Գյուղի արդար, առաջին ձեռքիցկարագից լավը չկա, գիտես, որ ոչ մի եսիմինչերի միջով էլ չի անցել: Եթե կարող եք, դրանից գնեք:
"Non est ad astra mollis e terris via."
Ты или заходи в мою жизнь, или иди куда-нибудь.. стоишь на пороге, а дверь настежь. мне холодно.
էդ նոր զելանդականը Ռամստեյն ջան ամենաիսկական մարգարին ա , բարձր որակի, մի շատ լավ ռեստորանի ծանոթ խոհարարի ասածն եմ կրկնում:աում են , իբր թե միակ նորալ կարագը վալիոն ա , թող ասածս գովազդ չդառնա, որովհետև շատ հնարավոր է , որ սխալված լինեմ, որովհետև այսօր մեր երկրում ամեն ինչն է կեղծվում:
եթե արդար կարագ եք ուզում գնացեք գյուղ, ուրիշ ճար չկա :ի դեպ չհասկացա թե սերուցքային կարագը ինչի է քո համար քըխ?
Է՜յ, դո՛ւ` սապատ դառած ՃԻՇՏ, անապատ եմ մտել: Քեզ մաշելու համար ծարավ եմ մնալու...
Arpine (04.10.2011)
Ես էլ լսել եմ, որ վալիոն մեր օլիգարխներն են սարքում, փաթեթավորում:
Ամեն դեպքում չի կարա լրիվ մարգարին լինի, քանի որ եթե տաքացնելուց մեջից սպիտակուցները առանձնանում են, ուրեմն մեջը ահագին կարագ կա: Մի անգամ ռուսական առաջին ալիքով Среда обитания հաղորդումով ասում էին, թե ոնց կարագի կեղծիքը տարբերել, էս ձեւն էլ ասեցին:
Ռամշտայն:
Նկատի ունես` ինչու օգտագործել յուղ, այլ ոչ թե կարա՞գ: Յուղը ավելի դյուրամարս է, կարագը փչացող է, մեկ էլ անձամբ ես կարագից զզվում եմ:![]()
Ռամշտայն ջան ի նկատի ունեի թե ինչու յուղ և ոչ թե կարագ:Եթե ուղղակի անձնական ձձվանքն է խնդիրը հարց չկա,եթե խնդիրը դյուրամարս լինելու մեջ է, ասեմ , որ կարագը ավելի հեշտ է մարսվում , հենց դրա համար էլ մինչև մեկ տարեկան սննդի մեջ օգտագործվում է միայն կարագ և ոչ թե յուղ:
Ճիշտ ես, կարագը փչացող է, ու հենց դա է պատճառը , որ մարդկությունը հորինել է յուղը, այսինքն դա միայն պահեստավորման նշանակություն ունի:
Է՜յ, դո՛ւ` սապատ դառած ՃԻՇՏ, անապատ եմ մտել: Քեզ մաշելու համար ծարավ եմ մնալու...
Տրամաբանական չի, Գեա ջան:Կարագը նույն յուղն ա` մեջը սպիտակուցներով: Ինչի՞ հաշվին պիտի ավելի դյուրամարս լինի: Եթե չեմ սխալվում, սպիտակուցները բավական ծանրամարս են:
Ուղղակի ստեղ մարդիկ չգիտեն` ինչ ա նորմալ յուղը, թերեւս դրա համար ա տենց կարծիք ձեւավորվել: Խանութի (կիսա)բուսական յուղերը բնականաբար մի 1500 անգամ ավելի ծանրամարս են, քան կարագը, բայց դա իմ ասած յուղին չի վերաբերում:
Հա, գլխավոր պատճառը դա ա, բայց դա չի նշանակում, թե յուղը ավելի ծանրամարս ա:![]()
Լավ թեմա ա: Ավելի ճիշտ` կարևոր:
Նախ, եթե խոսքը գնում ա, թե որ բրենդի կարագն ա իսկական` իմ կարծիքով միայն Լուրպակը: Ամեն խանություն չկա ու ավելի թանկ ա քա Վալիոն ու մյուսները:
Հիմա անցնենք բուն թեմային:
Անցած դարի կեսերից սկսած դիետոլոգների բանավեճը չի դադարում: Հարցն էլ նրանում ա, թե որ կարագն ա ավելի անվտանգ` իսկական անարատ կովինը, որը անպայման իր մեջ դժվարամաս ճարպաթթուներ ու խոլեստերին ա պարունակում, թե հիդրոգենացված ձեթից ստացված մարգարինատիպ սպրեդ-կարագները:
Շատ դիետոլոգներ աղաղակում են, որ ավելի ճիշտ ա օգտագործել սպրեդները, իբր թե դրանք առողջության համար ավելի անվտանգ են ու նման բաներ...
Իրականում երկարատև հետազոտությունները ցույց տվեցին, որ հիդրոգենացման պրոցեսների ժամանակ միայն ջրածնային հագեցում չի գնում, մասնակիորեն խաղտվում են նաև տարածական տրանս իզոմերությունը, որն էլ երբ հայտնվում ա մեր օրգանիզմում սովորական ֆերմենտային քայքայման ժամանակ խնդիրներ ա առաջացնում: Մասնակի չյուրացվող քանակ ա առաջանում, որն էլ կոնցեռոգեն էֆֆեկտի հետևանքով քաղծկեղի առաջացման պատճառ կարա դառնա:
Եվրոպական երկրներում արդեն մոտ 10 տարի, իսկ Ռուսաստանում արդեն 3-4 տարի ա ինչ սպրեդ-կարագների մեջ հիդրոգենացված ձեթի քանակը խիստ սահմանափակվել է ու որպես հիմնական հումքեր թույլատրվել են մեծ մածուցիկություն ունեցող բուսական յուղերը, իսկ մարգարիններում սահմանապակում չի արվել:
Ինչ վերաբերվում ա հայկական արտադրության կարագներին, որպես մասնագետ եմ ասում` զիբիլ են գերագույն աստիճանի: Զիբիլը մեղմ ա ասված` վտանգավոր են առողջության համար:
Ես համարում եմ , որ սովորական կովի կաթից կարագը կամ յուղը անվտանգ ա ու եթե սիրտ-անոթային պրոբլեմ ունեցող մարդը սննդի մեջ քանակային չարաշահում չի անում, ապա անհանգստանալու կարիք չկա:
Ինչ վերաբերվում ա`
Ասեմ իմանաս` սպրեդ-կարագների շատ տեսակների բաղադրության մեջ, հենց էտ պատճառով էժան, անորակ կաթի փոշի ու տարբեր զիբիլ սպիտակուցային հավելանյութեր են ավելացվում: Հալեցնելուց շատ ա նմանվում անարատ կարագին, բայց....Ամեն դեպքում չի կարա լրիվ մարգարին լինի, քանի որ եթե տաքացնելուց մեջից սպիտակուցները առանձնանում են, ուրեմն մեջը ահագին կարագ կա: Մի անգամ ռուսական առաջին ալիքով Среда обитания հաղորդումով ասում էին, թե ոնց կարագի կեղծիքը տարբերել, էս ձեւն էլ ասեցին:
Իմ ՔԱՈՍԸ գնում է ամենուր, իր հլու ծառայի` "Տիրակալ Ժամանակի" ուսերին նստած: _________
Chilly (05.10.2011)
Գլուխները պատին են տալիս:Եթե պլաստմասս արտադրող գործարանը մի քիչ փող տար էդ դիետոլոգներին, կասեին, որ պլաստմասս ուտելուց օգտակար բան չկա:
Իսկ մարգարին ուտելը պլաստմաս ուտելուց էլ վատ ա: Շատ բան չգիտեմ, մենակ գիտեմ, որ էն ֆերմենտը, որը թույլ ա տալիս ճարպի մոլեկուլին մարսվել մարգարինին չի համապատասխանում, քանի որ վերջինս մոլեկուլը ձեւափոխված ա, դրա համար մարգարինի մի մասը ոնց մտնում, տենց էլ դուրս ա գալիս, մի մասն էլ կուտակվում ա օրգանիզմում ու ըստ էն օրվա հեռուստացույցով լսածիս, 2 տարի ա պահանջվում օրգանիզմը մարգարինի թողած աղբից մաքրելու համար:
Դե ի՞նչ ասեմ, վերջին տարբերակնը մեկ ա մնում ա լաբորատոր հետազոտությունը:
Ամեն դեպքում շատ տարօրինակ կհամարեմ, եթե մարդը խանութի կարագին չվստահի, իսկ խանութի յուղին կամ ձեթին վստահի: Հեն ա ասեք` ոչ մի բան չուտենք:
Ի դեպ, ձեթերի մասին էլ են ասում, որ Հայաստանում լրիվ կեղծ, անորակ ձեթեր են:
Դրա համար ա կրակը շատ թույլ արվում, որպեսզի նման բաները գրեթե բացառվեն:
Սենց թե նենց, եթե կարագով մի բան տապակես, 100%-ով նույն պրոցեսներն են տեղի ունենալու
Չհամոզեցիր:
Գեա ջան, ո՞րտեղ եմ ասել, թե պետք ա կարագից հրաժարվել:
Ժող, ես ինձնից չեմ հորինում, որ յուղն ավելի դյուրամարս ա: Կոնկրետ ինձ հայտնի ա Այուրվեդան, որի համաձայն յուղն ա դյուրամարս: Այուրվեդայի աղավաղումներից են առաջացել տարբեր ժողովրդական բժշկությունները, որոնք իրանց աղավաղված հալով շատ հարցերում էսօրվա բժշկությունից առաջ են: Իսկ եթե ինչ-որ մեկը կփորձի ինձ համոզել, որ էսօրվա բժշկությունը ավելի առաջ ա, ես միայն կասեմ`: Թող ինձ ներեն իմ կողմից շատ հարգված բժիշկները, բայց էսօր բժշկություն չկա` չհաշված վիրաբուժությունը:
Լավ, ինչեւէ, էս թեման էսօրվա բժշկությունը քլնգելու համար չեմ բացել:
Դյուրամարսության մասին դեռ էսքանով սահմանափակվում եմ:![]()
aragats (06.10.2011), Mark Pauler (05.10.2011)
Տնային պայմաններում իսկական կարագից յուղի ստացման պրոցեսը ջերմային ա` որի ժամանակ տեղային գերտաքացումների (օրինակ ամանի հատակի կրակի անմիջական զոնայի վրա) մասնակիորեն տեղի են ունենում խեժացման ու քայքայման պրոցեսներ, որի ժամանակ էլ առաջանում են դժվարամարս նյութեր:
Էնպես, որ երբ ասվում ա, որ կարագն ավելի դյուրամարս ա քան դրանից ստացված յուղը` դա ճշմարտություն ա: Իսկ կարագի մեջ պարունակվող սպիտակուցները ավելի դժվարամարս չեն:
Իմ ՔԱՈՍԸ գնում է ամենուր, իր հլու ծառայի` "Տիրակալ Ժամանակի" ուսերին նստած: _________
Լավ քանի որ էս բոլորը ինձնից դուրս եկավ ասեմ: Ինքս գյուղի կարագ, յուղ չեմ օգտագործում: Ինչ որ յուրահատուկ համ ու հոտ կա:Դե ես էլ ալերգիկ մարդ լինելով էտ համ - հոտային քաոսից արդեն էնքան եմ հագենում, որ ուտելուն չի էլ հասնում հերթը: Հիմանականում ձեթ եմ օգտագործում: Բայց վերջերս կարագին անցնելու միտք կա: Մի քանի յուղեր փորձել եմ ոչ մեկը լավը չեն: Անցել եմ կարագին: Բայց հիմա ինձ հետաքրքրում ա ձեթ ու կարագը միաժամանակ հնարավոր ա՞ օգտագործել:Նույն ճաշի մեջ: Մարկ որպես մասնագետ հլա ասա::
Մեկ էլ, իհարկե գովազդ թող չլինի, բայց ասեք էլի որ կարագն ու ձեթն են լավը:
սխալ գիտես Ռամշտեյն, որոշ սպիտակուցների տրոհումը օրգանիզմում սկսվում է բերանի խոռոչից, իսկ ճարպերի քայքայումը հնարավոր է լինում սկսած 12մատնյա աղուց, այն էլ միայն լեղու օգնությամբ, ու հենց դա է պատճառը , որ լեղապարկի հեռացումից հետո մարդիկ վատ են տանում ճարպոտ սնունդը:Այսինքն ճարպերը սննդի ամենադժվարամարս մասն են:
ես գիտեմ թե ինչ է նորմալ յուղը , ու բոլորին առաջարկում եմ օգտագործել մաքուր յուղ, եթե ֆինանսականը ներում է , բայց դա չի նշանակում թե պետք է հրաժարվել կարագից, որովհետև կարագում եղած սպիտակուցները, ջրալուծ վիտամինները ու էլ մյուս նյութերը չնշեմ էլի `տերմիններ են, մեզ շատ են պետք:
Դե քանի որ Մարկը ահագին գրել ա թե ինչ է լինում կարագը յուղ դարձնելուց , էդ մասին չգրեմ , մենակ ասեմ , որ կարագում ճարպերը մոտ82 % են , իսկ հալած յուղում 98%, ո հենց դրանով էլ ավելի դժվարամարս:
Է՜յ, դո՛ւ` սապատ դառած ՃԻՇՏ, անապատ եմ մտել: Քեզ մաշելու համար ծարավ եմ մնալու...
Այս պահին թեմայում են 1 հոգի. (0 անդամ և 1 հյուր)
Էջանիշներ