User Tag List

Ցույց են տրվում 1 համարից մինչև 15 համարի արդյունքները՝ ընդհանուր 66 հատից

Թեմա: Այսօր պատրաստել եմ...

Համակցված դիտում

Նախորդ գրառումը Նախորդ գրառումը   Հաջորդ գրառումը Հաջորդ գրառումը
  1. #1
    Պատվավոր անդամ

    Գրանցման ամսաթիվ
    05.09.2009
    Հասցե
    Ժամի թաղ
    Գրառումներ
    7,824
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ուրեմն սենց:

    400 գրամ ոչխարի ոսկրահան արած միսը դնում ենք կաթսայի մեջ,վրան կտրտում 4-5 միջին չափի կարտոֆիլ, նույնքան գազար, 1 թոթոլ սմբուկ, 1 բիբար՝ չաղլիկներից, 250 գրամ սունկ, ավելացնում 1-1,5 բաժակ ջուր, ու միացնում գազօջախը, սկզբում ջուրն ամբողջության չի ծածկում, բայց չանհանգստանաք, կեՓի ամեն բան տեղը կընկնի: Վերջում սոխով ու սխտորով սոխառած եք անում, հրաշք բուրմունք ունիսոխը, սխտորը ու կարագը միասին, ու նաև ավելացնում 3-4 լոլիկ՝ կտրտած, ամենավերջում էլ կանաչի եք վրան փրթում, ես աղ ու ուրիշ համեմունքներ չեմ օգտագործում, բայց դուք փորձեք՝ ըստ ճաշակի: Անմահական բան ա, երկու օր կուտեմ, մատուցել բրնձի հետ: Ինձ թվում ա սա աջափսանդալն ա, ուղղակի գազարն ու սունկը իմպրովիզացիա են, բայց տանը ունեի, օգտագործեցի:

    Ես առաջ ոչխարի միս չէի սիրում, բայց էս բանջարեղենի սոուսի մեջ մի այլ կարգի համով ա ստացվում, համարյա անընդհատ սրանից եմ հիմա էլ սարքում:

  2. #2
    Լիարժեք անդամ
    Գրանցման ամսաթիվ
    24.09.2015
    Գրառումներ
    73
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Շինարար-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Ուրեմն սենց:

    400 գրամ ոչխարի ոսկրահան արած միսը դնում ենք կաթսայի մեջ,վրան կտրտում 4-5 միջին չափի կարտոֆիլ, նույնքան գազար, 1 թոթոլ սմբուկ, 1 բիբար՝ չաղլիկներից, 250 գրամ սունկ, ավելացնում 1-1,5 բաժակ ջուր, ու միացնում գազօջախը, սկզբում ջուրն ամբողջության չի ծածկում, բայց չանհանգստանաք, կեՓի ամեն բան տեղը կընկնի: Վերջում սոխով ու սխտորով սոխառած եք անում, հրաշք բուրմունք ունիսոխը, սխտորը ու կարագը միասին, ու նաև ավելացնում 3-4 լոլիկ՝ կտրտած, ամենավերջում էլ կանաչի եք վրան փրթում, ես աղ ու ուրիշ համեմունքներ չեմ օգտագործում, բայց դուք փորձեք՝ ըստ ճաշակի: Անմահական բան ա, երկու օր կուտեմ, մատուցել բրնձի հետ: Ինձ թվում ա սա աջափսանդալն ա, ուղղակի գազարն ու սունկը իմպրովիզացիա են, բայց տանը ունեի, օգտագործեցի:

    Ես առաջ ոչխարի միս չէի սիրում, բայց էս բանջարեղենի սոուսի մեջ մի այլ կարգի համով ա ստացվում, համարյա անընդհատ սրանից եմ հիմա էլ սարքում:
    Ես էս ռեղցեպտին ծանոթ էի, մենակ այնտեղ 400 գրամ ոչխարի ոսկրահան արած մսի փոխարեն նշվում է 453 գրամ՛;

  3. Գրառմանը 1 հոգի շնորհակալություն է հայտնել.

    Շինարար (30.09.2015)

  4. #3
    . Ծլնգ-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    08.12.2016
    Գրառումներ
    3,041
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ժող ջան, ակտիվացնե՞նք թեման...

    ես էսօր մենակ վարսակով շիլա եմ պատրաստել, բայց դե էդ մեկը դժվար ինչ-որ մեկին հետաքրքրի (այ որ «ինչ եմ պատրաստել երեկ» լիներ թեմայի անունը, կամ երեկ այս թեման գտած լինեի՝ @CactuSoul, նորից մերսի, մի հետաքրքիր բան կգրեի )

  5. Գրառմանը 1 հոգի շնորհակալություն է հայտնել.

    CactuSoul (12.08.2019)

  6. #4
    . Ծլնգ-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    08.12.2016
    Գրառումներ
    3,041
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Բանջարեղենով (և իտալական նրբերշիկով/աղացած մսով) ռագու։

    Բավական ունիվերսալ և արագ պատրաստվող ու անչափ համեզ ուտեստ (վեգաններն ու բուսակերներն էլ կարող են առանց մսի սարքել)․․․

    Հարկավոր է.
    200 գ. իտալական նրբերշիկ կամ աղացած նորմալ յուղայնության տավարի միս (կարելի է բաց թողնել՝ վեգան ուտեստ ստանալու համար)
    1 դդմիկ (զուկինի)՝ կտրտած կիսաշրջաններով
    1 սմբուկ՝ կտրտած կիսաշրջաններով (ես ինքս նախընտրում են չինական մանուշակագույն սմբուկը այս ուտեստում)
    1 գազար՝ կտրտած շրջաններով
    1/2 բուլղարական պղպեղ՝ կտրտած 2 սմ երկարությամ նեղ դիլիմներով (տանը մենակ կանաչ ու նարնջագույն էր, նախընտրեցի կանաչը ճաշում, նարնջագույնը՝ հում կողքից)
    2 լոլիկ կտրտած 2 սմ տրամագծով
    (սոխ ու սղտոր ըստ ճաշակի),
    ձեթ (ցանկացած, ըստ ճաշակի, ես սրա հետ նախընտրում եմ բանջերեղենային)

    Բաց թավայում տաքացած ձեթի մեջ տապակում ենք նրբերշիկը/միսը բարձր կրակի վրա մոտ 7 րոպե, որի ընթացքում պատրաստում ենք բանջարեղենները (ըստ ճաշակի կարելի է ձեթին ավելացնել սոխ/սղտոր/սև հատիկ պղպեղ, ես պատրաստել եմ առանց սրանց, քանի որ սիրում եմ բուն բանջերեղենների համը, բայց կարող եք փորձարկել տարբեր եղանակներով)։ Թավային ավելացնում ենք կտրտած գազարն ու բուլղարական պղպեղը, որոնք ավելի երկար են եփում քան մնացած բանջարեղենները, կրակը իջացնում ենք միջին, և տապակում բաց թավայում մի 7-8 րոպե։




    Սրանից հետո ավելացնում ենք մնացած կտրտած բանջարեղենները և խառնելուց հետո փակում թավան, քիչ մը թուլացնում կրակը ու եփում 15-20 րոպե կամ մինչև բանջերեղենների ցանկալի եփվածության աստիճանը՝ խառնելով ամեն 5-7 րոպեն մեկ։ Ես վերջին մի 5 րոպեն եփում եմ կափարիչը հանած, որպեսզի լոլիկի ու դդմիկի հյութերը գոլորշիանան ճաշից՝ թողնելով ռագուանման զանգված (պատկերում մնացած բանջարեղենները նոր են ավելացվել տապակվող միս+գազար+պղպեղին)։



    Հետը պատրաստում եք ցանկացած կարոտած խավարտ (գարնիր) ու վուալյա․․․ այսօր սիրտս ուզեց լինգուինի (տափակ կտրվածքով սպագետիանման պաստա), որին ավելացրեցի զեյթունի ձեթ, թարմ քաղած ռեհանի տերևներ ու տեղում տաշած պարմեզան պանիր (ցանկացած պինդ պանիր կուտվի՝ ըստ ճաշակի)։ Ամբողջն իրար հետ տևեց մոտ 45 րոպե։ Բարի՜ ախորժակ։
    Վերջին խմբագրող՝ Աթեիստ: 13.09.2019, 11:42:

  7. Գրառմանը 3 հոգի շնորհակալություն են հայտնել.

    Adam (21.08.2019), Smokie (01.10.2019), Բարեկամ (23.03.2020)

  8. #5
    Պատվավոր անդամ
    LisBeth-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    15.11.2012
    Գրառումներ
    2,446
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ձվեր ջարդելու նրբագույն արվեստ

    Ուրեմն այսօր ես պատրաստել եմ այն ինչ գտել եմ սառնարանում։ Երկու ձու։
    Այս ուտեստը պատրաստելու համար ձեզ պետք կգան երկու ձու, աղ, ափսե և միկրալիքային վառարան։
    Ձուն պետք է ջարդել ուղիղ էկվատորի մոտից։ Թխկացնում եք ափսեի եզրին, հետո ճեղքում եք։ Կարելի ա դանակով անել, բայց վտանգ կա դեղնուցը վնասել։ Հիշեք, ոչ մի դեպքում չի կարելի վնասել դեղնուցը։ Հա։ Երբ երկու ձվերն էլ ափսեի մեջ են, աղ եք ցանում, ըստ ճաշակի և փոքր ինչ խառնում եք։ Կարելի ա դա անել գդալով, բայց նայեք հիշել պունկտը։ Նենց որ ապահովության համար կիրառեք ցուցամատը։ Մատը հետո կարելի ա սրբել անձեռոցիկով, կամ լպստել, էլի ըստ ճաշակի։ Ուրեմն ստացված զանգվածը դնում եք միկրոալիքային վառարանի ուղիղ կենտրոնում, պատրաստման ժամանակը մեկ ու կեսից երկու րոպե։ Գնա՛ց։ Ուշադրություն, կախված վառարանի հզորությունից պարբերաբար ստուգեք։ Մեծ հավանականություն կա որ առաջին րոպեի վերջում ձվի դեղնուցը տրաքի ու ձեր ուտելիքը ստիպված լինեք քերել միկրոալիքային վառարանի պատերից, ներվայնանալ ու գնալ մոտակա խանութից սուշի առնելու։

    Դեսերտ՝ որոշեցի էսօրվաս խնձորները կտրտել, մեկը ուղղահայաց, մեկը հորիզոնական, որ տեսնեմ ինչպիսին կլինի համը։ Ոչ մի տարբերություն չզգացի։ Խորհուրդ եմ տալիս կծելով ուտել։

    Բարի ախորժակ
    SWTS

  9. Գրառմանը 6 հոգի շնորհակալություն են հայտնել.

    CactuSoul (23.08.2019), ivy (21.08.2019), Varzor (21.08.2019), Ծլնգ (21.08.2019), Վիշապ (24.08.2019), Տրիբուն (22.08.2019)

  10. #6
    այվի ivy-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    01.04.2006
    Գրառումներ
    11,059
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Լիզի վերևի գրառումը գլուխգործոց էր

    Հենց անցնեմ իմ սովորական առօրյային, որի մեջ նաև ճաշ եփելն է մտնում, մի երկու նկար ես էլ կդնեմ:
    Մենակ թե ես ճաշերի անուններ առանձնապես չգիտեմ, ռեցեպտներից չեմ օգտվում, գրամներից տեղյակ չեմ: Սովորաբար տարբեր թարմ մթերքներ կան տանը. էդ պահին ոնց մտքովս անցնում է, էնպես էլ իրար եմ խառնում, ուտելիքներ եմ մոգոնում։ Սոխ, սխտոր, կոճապղպեղ (ginger) միշտ էլ կա մոտս, ու դրանք համարյա ամեն ուտելիքի մեջ օգտագործում եմ, ինչպես նաև՝ տարբեր համեմունքներ. իմ ճաշերը միշտ շատ համեմված են, բայց դե էդ էլ եմ անում ըստ տրամադրության, ոնց էդ պահին մտքովս անցնի: Էնպես որ, ինձնից խոհարար դուրս չի գա, չնայած իմ կարծիքով շատ էլ համով են իմ սարքածները։

    @Աթեիստ, կարո՞ղ ես խնդրում եմ էս գրառման նկարները տանել նախորդ գրառում. էնտեղ կցորդները չեն աշխատում:

  11. Գրառմանը 1 հոգի շնորհակալություն է հայտնել.

    CactuSoul (23.08.2019)

  12. #7
    Պատվավոր անդամ
    LisBeth-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    15.11.2012
    Գրառումներ
    2,446
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ինձ թվում ա էս խոհարարությունը ահագին ստեղծագործական բան ա։ Ահավոր շատ եմ սիրում հետևել պրոցեսսին, կարամ մեջ ընկնեմ փորձելու նպատակներով միմիայն, եթե կա էդ հնարավորությունը։)) Մանավանդ երբ որ շատ լավ ա ստացվում ու իմ սիրած բանը դա հետևել սուշի ու խաղողի թփով տոլմայի սարքելուն։ Բա ո՜նց եմ սիրում հատուկ ինձ համար սարքած տոլման, տենց ամենահամով տոլման եմ կերել մի անգամ։ Նենց չի որ մնացածները համով չէին, բայց էդ մեկը յուրահատուկ էր։
    Իմ սարքած ձվերն էլ են համով, բայց սա իմ կարծիքը չի ու կասկած կա որ իրանք էլ էին յուրահատուկ ։)) Զուտ տրամադրության հարց ա, թե ով ա սարքում ու ում համար ես սարքում։
    SWTS

  13. Գրառմանը 6 հոգի շնորհակալություն են հայտնել.

    CactuSoul (23.08.2019), ivy (22.08.2019), Smokie (05.10.2019), Varzor (23.08.2019), Նիկեա (23.08.2019), Տրիբուն (23.08.2019)

Թեմայի մասին

Այս թեման նայող անդամներ

Այս պահին թեմայում են 1 հոգի. (0 անդամ և 1 հյուր)

Համանման թեմաներ

  1. Օգնեք, խնդրում եմ, պատրաստել պոստեր
    Հեղինակ՝ Շինարար, բաժին` Դեսից - Դենից
    Գրառումներ: 8
    Վերջինը: 24.08.2015, 22:40
  2. Ինչպես պատրաստել ինտերնետ խանութ
    Հեղինակ՝ Claudia Mori, բաժին` Ծրագրավորում
    Գրառումներ: 7
    Վերջինը: 26.02.2014, 18:25
  3. Ի՞նչ եք կարողանում ինքնուրույն պատրաստել
    Հեղինակ՝ Ռեդ, բաժին` Խոհանոց
    Գրառումներ: 102
    Վերջինը: 13.12.2012, 21:46
  4. Ինչպես պատրաստել տեսա ուսուցում
    Հեղինակ՝ Աշոտ Երկաթ, բաժին` Համակարգչային ծրագրեր
    Գրառումներ: 8
    Վերջինը: 05.03.2011, 08:46
  5. անհրաժեշտ է պատրաստել փոքրիկ հողմային էլ. կայան... ո՞վ կարող է օգնել
    Հեղինակ՝ My World My Space, բաժին` Միկրոէլեկտրոնիկա, ռադիոէլեկտրոնիկա
    Գրառումներ: 14
    Վերջինը: 08.01.2011, 23:22

Էջանիշներ

Էջանիշներ

Ձեր իրավունքները բաժնում

  • Դուք չեք կարող նոր թեմաներ ստեղծել
  • Դուք չեք կարող պատասխանել
  • Դուք չեք կարող կցորդներ տեղադրել
  • Դուք չեք կարող խմբագրել ձեր գրառումները
  •