Ինձ հետաքրքիր ա ո՞նց ա եղել, որ մարդը սկսել ա ուտելիքը ջերմային մշակման ենթարկել: Ի՞նչն ա մեր նախնիներին դրդել այդ քայլին![]()
Ինձ հետաքրքիր ա ո՞նց ա եղել, որ մարդը սկսել ա ուտելիքը ջերմային մշակման ենթարկել: Ի՞նչն ա մեր նախնիներին դրդել այդ քայլին![]()
Ինձ թվում է, եղել է կրակի հայտնագործումը ու էն բանի բացահայտումը, որ միսը ավելի հարմար է ուտել/կծել/ծամել խորոված վիճակում, քան հում. դե մարդիկ ի վերջո չունեն գիշատիչին բնորոշ կարգին ատամնաշար, էն նախնադարյան վախտերն էլ էդքան մանրացնող գործիք-մործիք չի եղել, որ միսը մանրացնեն կամ առավել ևս՝ աղան: Ու մարդ գտել է ձևը՝ եփելով փափկացնել սնունդը, որ հեշտ ծամվի: Ես էդպես եմ կարծում, եսիմ:![]()
Այս պահին թեմայում են 1 հոգի. (0 անդամ և 1 հյուր)
Էջանիշներ