User Tag List

Նայել հարցման արդյունքները: Աղակեր ե՞ք

Քվեարկողներ
60. Դուք չեք կարող մասնակցել այս հարցմանը
  • Այո, աղակեր եմ

    15 25.00%
  • Չափի մեջ

    31 51.67%
  • Ոչ, աղակեր չեմ

    14 23.33%
Էջ 3 4-ից ԱռաջինԱռաջին 1234 ՎերջինըՎերջինը
Ցույց են տրվում 31 համարից մինչև 45 համարի արդյունքները՝ ընդհանուր 52 հատից

Թեմա: Աղ. օգո՞ւտ, թե՞ վնաս

  1. #31
    կյանքը ափիս մեջ Դեկադա-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    10.11.2007
    Հասցե
    40°46՛C 44°28՛ B
    Գրառումներ
    2,002
    Բլոգի գրառումներ
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում dvgray-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    գիտես՞ ինչում է հարցը:
    ես իմ անձնական փորձից ելնելով ոչ մեկին էլ չեմ վստահում: նայի, մեկ ասում էին որ սուպը լավ է, ու ապացուցում էին, մեկ ասում էին որ վատ է, ու ապացուցում էին: ուտում եմ են, ինչ որ հավանում եմ: օրինակ, ժամանակին զզվում էի բամիայից: սպանեին, մի հատ չէի ուտի… հիմա գժվում եմ նրա համար: եթե բամիայի ճաշ լինի ու խորոված, կուտեմ բաման:
    աշխատում եմ արհեստական կերեր չուտել, եթե իմացա որ արհեստական է, մի տեսակ բնական սրտխառնոց է առաջանում ու բերանս չեմ դնի:

    աղը՞: ունեմ իմ չափը, որը համարյա կրկնակի է իմ հետ սնվողներից: ու ոչ մի աննորմալ բժշկական պրոբլեմներ չունեմ դրա հետ կապված:
    Ես վերջում նշել եմ չէ բնազդը: կա մարդկանց մի խումբ, ովքեր բնազդաբար ուտում են էն ինչը տրվում ա: Նույն նաեւ աղի պարագայում: Ինքս աղ ու ընդհանրապես համեմունքեր քիչ քանակությամբ եմ օգտագործում:Հիմա... քույրս դեռ մանկուց չէր ուտում հացի միջուկը , այսինքն մենակ կեղեւն էր ուտում, իսկ սուպերիմեջ էլ էտ հացը 4 մասի բաժանում , գցում էր ու տենց էլ խեղդվելով ուտում: Հիմա տարիներ հետո նույնը ինքը անում ա իր երեխաներին ու նրանք էլ են սովորել որ ոնց տալիս են նեց էլ ուտում են: Այսինքն հաշվի չի առնվում դա իրենց դուր ա թե չէ: Ճաշը աղի լինի աղի կուտեն, անալի լինի անալի: Այ սա ա վատ, որ բնազդով ոնց տալիս են ուտւմ են ու դա կառաջացնի խնդիրներ:

    Լավագույն կեսս էլ աղի «մանյակ» ա: Էնքան ա ուտում որ ինքս զարմանում եմ: Ի դեպ իր պատրաստածն էլ մենակ ինքն ա ուտում. Բայց վերջի շրջանում ունի խնդիրներ: Ու հիմա աշխատում ա քիչ օգտագործի ու պետք ա նշեմ որ արդյունք կա:

  2. #32
    Պատվավոր անդամ
    Գրանցման ամսաթիվ
    25.04.2006
    Գրառումներ
    5,527
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Դեկադա-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Ես վերջում նշել եմ չէ բնազդը: կա մարդկանց մի խումբ, ովքեր բնազդաբար ուտում են էն ինչը տրվում ա: Նույն նաեւ աղի պարագայում: Ինքս աղ ու ընդհանրապես համեմունքեր քիչ քանակությամբ եմ օգտագործում:Հիմա... քույրս դեռ մանկուց չէր ուտում հացի միջուկը , այսինքն մենակ կեղեւն էր ուտում, իսկ սուպերիմեջ էլ էտ հացը 4 մասի բաժանում , գցում էր ու տենց էլ խեղդվելով ուտում: Հիմա տարիներ հետո նույնը ինքը անում ա իր երեխաներին ու նրանք էլ են սովորել որ ոնց տալիս են նեց էլ ուտում են: Այսինքն հաշվի չի առնվում դա իրենց դուր ա թե չէ: Ճաշը աղի լինի աղի կուտեն, անալի լինի անալի: Այ սա ա վատ, որ բնազդով ոնց տալիս են ուտւմ են ու դա կառաջացնի խնդիրներ:

    Լավագույն կեսս էլ աղի «մանյակ» ա: Էնքան ա ուտում որ ինքս զարմանում եմ: Ի դեպ իր պատրաստածն էլ մենակ ինքն ա ուտում. Բայց վերջի շրջանում ունի խնդիրներ: Ու հիմա աշխատում ա քիչ օգտագործի ու պետք ա նշեմ որ արդյունք կա:
    համաձայն եմ, որ սովորությունն էլ այստեղ տեղ ունի… սակայան նաև օրգանիզմի պահանջը: ընդանրապես սնվելու հարցում միանշանակ ռեցեպտները անընդունելի են: դու նայիր, թե ինչքան կծու են հնդկական կամ մեքսիական ճաշերը: մեզանից շատերը որ ոտեն, կարող է խեղդվեն: սակայն իրենց համար նորմալ է դա: ու եթե այդպեսին չլինի, նրանք չեն ուտի: ու իրնք էլ են ապևրեւմ, մենք էլ: ու վիճակագրորեն դժվար է ասել, որ ինչ որ սպեցիֆիկ հիվանդություննե ունեն իրենց մռույակերության պատճառով /ստամոքսի և ազիների /

  3. #33
    Պատվավոր անդամ Jerry-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    26.03.2010
    Հասցե
    Noyemberyan, Armenia
    Տարիք
    30
    Գրառումներ
    635
    Բլոգի գրառումներ
    6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    այո

  4. #34
    կյանքը ափիս մեջ Դեկադա-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    10.11.2007
    Հասցե
    40°46՛C 44°28՛ B
    Գրառումներ
    2,002
    Բլոգի գրառումներ
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում dvgray-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    համաձայն եմ, որ սովորությունն էլ այստեղ տեղ ունի… սակայան նաև օրգանիզմի պահանջը: ընդանրապես սնվելու հարցում միանշանակ ռեցեպտները անընդունելի են: դու նայիր, թե ինչքան կծու են հնդկական կամ մեքսիական ճաշերը: մեզանից շատերը որ ոտեն, կարող է խեղդվեն: սակայն իրենց համար նորմալ է դա: ու եթե այդպեսին չլինի, նրանք չեն ուտի: ու իրնք էլ են ապևրեւմ, մենք էլ: ու վիճակագրորեն դժվար է ասել, որ ինչ որ սպեցիֆիկ հիվանդություննե ունեն իրենց մռույակերության պատճառով /ստամոքսի և ազիների /
    համաձայն եմ: Հնդկական կերակուր ուտում եմ ժամանակ առ ժամանակ: Ասեմ, որ խեղդվում էլ եմ: Իրանց համար նորմալ ա որովհետեւ աստիճանաբար են սովորել ուտել, ոչ թե ինձ նման հյուր գնալով կերել են ու կծվությունից շնչահեղձ եղել: Բայց բացի էտ համեմունքների համը ես այլ համ չեմ զգում: Այսինքն իրական համը կորում ա եթե դրանք չափից դուրս են: Այ դա նկատի ունեմ, որ պետք ա ամեն ինչ չափի մեջ օգտագործել, որ սուպի համն էլ զգաս, սալաթի մեջ եղած բանջարեղենին էլ, ոչ թե ուտես աղ կամ բիբար:

  5. #35
    Մշտական անդամ Հինատա-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    18.04.2010
    Հասցե
    Երևան
    Տարիք
    29
    Գրառումներ
    195
    Բլոգի գրառումներ
    16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Մանուլ-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Բայց ո՞վ ասաց, որ ողնաշարի ցավերը միայն աղի չարաշահումից են լինում:
    Ես միայն մեկ օրինակ բերեցի ողնաշարի հետ կապված:

  6. #36
    Ուշադիր
    Chuk-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    17.03.2006
    Հասցե
    Երևան
    Տարիք
    41
    Գրառումներ
    25,245
    Բլոգի գրառումներ
    31
    Mentioned
    85 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Մոդերատորական. Թեմայի վերնագիրը «Աղակերներ» նեղ ուղղվածությամբ տարբերակից փոխակերպվել է թեմայի քննարկումն առավել ամբողջական ներկայացնող «Աղ. օգու՞տ, թե՞ վնաս» տարբերակով:

    Քայլ առ քայլ՝ դարից դար

    Խենթ եմ

  7. Գրառմանը 2 հոգի շնորհակալություն են հայտնել.

    My World My Space (16.05.2010), Շինարար (16.05.2010)

  8. #37
    Մշտական անդամ Հինատա-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    18.04.2010
    Հասցե
    Երևան
    Տարիք
    29
    Գրառումներ
    195
    Բլոգի գրառումներ
    16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Chuk-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Մոդերատորական. Թեմայի վերնագիրը «Աղակերներ» նեղ ուղղվածությամբ տարբերակից փոխակերպվել է թեմայի քննարկումն առավել ամբողջական ներկայացնող «Աղ. օգու՞տ, թե՞ վնաս» տարբերակով:
    Շնորհակալություն

  9. #38
    Nowhere Man Smokie-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    14.02.2010
    Հասցե
    Nowhere Լand
    Տարիք
    34
    Գրառումներ
    4,880
    Բլոգի գրառումներ
    1
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ես քվեարկել եմ «Չափի մեջ:» Աղը ցանում եմ միայն անալիի ժամանակ: Որոշ բաներ առանց աղի չեմ կարող ուտել՝ օրինակ խաշած ձուն:
    Երաժշտությունը բավական է կյանքի համար՝ բայց մի ամբողջ կյանքը բավական չէ երաժշտության համար:

    Սերգեյ Ռախմանինով

  10. #39
    Քնից լավ բան չկա Ապե Ջան-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    16.04.2009
    Հասցե
    Իսպանիա, Բարսելոնա
    Գրառումներ
    7,223
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Կան որոշ ուտեստներ ըմպելիքներ, որոնք առանց աղի ուղղակի չենք կարող համտեսել, օրինակ՝ չեմ պատկերացնում առանց աղ խաշ

  11. #40
    անկախ Sophie-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    01.03.2010
    Գրառումներ
    391
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Հինատա-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Համաձայն ե՞ք այն խոսքին, թե աղը սպիտակ մահ է:
    Եվ ոչ միայն աղը նաև շաքարավազն ու սպիտակ ալյուրը: Անհրաժեշտ է սննդի մեջ հնարավորինս պակասացնել աղի քանակը: Քաղցրը փորձել ավելի շատ ուտել բնական հումքով այսինքն մրգերի տեսքով, իսկ սպիտակ ալյուրն ընդհանրապես հանել սննդակարգից :
    И жили они долго и счастливо, пока не встретились...

  12. #41
    Պատվավոր անդամ Jerry-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    26.03.2010
    Հասցե
    Noyemberyan, Armenia
    Տարիք
    30
    Գրառումներ
    635
    Բլոգի գրառումներ
    6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Apeh Jan-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Կան որոշ ուտեստներ ըմպելիքներ, որոնք առանց աղի ուղղակի չենք կարող համտեսել, օրինակ՝ չեմ պատկերացնում առանց աղ խաշ
    կամ պանիրը առանց աղի

  13. #42
    Ձայ Ձայնալար-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    18.04.2007
    Տարիք
    42
    Գրառումներ
    5,289
    Բլոգի գրառումներ
    3
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մի բան գիտեմ, որ ավելի վնաս ա կենտրոնանալը առողջ ապրելակերպի վրա, քան չափի մեջ աղ ուտելը, խմելը, ծխելը, խոլեստերինը և կոկա-կոլան: Նախ, որքան էլ որ զարմանալի է, գիտությունը մարդու օրգանիզմին վերաբերող հարցերում, դեռ միանշանակ պատասխաններ չունի, ու ոչ ոք չի կարող վստահաբար պնդել, որ աղը վնաս ա կամ օգուտ: Այնպես, որ կարևորը չափի զգացումն է ու ծայրահեղությունների մեջ չընկնելու ունակությունը: Մեկ էլ դրական էմոցիաները, որոնք անկախ սննդակարգից անհրաժեշտ են մեր օրգանիզմին: Ես օրինակ աղ ու կծու շատ եմ օգտագործում, իսկ շաքարավազ գրեթե չեմ օգտագործում. հիմա ո՞վ կարա ասի ինչքան ա ինձ մնացել ապրելու

  14. Գրառմանը 2 հոգի շնորհակալություն են հայտնել.

    Freeman (02.03.2012), Rammstein (16.06.2010)

  15. #43
    Պատվավոր անդամ Gayl-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    25.09.2008
    Հասցե
    Erevan
    Տարիք
    35
    Գրառումներ
    6,850
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Ուլուանա-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Ցավոք, էն գլխից սովորում ենք շատ աղ օգտագործելուն, հետո էլ դժվար է լինում պակասեցնելը։
    Լավ էլի, ի՞նչ կա այստեղ ցավալի: Աղը համեղացնում է կերակուրը ու չեմ կարծում, որ անհամության պահը միֆ է, ինչպես կարելի է կերակուրը առանց աղ ուտելը, դրանից զզվելի բան չկա:Ես աղակեր եմ հարևանս, իսկ աղ չի օգտագործում, ինչա ինձանից 10 տարի շատ կապրի՞, թե՞ ինձանից առողջ է, կներեք բայց խելքին մոտ չէր:Էտ հիվանդությունները ավելի շուտ կառաջանան վնուշկեքից:

  16. Գրառմանը 2 հոգի շնորհակալություն են հայտնել.

    Freeman (02.03.2012), Հինատա (19.06.2010)

  17. #44
    ավագ մոդեր
    Ուլուանա-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    17.03.2006
    Հասցե
    ԱՄՆ
    Տարիք
    44
    Գրառումներ
    12,736
    Բլոգի գրառումներ
    21
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Gayl-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Լավ էլի, ի՞նչ կա այստեղ ցավալի։ Աղը համեղացնում է կերակուրը ու չեմ կարծում, որ անհամության պահը միֆ է, ինչպես կարելի է կերակուրը առանց աղ ուտելը, դրանից զզվելի բան չկա:Ես աղակեր եմ հարևանս, իսկ աղ չի օգտագործում, ինչա ինձանից 10 տարի շատ կապրի՞, թե՞ ինձանից առողջ է, կներեք բայց խելքին մոտ չէր:Էտ հիվանդությունները ավելի շուտ կառաջանան վնուշկեքից:
    Էն երկար գրառմանս մեջ գրել եմ, թե ինչ կարող է լինել ցավալի, ու եթե էդ գրածս հասկանալու նվազագույն ցանկություն ունենայիր (ուշադրություն՝ ունակություն չէ, հենց ցանկություն), ապա էս հարցը տալու կարիք չէիր ունենա: Իսկ եթե մարդ ի սկզբանե պարզապես հակաճառելու ու շատ աղ օգտագործելու համար ամեն կերպ արդարացումներ գտնելու նպատակ ունի, ուրեմն ասելու բան չունեմ։ Ես գրել եմ բժշկության կողմից վաղուց հաստատված, հանրահայտ ինֆորմացիա, ու եթե թքած ունես էդ ինֆորմացիայի վրա, դա ուրիշ հարց է, բայց «սաղ սուտ ա» դիրքորոշումը բռնած՝ ուղղակի հակաճառելն արդեն ինքնախաբեություն է հիշեցնում, ճիշտն ասած։ Իսկ ի՞նչ գիտես, որ առանց աղի ուտելիքից համ զգալը նույնքան, ինչքան դու ես զգում աղով ուտելիս, միֆ է։ Եթե դու համը չես զգում, դա դեռ ոչինչ չի նշանակում։ Ես արդեն ասել եմ, որ մարդիկ գիտեմ, որ շատ էլ հաճույքով ուտում են անալի ուտելիք, հետևաբար պետք չի ամեն չիմացած ու չզգացած բան շտապել միֆ անվանել։ Իսկ որ ներշնչանքից կարող է ամեն ինչ էլ առաջանալ, էդ էլ, իհարկե, նորություն չի, բայց ամեն ինչ մենակ ներշնչանքի վրա բարդելը, մեղմ ասած, միամտություն է։ Ճիշտ է, եթե, միևնույն է, մտադիր չես աղը պակասեցնել, ապա ավելի լավ է չներշնչես, որ վնաս է, քեզ հույս տաս, որ մի բան էլ օգտակար է, ու հաստատ ավելի քիչ վնաս կհասցնի, բայց դա էլ ընդամենը կլինի քո ներշնչանքը, որը գուցե մեկ ուրիշի դեպքում նույնքան արդյունավետ չգործի, ինչքան քո դեպքում, էնպես որ դա դեռևս չի նշանակի, թե շատ աղը վնաս չէ։
    Վերջին խմբագրող՝ Ուլուանա: 19.06.2010, 19:53:
    Երջանկությունը ճամփորդելու ձև է, ոչ թե նպատակակետ։
    Ռոյ Գուդման

  18. Գրառմանը 2 հոգի շնորհակալություն են հայտնել.

    Sophie (19.06.2010), Մինա (05.07.2013)

  19. #45
    ֆուտբոլ նայել չեմ սիրում Lord-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    26.01.2010
    Հասցե
    տարածքում
    Գրառումներ
    735
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Աշխարոհում ցանկացած բան էլ չափի մեջ պետք է օգտագործել, չափից շատ աղ օգտագործելուց էլ շատ վատ հետևանքներ կարող են առաջանալ, ընենց որ ամեն ինչ չափի մեջ է գեղեցիկ
    Անհնարին բան չկա, բայց ոչինչ էլ հեշտ չի տրվում

  20. Գրառմանը 1 հոգի շնորհակալություն է հայտնել.

    Gayl (20.06.2010)

Էջ 3 4-ից ԱռաջինԱռաջին 1234 ՎերջինըՎերջինը

Թեմայի մասին

Այս թեման նայող անդամներ

Այս պահին թեմայում են 1 հոգի. (0 անդամ և 1 հյուր)

Էջանիշներ

Էջանիշներ

Ձեր իրավունքները բաժնում

  • Դուք չեք կարող նոր թեմաներ ստեղծել
  • Դուք չեք կարող պատասխանել
  • Դուք չեք կարող կցորդներ տեղադրել
  • Դուք չեք կարող խմբագրել ձեր գրառումները
  •