User Tag List

Ցույց են տրվում 1 համարից մինչև 15 համարի արդյունքները՝ ընդհանուր 35 հատից

Թեմա: Հեղուկների գործածությունը սննդի հետ

Ծառի տեսքով դիտում

Նախորդ գրառումը Նախորդ գրառումը   Հաջորդ գրառումը Հաջորդ գրառումը
  1. #5
    ես գիտեմ... Գեա-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    04.03.2010
    Հասցե
    Երևան
    Գրառումներ
    868
    Բլոգի գրառումներ
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մարսողությունը բարդ պրոցես է ու սկսվում է բերանի խոռոչից: Այնտեղ թքի ֆերմենտների աղդեցությամբ սկսվում են ածխաջրերի քայքայումը,ստամքոսում սկսվում է սպիտակուցի քայքայումը: Ստամոքսի հիմնական ֆերմենտը պեպսինն է , նրան անհրաժեշտ են որոշակի պայմաններ` աղաթթվի որոշակի կոնցենտրացիա,որոշակի ջերմաստիճան: Երբ ուտելուց անմիջապես հետո ջուր ենք օգտագործում խախտվում է սննդախյուսի կառուցվածքը ստամոքսահյութում, նոսրանում է աղաթթվի կոնցենտրացիան, փոխվում է ջերմաստիճանը, արդյունքում սպիտակուցների քայքայման պրոցեսը լիարժեք տեղի չի ունենում, մյուս կողմից նորմալ մարսողական պրոցեսի ընթացքում ձևավորված սննդագնդի խորքում դեռ պահպանվում է թույլ հիմնային միջավայրը,որի շնորհիվ օսլայի քայքայումը, որը սկսվել էր դեռ բերանի խոռոչում կարողանում է շարունակվել ստամոքսում, հեղուկ օգտագործելիս երբ խախտվում է սննդագնդի կառուցվածքը հիմնային միջավայրը դառնում է թթվային աղաթթվի ազդեցությամբ,արդյունքում մնացած օսլան ևս չի հասցնում լիարժեք տրոհվել, արդյունքում երբ ժամանակը գալիս է ու սննդախյուսը անցնում է տասներկումատնյա աղի, որտեղ պետք է արդեն սկսվի նոր պրոցես` ճարպերի քայքայումը ու ավարտվի այսպես ասած կիսաքանդված սպիտակուցի քայքայումը մինչև ամինաթթուներ ունենում ենք մի պատկեր, երբ տասներկումատնյա աղին ստիպված է լինում աշխատել մեծ ծանրաբեռնվածությամբ վերևի բացթողումները ավարտելու համար: Բայց անժամանակ օգտագործած հեղուկը այստեղ էլ է իր վատ գործը անում, որպեսզի ճարպալուծ ֆերմենտները ակտիվանան հարկավոր պայմաններից է լեղին, սրա նոսրացումից ճարպերի քայքաքյումն էլ է դժվարանում, արդյունքում ստացվում է , որ անժամանակ խմած հեղուկը մարսողական պրոցեսի վրա իսկապես վատ ազդեցություն է թողնում, իսկ խրոնիկ ազդեցությունը վաղ թե ուշ բերելու է խնդիրների`վքնածություն, գազեր, գաստրիտ ... ու այսպես շարունակ, Մարսողական տրակտի հիվանդութունների պատճառագիտության մեջ շատ կարևոր նշանակությունունի հենց ուտելու հիգիենայի խախտումը, սա է հենց պատճառը , որ երեսունից հետո շատերը տառապում են էդ տրակտի ֆունկցիոնալ այս կամ այն խանգարումներով:

    ոնց որ բարդ գրեցի , մի խոսքով ուտելուց անմիջապես հետո
    կամ առաջ ջուր խմել պետք չի,թույլատրվում է հյութերի օգտագործումը ուտելուց տասնհինգ- քսան րոպե առաջ, որովհետև հյութերը պարունակում են պեկտին,որը մի շարք արժանիքների հետ ունի շատ կարևոր մի արժանիք , սնունդ է հանդիսանում հաստ աղու բակտերիաների համար ու ըստ գաստրոէնտերոլոգների հավաստիացումների ցանկալի է ,որ այն հաստ աղի հասնի, մինչև հիմնական սնունդ օգտագործելը և ոչ թե նրանից հետո:Նույնը կարելի է ասել նաև բանջարեղենային սալաթների մասին:
    ՀԳ Բյուր ջան ուտելուց հետո օրգանիզմը խմել է ուզում, որովհետև առաջին հերթին արյան մեջ հայտնվում է գլյուկոզան , առաջացնելով ժամանակավոր հիպերգլիկեմիա, դրանից արյունը խտանում է , ու բնականաբար դա բերում է ծարավի զգացման , մի քիչ դիմանալու դեպքում , երբ ինսուլինը արտադրվում է ու գլյուկոզայի կոնցենտրացիան ընկնում է , ծարավի զգացումը անցնում է ...
    Է՜յ, դո՛ւ` սապատ դառած ՃԻՇՏ, անապատ եմ մտել: Քեզ մաշելու համար ծարավ եմ մնալու...

  2. Գրառմանը 1 հոգի շնորհակալություն է հայտնել.

    Ներսես_AM (12.05.2012)

Թեմայի մասին

Այս թեման նայող անդամներ

Այս պահին թեմայում են 1 հոգի. (0 անդամ և 1 հյուր)

Համանման թեմաներ

  1. Սննդի կետեր
    Հեղինակ՝ Աթեիստ, բաժին` Դեսից - Դենից
    Գրառումներ: 295
    Վերջինը: 10.03.2022, 21:12
  2. Սննդի օրաբաժին
    Հեղինակ՝ Ուլուանա, բաժին` Առողջ ապրելակերպ
    Գրառումներ: 52
    Վերջինը: 23.11.2013, 10:21
  3. Սննդի համատեղելիությունը
    Հեղինակ՝ Surveyr, բաժին` Առողջ ապրելակերպ
    Գրառումներ: 18
    Վերջինը: 28.09.2009, 08:17

Թեմայի պիտակներ

Էջանիշներ

Էջանիշներ

Ձեր իրավունքները բաժնում

  • Դուք չեք կարող նոր թեմաներ ստեղծել
  • Դուք չեք կարող պատասխանել
  • Դուք չեք կարող կցորդներ տեղադրել
  • Դուք չեք կարող խմբագրել ձեր գրառումները
  •