Ինչպիսին պետք է լինի տոնական սեղանը, ինչպիսի՞ ուտեստներով զարդարված։ Տեղադրեք խնդրեմ ըստ ձեզ տոնական ուտեստների բաղադրատոմսեր։
Ինչպիսին պետք է լինի տոնական սեղանը, ինչպիսի՞ ուտեստներով զարդարված։ Տեղադրեք խնդրեմ ըստ ձեզ տոնական ուտեստների բաղադրատոմսեր։
Չեմ պատկերացնում տոնական սեղանը առանց «կեսար» աղցանի եվ «ֆրանսիական գալետ» դեսերտի:![]()
Հայաստանը հզորանում է, շենանում է: Ես ապրում եմ հզոր, ապահով ու բարեկեցիկ Հայաստանում:
Ամենակարևորը սեղանի շուրջը նստած մարդիկ հաճելի լինեն, լավ ընկերախմբում առանց գալետ-մալետի էլ սեղանին դրվածը կուտվի:![]()
Ասեմ: Ֆրանսիական գալետը շոկոլադով բլինչիկ է:
Ֆրանսիական գալիտի բաղադրատոմսը
Անհրաժեշտ պարագաներ բլինչիկի շերտերի համար
200գր ցորենի ալյուր, 3ճաշի գդալ հնդկացորենի ալյուր, 1 բաժակ կաթ, 2 ձու,1-2 ճ գդալ բուսական. յուղ, 1 բաժակ ջուր, կես թեյի գդալ դարչին,1 ճաշի գդալ կոնյակ:
Անհրաժեշտ պարագաներ խճողակի համար
125 գր դառը շոկոլադ,20 հատ նուշ, 20 հատ ընկույզ, կես բաժակ թթվասեր:
Պատրաստման եղանակը
Ալյուրները խառնել, ձուն հարել ավելացնել ալյուրին, կաթը ավելացնելաստիճանաբար, որպեսզի գնդեր չառաջանան, ավելացնել 1-2 ճաշի գդալ բուսական յուղը, կես թեյի գդալ դարչինը եվ լավ խառնել,այնուհետեվ ավելացնել կոնյակը եվ այնքան ջուր,որ դառնա բլինչիկի խմորի թանձրության: Պատրաստել բլինչիկի շերտեր:
Շոկոլադը հալեցնել ջրային բաղնիքի վրա, ավելացնել թթվասերը, ավելացնել ոչ շատ մանր կտրատած ընկույզը եվ նուշը: Ստացված զանգվածը լցնել բլինչիկի շերտերի վրա եվ փատաթել: Մի որոշ ժամանակ դնել սառնարանում նոր մատուցել:
Բարի ախորժակ:![]()
Հայաստանը հզորանում է, շենանում է: Ես ապրում եմ հզոր, ապահով ու բարեկեցիկ Հայաստանում:
իսկ ես շատ ե սիրում երբ, տոնական սեղանին միշտ լինում է Մոռենգո(բեզեների կտորներով պատրաստված մի բուրգ , որի վրա քսված է կիտրոնի մանր կտորներով ողողված կրեմ, +ընկուղզ+չամիչ+հալացրած շոկոլադա վրան տեղ-տեղ լցրած)
հիմնականում, մատուցվումա սռը վիճակում
Annushka (26.09.2009)
Ես տոնական սեղանի շունչը զգում եմ սեղանին դրված սպասքից, դասավորությունից, գեղեցիկ նախշազարդ անձեռոցիկներից. Երբեմն էլ ծաղիկներ, մոմեր...
Շատ կարևոր են խմիչքները, դրանց առկայությունը հուշում է, որ նշելու բան կա
Ուտեստները ըստ հայեցողության, յուրաքանչյուր ընտանիք ունի իր յուրահատուկ տոնական ուտեստը: Չնայած դրան, բոլոր հայկականում ընտանիքներում տոլման անպակաս է:
Վեր տան զրուցը տանան տուսա կյամ, տան կրիշը կլխեդ փոլա կյամ
Ժողովուրդ
A.r.p.i. (30.12.2009), Cassiopeia (26.09.2009)
Better to light a candle than to curse the darkness.
ու նշամ որ դա կտրում են գդալով, իսկ բեզեն էլ չոր բեզեյա։
Չալաղա՜ջ...
![]()
DIXIcarpe noctem
Գուգօ (27.09.2009)
Իմ կարծիքով տոնական սեղանի ամենակարևոր «բաղկացուցիչ մասը» լավ, հաճելի, ուրախ ու հոգեհարազատ մարդկանց առկայությունն է: Իսկ սեղանի ուտեստային պարունակությունը լրիվ երկրորդական նշանակություն ունի (ինձ համար):
Sona_Yar (27.09.2009)
մինչ այս թեման կարդալը երբեք չէի մտածել այս հարցի շուրջ
Բայց տոնական սեղանի պարունակությունը ինձ մոտ միշտ կախված է այդ պահին մտքովս ինչ անցավ ու մեկ էլ հյուրերս ովքեր են, անպայման հաշվի եմ առնում իրենց սիրած և չսիրած բաները, իսկ դեսերտին մատուցում եմկամ այն ինչ ավանդաբար միշտ եմ պատրաստում՝ կեկքս, կամ մի ինչ-որ նորություն, որ նոր եմ սովորել
Իսկ այ ամանորյա տոնական սեղանը առանց Սացիվի չեմ պատկերացնում, ինչ ինձ հիշում եմ, հիշում եմ նաև մամայիս պատրաստած սացիվիները![]()
“То, что вы не можете выразить – это Любовь.
То, что вы не можете отвергнуть/не признать – это Красота.
То, чего вы не можете избежать – это Истина”.
~ Шри Шри
առանց "մայրաքաղաքայի աղցանի" /- ինկատի ունեմ "ստալիչնի սալաթը"
/ ինչ՞ սեղան, էն էլ տոնական: Գոնե մի կոֆեի բաժակի տակի ամանով պետք է լինի սեղանին դրած, որ հասկանաս որ հատուկ առիթ է
![]()
“То, что вы не можете выразить – это Любовь.
То, что вы не можете отвергнуть/не признать – это Красота.
То, чего вы не можете избежать – это Истина”.
~ Шри Шри
Այս պահին թեմայում են 1 հոգի. (0 անդամ և 1 հյուր)
Էջանիշներ