Շատ եմ սիրում թեյերի տարբեր տեսակներ փորձել, համերի հետ էքսպերիմենտներ անել, օրինակ, տարբեր համեմունքներ ավելացնելով։
Սև, կանաչ, մրգային հավելումներով, համեմունքներով, խոտաբուսային, բուժիչ, թե...
Երևի՝ ցանկացած բույսի վրա եռացրած ջուր լցնելուց թեյի նոր տեսակ ենք ստանում
Բայց հիմա ուզում եմ սկսել թեման մի տեսակիմասին խոսելով, որը վերջերս եմ հայտնաբերել /ուրիշները գուցե վաղուց են խմում/
Rooibos, նույն ինքը՝ Ռոիբուշ, նույն ինքը՝ Ռոտբուշ։
Սրա հազար ու մի տեսակ էլ կա... չեմ ուզում խորանամ ձանձրալի փաստերի մեջ...
Պարզվում է, բույս է, որը հարուստ է հազար ու մի տեսակ քիմիական տարրերով, մանավանդ խորհուրդ են տալիս բուսակերներին, քանի որ երկաթ է պարունակում։
Եւ կարևորը՝ չի պարունակում կոֆեին, այդ պատճառով երեխաներին էլ են խորհուրդ տալիս այս թեյից տալ։ Ինքը ընդհանրապես թեյ չէ, Աֆրիկայում աճող Rooibos բույսի կեղևից են ստանում...
Էլ՞![]()
Էջանիշներ