Ինչպիսին պետք է լինի տոնական սեղանը, ինչպիսի՞ ուտեստներով զարդարված։ Տեղադրեք խնդրեմ ըստ ձեզ տոնական ուտեստների բաղադրատոմսեր։
Ինչպիսին պետք է լինի տոնական սեղանը, ինչպիսի՞ ուտեստներով զարդարված։ Տեղադրեք խնդրեմ ըստ ձեզ տոնական ուտեստների բաղադրատոմսեր։
Չեմ պատկերացնում տոնական սեղանը առանց «կեսար» աղցանի եվ «ֆրանսիական գալետ» դեսերտի:![]()
Հայաստանը հզորանում է, շենանում է: Ես ապրում եմ հզոր, ապահով ու բարեկեցիկ Հայաստանում:
Ամենակարևորը սեղանի շուրջը նստած մարդիկ հաճելի լինեն, լավ ընկերախմբում առանց գալետ-մալետի էլ սեղանին դրվածը կուտվի:![]()
Ասեմ: Ֆրանսիական գալետը շոկոլադով բլինչիկ է:
Ֆրանսիական գալիտի բաղադրատոմսը
Անհրաժեշտ պարագաներ բլինչիկի շերտերի համար
200գր ցորենի ալյուր, 3ճաշի գդալ հնդկացորենի ալյուր, 1 բաժակ կաթ, 2 ձու,1-2 ճ գդալ բուսական. յուղ, 1 բաժակ ջուր, կես թեյի գդալ դարչին,1 ճաշի գդալ կոնյակ:
Անհրաժեշտ պարագաներ խճողակի համար
125 գր դառը շոկոլադ,20 հատ նուշ, 20 հատ ընկույզ, կես բաժակ թթվասեր:
Պատրաստման եղանակը
Ալյուրները խառնել, ձուն հարել ավելացնել ալյուրին, կաթը ավելացնելաստիճանաբար, որպեսզի գնդեր չառաջանան, ավելացնել 1-2 ճաշի գդալ բուսական յուղը, կես թեյի գդալ դարչինը եվ լավ խառնել,այնուհետեվ ավելացնել կոնյակը եվ այնքան ջուր,որ դառնա բլինչիկի խմորի թանձրության: Պատրաստել բլինչիկի շերտեր:
Շոկոլադը հալեցնել ջրային բաղնիքի վրա, ավելացնել թթվասերը, ավելացնել ոչ շատ մանր կտրատած ընկույզը եվ նուշը: Ստացված զանգվածը լցնել բլինչիկի շերտերի վրա եվ փատաթել: Մի որոշ ժամանակ դնել սառնարանում նոր մատուցել:
Բարի ախորժակ:![]()
Հայաստանը հզորանում է, շենանում է: Ես ապրում եմ հզոր, ապահով ու բարեկեցիկ Հայաստանում:
իսկ ես շատ ե սիրում երբ, տոնական սեղանին միշտ լինում է Մոռենգո(բեզեների կտորներով պատրաստված մի բուրգ , որի վրա քսված է կիտրոնի մանր կտորներով ողողված կրեմ, +ընկուղզ+չամիչ+հալացրած շոկոլադա վրան տեղ-տեղ լցրած)
հիմնականում, մատուցվումա սռը վիճակում
Annushka (26.09.2009)
Ես տոնական սեղանի շունչը զգում եմ սեղանին դրված սպասքից, դասավորությունից, գեղեցիկ նախշազարդ անձեռոցիկներից. Երբեմն էլ ծաղիկներ, մոմեր...
Շատ կարևոր են խմիչքները, դրանց առկայությունը հուշում է, որ նշելու բան կա
Ուտեստները ըստ հայեցողության, յուրաքանչյուր ընտանիք ունի իր յուրահատուկ տոնական ուտեստը: Չնայած դրան, բոլոր հայկականում ընտանիքներում տոլման անպակաս է:
Վեր տան զրուցը տանան տուսա կյամ, տան կրիշը կլխեդ փոլա կյամ
Ժողովուրդ
A.r.p.i. (30.12.2009), Cassiopeia (26.09.2009)
Better to light a candle than to curse the darkness.
Այս պահին թեմայում են 1 հոգի. (0 անդամ և 1 հյուր)
Էջանիշներ