողջ էի սնվում, շաքարի ի սպառ բացակայություն ու լիքը բանջարեղեն։ Ինչ֊ինչ պատճառներով մսից հրաժարվելուց հետո սկսեց շատ բարդ լինել պահելը։ Հիմա սնվում եմ միջակայքային սովապահության տարբերակով (18/6) կախված ինչ եմ ուտում կարամ լավ կամ միջին ինձ զգամ։ Սկսել եմ նկատել, որ որոշ ուտելիքներից հենց հաստատ վատ են զգում, օրինակ ձեթով֊յուղով տապակած սննդից վատ եմ ինձ զգում, առաջ կաթ էի շատ օգտագործում, որը հիմա չեմ անում, որովհետև խմելուց մի քանի ժամ մինիմում գլուխս մառախուղի մեջ էր լինում։ Հիմա շարունակում եմ հետևել, թե որ ուտելիքներն են հատկապես բալանսից հանում ու փորձում եմ չուտել դրանք, հիմա թարմ սալաթներ կամ շատ քիչ եփած բանջարեղեն եմ փորձում ուտել, բայց հատիկեղենից (օրինակ բրինձ) չեմ կարողանում հրաժարվել։ Քաղցր չուտելը եթե կետոգենային դիետայի ժամանակ շատ հեշտ էր, առանց ջանքի, հիմա բավականին մեծ մարտահրավեր ա։ Մի խոսքով երևի, որ հասանելի լինեին կետոգենային ուտելիքները հաստատ կշարունակեի պահել։
Էջանիշներ