Ծագող արևի երկրի բնակիչների համար բրինձը միայն սնունդ չէ:Ճապոնացիները կարծում են, որ դրանում է թաքնված երկարակեցության գաղտնիքներից մեկը:Բրնձի հետ մատուցում են մնացած բաղադրիչները`բանջարեղեն, մեկ ափսե բուսական ապուր, ձուկ, ծովամթերք և մսի կտոր:Ճապոնացի հացկերույթների ժամանակ բրինձը նաև հաց է:Փորձագետները վստահեցնում են, որ նման «հացերը»գործնականում իդեալակա են, քանի որ դրանք հարուստ են բոլոր անհրաժեշտ նյութերով և չեն հանգեցնում հավելյալ քաշի, բարձր ճնշման և սիրտ-անոթային հիվանդությունների:Բրնձի 150գրամում ճարպերըոչ ավելի են,քան հացի 1/3-ում, փոխարենը սպիտակուցն այնքան է,որքան 1բաժակ կաթում,կալցիում`որքան 1 լոլիկում, մագնեզիումը`որքան ծնեբեկի 5 ցողունում:Եփած բրնձի օգտակար բաղադրիչների ցանկը հավելվում են B և E խմբի վիտամինները,երկաթը:
Էջանիշներ