User Tag List

Ցույց են տրվում 1 համարից մինչև 8 համարի արդյունքները՝ ընդհանուր 8 հատից

Թեմա: Հարցեր CSS-ի վերաբերյալ

  1. #1
    Eternal Darkness Rammstein-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    01.07.2008
    Հասցե
    Երեւան
    Տարիք
    30
    Գրառումներ
    8,723
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Հարցեր CSS-ի վերաբերյալ

    Մեկ-մեկ CSS-ով որոշ բաներ եմ բզբզում: Հիմնականում ինչ ինձ պետք ա եղել, ինքնուրույն կարողացել եմ գլուխ հանել, թեկուզ մի քիչ շատ ժամանակ ծախսելով: Բայց մեկ-մեկ նենց բաներ են հանդիպում, որ նախընտրում եմ հարցնել դրանից շատ ավելի հասկացող մարդկանց:

  2. #2
    Eternal Darkness Rammstein-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    01.07.2008
    Հասցե
    Երեւան
    Տարիք
    30
    Գրառումներ
    8,723
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Միանգամից առաջին հարցս գրեմ.
    Ակումբում էս span.postlinking-ի 13px բարձրությունը ո՞րտեղից ա եկել ու, որ ամենակարեւորն ա, ինչի՞ չի լինում height ավելացնելու միջոցով դա փոխել, թեկուզ վերջում !important գրելով:




    Կողքի span.postcontrols-ին ինչ բարձրություն տալիս եմ, ընդունում ա:


  3. #3
    Ուշադիր
    Chuk-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    17.03.2006
    Հասցե
    Երևան
    Տարիք
    35
    Գրառումներ
    24,886
    Բլոգի գրառումներ
    31
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Մեջբերում Rammstein-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Միանգամից առաջին հարցս գրեմ.
    Ակումբում էս span.postlinking-ի 13px բարձրությունը ո՞րտեղից ա եկել ու, որ ամենակարեւորն ա, ինչի՞ չի լինում height ավելացնելու միջոցով դա փոխել, թեկուզ վերջում !important գրելով:




    Կողքի span.postcontrols-ին ինչ բարձրություն տալիս եմ, ընդունում ա:

    Բավական վատ գրած css ա, սկսեմ էդտեղից:

    Էդ երկու span-երի display-ն էլ inline ա դրած (display:inline):

    Inline էլեմենտները height ու width չեն կարող ստանալ, դրա համար էլ ինչքան էլ դնես, չի փոխի:



    Բայց էստեղ մի հատ նյուանս կա: Երբ որ դու էդ էլեմենտիդ տալիս ես float արժեք (span.postcontrols-ի դեպքում float:right), էլեմենտդ միանգամից ուրիշ հատկություն ա ձեռք բերում, ինքը կարծեմ inline-block ա դառնում (որը css-ում չի երևա):

    Հիմա եթե դու span.postlinking-ին նույնպես տաս float (ասենք՝ float:left), արդեն կընդունի բարձրությունդ: Կարող ես նաև իրան առանց դրա, միանգամից դարձնես block կամ inline-block (display: block կամ display: inline-block):


    Ոնց-որ թե խուճուճ գրեցի, բայց կարծում եմ, որ կհասկանաս

    Քայլ առ քայլ՝ դարից դար

    Խենթ եմ

  4. Գրառմանը 3 հոգի շնորհակալություն են հայտնել.

    Rammstein (24.04.2015), Tiger29 (24.04.2015), Արէա (25.04.2015)

  5. #4
    Eternal Darkness Rammstein-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    01.07.2008
    Հասցե
    Երեւան
    Տարիք
    30
    Գրառումներ
    8,723
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Chuk-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    ...

    Ոնց-որ թե խուճուճ գրեցի, բայց կարծում եմ, որ կհասկանաս
    Հա, հասկացա: Սկզբում display: block փորձել էի, բայց երեւի ուրիշ տեղ էի գրել, կամ հետը ուրիշ բան էլ էի գրել, չգիտեմ, արդյունք չէր տվել:


    Մի հատ էլ սենց հարց.

    Կոդ:
    .postbitlegacy .postfoot .textcontrols a.post_thanks_button, .postbit .postfoot .textcontrols a.post_thanks_button {
    սրա տակ որ ավելացնում եմ ասենք height: 50px, շնորհակալության պատկերակը իջնում ա ներքեւ (50px-ի կենտրոնով), իսկ կողքի տեքստը մնում ա վերեւում: Էդ ինչի՞ց ա գալիս, ո՞նց կարելի ա անել, որ համ պատկերակը, համ տեքստը էդ 50 պիքսելի մեջտեղով լինեն:

  6. #5
    Ուշադիր
    Chuk-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    17.03.2006
    Հասցե
    Երևան
    Տարիք
    35
    Գրառումներ
    24,886
    Բլոգի գրառումներ
    31
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Մեջբերում Rammstein-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Հա, հասկացա: Սկզբում display: block փորձել էի, բայց երեւի ուրիշ տեղ էի գրել, կամ հետը ուրիշ բան էլ էի գրել, չգիտեմ, արդյունք չէր տվել:


    Մի հատ էլ սենց հարց.

    Կոդ:
    .postbitlegacy .postfoot .textcontrols a.post_thanks_button, .postbit .postfoot .textcontrols a.post_thanks_button {
    սրա տակ որ ավելացնում եմ ասենք height: 50px, շնորհակալության պատկերակը իջնում ա ներքեւ (50px-ի կենտրոնով), իսկ կողքի տեքստը մնում ա վերեւում: Էդ ինչի՞ց ա գալիս, ո՞նց կարելի ա անել, որ համ պատկերակը, համ տեքստը էդ 50 պիքսելի մեջտեղով լինեն:
    Ռամշ, հիմա ուղեղս ուրիշ տեղ ա, կարող ա ավելի հեշտ ձև կա, մտքովս չի անցնում, բայց ոնց-որ էդ արածդ ձևով արդյունքին հասնելու համար քիչ մը բաներ ա կոդում պետք ձևափոխել: Կարճ ասեմ, թե ինչի ա նկարն իջնում, իսկ տեքստը չէ:

    Նկարը դրվում ա background-ով, ու իրա համար ուղղահայաց հավասարությունը կենտրոն ա դրած: Ասենք եթե փոխես, ու սրա փոխարեն՝ «url(images/buttons/post_thanks.png) no-repeat transparent left» գրես «url(images/buttons/post_thanks.png) no-repeat transparent left top», ապա նկարն էլ չի իջնի: Տեքստը ուղղահայաց կենտրոն դնելու համար vertical-align: middle ա պետք դնել, բայց էս դեպքում չի աշխատի, ուրիշ բաներ էլ ա պետք փոխել:

    Իսկ քո ուզած արդյունքին էս դեպքում ավելի հեշտ ա padding-ներով հասնել՝ առանց height-ը օգտագործելու. padding-top:10px; padding-bottom:10px;
    Դե պարզ ա, արդեն կարող ես ուզածդ չափերը դնել:
    Վերջին խմբագրող՝ Chuk: 25.04.2015, 00:57:

    Քայլ առ քայլ՝ դարից դար

    Խենթ եմ

  7. Գրառմանը 2 հոգի շնորհակալություն են հայտնել.

    Rammstein (25.04.2015), Արէա (25.04.2015)

  8. #6
    Eternal Darkness Rammstein-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    01.07.2008
    Հասցե
    Երեւան
    Տարիք
    30
    Գրառումներ
    8,723
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Chuk-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Ռամշ, հիմա ուղեղս ուրիշ տեղ ա, կարող ա ավելի հեշտ ձև կա, մտքովս չի անցնում, բայց ոնց-որ էդ արածդ ձևով արդյունքին հասնելու համար քիչ մը բաներ ա կոդում պետք ձևափոխել: Կարճ ասեմ, թե ինչի ա նկարն իջնում, իսկ տեքստը չէ:

    Նկարը դրվում ա background-ով, ու իրա համար ուղղահայաց հավասարությունը կենտրոն ա դրած: Ասենք եթե փոխես, ու սրա փոխարեն՝ «url(images/buttons/post_thanks.png) no-repeat transparent left» գրես «url(images/buttons/post_thanks.png) no-repeat transparent left top», ապա նկարն էլ չի իջնի: Տեքստը ուղղահայաց կենտրոն դնելու համար vertical-align: middle ա պետք դնել, բայց էս դեպքում չի աշխատի, ուրիշ բաներ էլ ա պետք փոխել:

    Իսկ քո ուզած արդյունքին էս դեպքում ավելի հեշտ ա padding-ներով հասնել՝ առանց height-ը օգտագործելու. padding-top:10px; padding-bottom:10px;
    Դե պարզ ա, արդեն կարող ես ուզածդ չափերը դնել:
    Ուրիշ բաներ փոխել ասելով նկատի ունես ոչ թե CSS-ի, այլ սայտի կոդի մե՞ջ:
    Padding-ը նկատել էի, որ ազդում ա: Բայց համ էլ ուզում եմ իմանամ, թե ինչը չի թողում, որ vertical-align: middle-ը աշխատի:

  9. #7
    Ուշադիր
    Chuk-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    17.03.2006
    Հասցե
    Երևան
    Տարիք
    35
    Գրառումներ
    24,886
    Բլոգի գրառումներ
    31
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Մեջբերում Rammstein-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Ուրիշ բաներ փոխել ասելով նկատի ունես ոչ թե CSS-ի, այլ սայտի կոդի մե՞ջ:
    Padding-ը նկատել էի, որ ազդում ա: Բայց համ էլ ուզում եմ իմանամ, թե ինչը չի թողում, որ vertical-align: middle-ը աշխատի:
    Ամենաչսիրածս բանն ա էս vertical-align-ը, բայց փորձեմ ինչքան հասկանում եմ բացատրել

    Էս պարամետրը մի քիչ էնքան էլ նենց չի աշխատում, ինչպես շատերին թվում ա, ու անձամբ իմ կարծիքով տրամաբանական կլիներ: Իրա անունից ենթադրելի ա, որ եթե ասենք div ունես ու իրան բարձրություն ես տվել, ուրեմն vertical-align-ով կարող ես ուղղահայաց կենտրոն գցել, վերևի կամ ներքևի եզրին կցել, բայց էդ իրականում տենց չի: Ավելին, div-ի վրա ինքն ընդհանրապես չի ազդում (եթե իհարկե div-ի վարքը չես փոխել ասենք inline կամ table-cell սարքելով):

    1 ԴԵՊՔ. Ինքն ազդում ա inline ու inline-block տիպի էլեմենտների վրա: Հավասարեցումը կատարում ա ծնող էլեմենտի նկատմամբ: Հավասարեցումը կատարվում ա մոտավորապես ըստ տողի, ոչ թե բլոկի բարձրությամբ: Որպես հիմք վերցվում ա x-height-ը (x տառի բարձրությունը): Որ մոտավոր պատկերացնես սրա աշխատանքի սկզբունքը, էս կոդով տեստեր արա.

    Կոդ:
    <div style="font-size: 50px; height:80px">
          <span style="font-size: 12px; vertical-align:middle">middle alignied text</span>      
    </div>
    Էստեղ փորձի փոխել div-ի font-size-ի արժեքը, ու տես, որ դրանից կախված span-ի տեքստի դիրքը փոխվում ա, փորձի փոխել div-ի height-ի արժեքը, ու տես, որ որևէ ազդեցություն չունի span-ի դիրքի համար:


    2 ԴԵՊՔ. Պարամետրը ազդում ա նաև աղյուսակների վանդակների վրա (կարող ես հանձնարարել թե tr թեգերին, թե td-ներին), էս դեպքում ինքը ազդում ա տվյալ վանդակի ողջ բովանդակության վրա: Ու երևի գիտես, որ display պարամետրով կարող ես ասենք div-երին ու span-երին էլ աղյուսակի հատկություններով օժտես, մասնավորապես display-ի համար կան հետևյալ արժեքները.
    display: table
    display: teble-cell
    display: table-row


    ---
    Հիմա որպեսզի էս հնարավորությունը կարողանաս օգտագործելով քո ուզածին հասնես, իրա «շրջապատը» պետք ա համապատասխան փոխես:
    Վերջին խմբագրող՝ Chuk: 25.04.2015, 04:09:

    Քայլ առ քայլ՝ դարից դար

    Խենթ եմ

  10. Գրառմանը 1 հոգի շնորհակալություն է հայտնել.

    Rammstein (25.04.2015)

  11. #8
    Պատվավոր անդամ Արէա-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    06.05.2010
    Տարիք
    34
    Գրառումներ
    2,539
    Բլոգի գրառումներ
    1
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Rammstein-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Մի հատ էլ սենց հարց.

    Կոդ:
    .postbitlegacy .postfoot .textcontrols a.post_thanks_button, .postbit .postfoot .textcontrols a.post_thanks_button {
    սրա տակ որ ավելացնում եմ ասենք height: 50px, շնորհակալության պատկերակը իջնում ա ներքեւ (50px-ի կենտրոնով), իսկ կողքի տեքստը մնում ա վերեւում: Էդ ինչի՞ց ա գալիս, ո՞նց կարելի ա անել, որ համ պատկերակը, համ տեքստը էդ 50 պիքսելի մեջտեղով լինեն:
    height: 50px - ի հետ (կամ առանց դրա) line-height: 50px; էլ ավելացրու, տեքստն էլ կիջնի։

    vertical-align - ը աշխատում է 2 տիպի էլեմենտների հետ՝ աղյուսակային (table, th, td, display: table, display: table-cell) և ինլայն (span, a, img, em, strong և այլն, display: inline, display: inline-block), բայց ամեն խմբի վրա տարբեր կերպ է ազդում։
    Աղյուսակային էլեմենտների համար կիրառելիս հատկությունը գործում է էլեմենտի կոնտենտի համար, ինլայն էլեմենտների համար կիրառելիս, ցույց է տալիս տվյալ էլեմենտի ուղղահայաց դասավորությունը իր հարևան ինլայն էլեմենտների նկատմամբ։

  12. Գրառմանը 3 հոգի շնորհակալություն են հայտնել.

    Chuk (25.04.2015), Rammstein (25.04.2015), Tiger29 (25.04.2015)

Թեմայի մասին

Այս թեման նայող անդամներ

Այս պահին թեմայում են 1 հոգի. (0 անդամ և 1 հյուր)

Համանման թեմաներ

  1. Հարցեր համակարգչային գրաֆիկայի վերաբերյալ
    Հեղինակ՝ Ուլուանա, բաժին` Համակարգչային գրաֆիկա
    Գրառումներ: 23
    Վերջինը: 18.11.2017, 10:21
  2. Հարցեր մեքենայի շահագործման վերաբերյալ
    Հեղինակ՝ Artgeo, բաժին` Դեսից - Դենից
    Գրառումներ: 239
    Վերջինը: 03.12.2015, 04:17
  3. հարցեր C#-ի վերաբերյալ
    Հեղինակ՝ Ֆելո, բաժին` Ծրագրավորում
    Գրառումներ: 67
    Վերջինը: 02.12.2015, 01:33
  4. Հարցեր ֆորումից օգտվելու վերաբերյալ
    Հեղինակ՝ Pchuk, բաժին` Ակումբի անցուդարձ
    Գրառումներ: 67
    Վերջինը: 16.07.2010, 14:46
  5. Հարցեր համակարգչի վերաբերյալ:
    Հեղինակ՝ grish.80, բաժին` Հարց ու պատասխան
    Գրառումներ: 9
    Վերջինը: 28.09.2009, 08:27

Թեմայի պիտակներ

Էջանիշներ

Էջանիշներ

Ձեր իրավունքները բաժնում

  • Դուք չեք կարող նոր թեմաներ ստեղծել
  • Դուք չեք կարող պատասխանել
  • Դուք չեք կարող կցորդներ տեղադրել
  • Դուք չեք կարող խմբագրել ձեր գրառումները
  •