Մեջբերում ivy-ի խոսքերից Նայել գրառումը
Ինձ թվում է տեղյակ ես, որ մրգերն ու բանջարաղենը մեծ մասամբ ջրից են կազմված. օրինակ՝ վարունգի մոտ 95% ջուր է: Դա էլ հենց նկատի ունի էդ գրքի հեղինակը. որ արժի ավելի շատ բանջարեղանի ու մրգի մեջ պարունակվող ջուրն օգտագործել, քան ծորակից հոսող, որովհետև առաջինն ավելի առողջարար է ու հենց էն է, ինչ մեր օրգանիզմին անհրաժեշտ է:
Օրինակ՝ հումակերները հազվադեպ են ջրի կարիք զգում, որովհետև ամբողջ անհրաժեշտ հեղուկը ստանում են թարմ պտուղներից:
տեղյակ եմ, բայց հանքային աղեր/շաքար էլ կա, դրանք օսմոտիկ ճնշումը բարձրացնում են, իսկ մարդը ծարավ ա զգում երբ օսմոտիկ ճնշումն արյան մեջ բարձր ա, դրա համար էլ ինձ տեսականորեն քիչ հավանական ա թվում հագենալը: Իհարկե հնարավոր ա որ որոշ մրգերի մոտ հիպոտոնիկ լինի միջբջջային հեղուկը, ու էդ օգնի, դրա համար նախապես ասեցի որ ոչ մի տենց հետազոտության ծանոթ չեմ ))
Չեմ ուզում էս թեմայում անձնականհարց տամ, բայց դու հիմա հումակեր ու բուսակեր ե՞ս: