User Tag List

Էջ 1 2-ից 12 ՎերջինըՎերջինը
Ցույց են տրվում 1 համարից մինչև 15 համարի արդյունքները՝ ընդհանուր 19 հատից

Թեմա: Սննդի համատեղելիությունը

  1. #1
    ԿԱՏԱՐՅԱԼ ԵՐՋԱՆԻԿ :) Surveyr-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    03.11.2008
    Տարիք
    40
    Գրառումներ
    222
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Սննդի համատեղելիությունը

    Վերջին շրջանում շատ է խոսվում սննդի համատեղելիության մասին, ի՞նչ գիտեք դրա մասին, և արդյոք հետևում եք սննդակարգին:


    Համատեղելության մի օրինակ իմ կողմից
    Կցված նկարներ Կցված նկարներ
    Երկիրը կլորա, ինքն էլ փոքր

  2. Գրառմանը 8 հոգի շնորհակալություն են հայտնել.

    Jarre (27.09.2009), Safaryan (18.09.2009), Second Chance (17.09.2009), Արշակ (17.09.2009), Բարձրահասակ (17.09.2009), Ձայնալար (17.09.2009), Մանուլ (17.09.2009), Ուլուանա (17.09.2009)

  3. #2
    ավագ մոդեր
    Ուլուանա-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    17.03.2006
    Հասցե
    ԱՄՆ
    Տարիք
    43
    Գրառումներ
    12,735
    Բլոգի գրառումներ
    21
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Պատ. Սննդի համատեղելիությունը

    Լավ թեմա է, բավական օգտակար։

    Ճիշտն ասած՝ աղյուսակը լավ չհասկացա... 0–ներն ու –-ների իմաստները կբացատրե՞ք։
    Ասեմ, որ ինքս իմ սննդակարգում մեծ տեղ եմ տալիս համատեղելիությանը, ճիշտ է, չեմ կարող ասել, թե լիարժեք կերպով տիրապետում եմ դրան, բայց ընդհանուր առմամբ տեղյակ եմ ու աշխատում եմ հնարավորինս խստորեն հետևել, հատկապես որ արածս չնչին խախտումներն էլ պարզորոշ կերպով զգում եմ սեփական մաշկի վրա, ավելի կոնկրետ՝ ստամոքսիս աշխատանքի ու դրանից բխող ինքնազգացողության հետ կապված։

    Մի հիմնական սկզբունք կա, որից էլ ածանցված է մնացածը. ածխաջրերը չպետք է խառնել սպիտակուցների հետ։ Դրանք անհամատեղելի են համարվում, հետևաբար դժվարացնում են մարսողությունը, ինչպես նաև առաջացնում մի շարք առողջական խնդիրներ, որոնք ոչ բոլոր դեպքերում կարող են ակնթարթորեն նկատելի լինել, բայց որ իրենց «սև գործն» անում են, դա հաստատ։ Պարզապես մեկը մի րոպե հետո է զգում, մյուսը մի ժամ հետո, մեկ ուրիշն էլ ամիսներ կամ տարիներ հետո։

    Ուղղակի վատն այն է, որ մեզ ամենուրեք մատուցվում են բազմապիսի համեղ ուտեստներ, որոնց ճնշող մեծամասնությունը պարունակում է միանգամայն անհամատեղելի բաղադրամասեր, դրա համար էլ շատերի համար դժվար է հրաժարվել դրանցից... Համենայնդեպս, ներկա պայմաններում գործնականում անհնար է համատեղելիության կանոններով սնվելը։ Դրան լիարժեք հետևելու միակ հնարավոր ձևը բացառապես տանը՝ անձամբ պատրաստած ճաշերով սնվելն է։ Այնուամենայնիվ, կարելի է գոնե որոշ չափով հետևել, թեկուզ դրսում սնվելու դեպքում։ Մարդու մտքին տեղ լինի։
    Երջանկությունը ճամփորդելու ձև է, ոչ թե նպատակակետ։
    Ռոյ Գուդման

  4. Գրառմանը 5 հոգի շնորհակալություն են հայտնել.

    Apsara (27.09.2009), Jarre (27.09.2009), Second Chance (17.09.2009), Surveyr (18.09.2009), Բարձրահասակ (18.09.2009)

  5. #3
    փոխլրացնող Մանուլ-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    19.02.2009
    Հասցե
    Երևան, Հայաստան
    Տարիք
    33
    Գրառումներ
    1,452
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Պատ. Սննդի համատեղելիությունը

    Մեջբերում Ուլուանա-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Լավ թեմա է, բավական օգտակար։

    Ճիշտն ասած՝ աղյուսակը լավ չհասկացա... 0–ներն ու –-ների իմաստները կբացատրե՞ք։
    Կարծում եմ` --ները նշանակում են, որ տվյալ տեսակի ուտելիքները անհամատեղելի են, իսկ 0-ները նշանակում են, որ ոչ մի հետևանք չեն թողնի. ուզենք` կուտենք, չենք ուզի` չենք ուտի
    Մի՛ ունեցիր մեծ հույսեր, որպեսզի չունենաս մեծ հուսախաբություններ:

  6. Գրառմանը 1 հոգի շնորհակալություն է հայտնել.

    Surveyr (18.09.2009)

  7. #4
    ԿԱՏԱՐՅԱԼ ԵՐՋԱՆԻԿ :) Surveyr-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    03.11.2008
    Տարիք
    40
    Գրառումներ
    222
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Պատ. Սննդի համատեղելիությունը

    Մեջբերում Ուլուանա-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Լավ թեմա է, բավական օգտակար։

    Ճիշտն ասած՝ աղյուսակը լավ չհասկացա... 0–ներն ու –-ների իմաստները կբացատրե՞ք։
    Ասեմ, որ ինքս իմ սննդակարգում մեծ տեղ եմ տալիս համատեղելիությանը, ճիշտ է, չեմ կարող ասել, թե լիարժեք կերպով տիրապետում եմ դրան, բայց ընդհանուր առմամբ տեղյակ եմ ու աշխատում եմ հնարավորինս խստորեն հետևել, հատկապես որ արածս չնչին խախտումներն էլ պարզորոշ կերպով զգում եմ սեփական մաշկի վրա, ավելի կոնկրետ՝ ստամոքսիս աշխատանքի ու դրանից բխող ինքնազգացողության հետ կապված։

    Մի հիմնական սկզբունք կա, որից էլ ածանցված է մնացածը. ածխաջրերը չպետք է խառնել սպիտակուցների հետ։ Դրանք անհամատեղելի են համարվում, հետևաբար դժվարացնում են մարսողությունը, ինչպես նաև առաջացնում մի շարք առողջական խնդիրներ, որոնք ոչ բոլոր դեպքերում կարող են ակնթարթորեն նկատելի լինել, բայց որ իրենց «սև գործն» անում են, դա հաստատ։ Պարզապես մեկը մի րոպե հետո է զգում, մյուսը մի ժամ հետո, մեկ ուրիշն էլ ամիսներ կամ տարիներ հետո։

    Ուղղակի վատն այն է, որ մեզ ամենուրեք մատուցվում են բազմապիսի համեղ ուտեստներ, որոնց ճնշող մեծամասնությունը պարունակում է միանգամայն անհամատեղելի բաղադրամասեր, դրա համար էլ շատերի համար դժվար է հրաժարվել դրանցից... Համենայնդեպս, ներկա պայմաններում գործնականում անհնար է համատեղելիության կանոններով սնվելը։ Դրան լիարժեք հետևելու միակ հնարավոր ձևը բացառապես տանը՝ անձամբ պատրաստած ճաշերով սնվելն է։ Այնուամենայնիվ, կարելի է գոնե որոշ չափով հետևել, թեկուզ դրսում սնվելու դեպքում։ Մարդու մտքին տեղ լինի։
    - բացասական ազդեցություն ունի
    0 չեզոք
    + դրական

    Անհամատեղելիության հիմնական սկզբունքը ճիշտ եք նշել, մեր մարսողական համակարգի կառուցվացքը այնպիսին է, որ գործնականում ածխաջրերի ու սպիտակուցների համատեղ յուրացումը ահռելի խնդիրներ է առաջացնում: Ես ինքս այդ երևույթի ողջ բարդությունը զգացի միայն այն ժամանակ, երբ դադարեցի դրանց համատեղ ընդունումը:
    Առաջին հայացքից, իրոք, բավականին բարդ է թվում, այն էլ հայ մարդու համար, նման կերպ սնվելը, քանի որ դա ենթադրում է սննդակարգից հանել այնպիսի ճաշատեսակներ, ինչպիսիք են՝ տոլման, խինկալին, ընկույզի մուրաբան և այլն: Կամ ասենք՝ ավանդական հայկական խորովածը լավաշով վայելելը: Բայց երբ մի առ ժամանակ զերծ եք մնում նման գայթակղություններից, ու միաժամանակ պահպանում ճիշտ սնվելու մի շարք այլ կանոններ, ապա պարզ է դառնում երևույթի ողջ դրական ազդեցությունը, և առավել դյուրին դառնում ճիշտ սննդակարգի պահպանման բարդ գործընթացը :
    Երկիրը կլորա, ինքն էլ փոքր

  8. #5
    Անիի մամա Բարձրահասակ-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    21.08.2008
    Տարիք
    40
    Գրառումներ
    175
    Բլոգի գրառումներ
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Պատ. Սննդի համատեղելիությունը

    Եթե դեմ չեք աղյուսակը ավելի մեծ չափերով տեղադրեմ, որ ավելի լավ երևա:

  9. Գրառմանը 2 հոգի շնորհակալություն են հայտնել.

    Դեկադա (27.09.2009), Մանուլ (18.09.2009)

  10. #6
    Ձայ Ձայնալար-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    18.04.2007
    Տարիք
    42
    Գրառումներ
    5,289
    Բլոգի գրառումներ
    3
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Պատ. Սննդի համատեղելիությունը

    Բա ո՞նց իմանանք մեր կերածը ածխաջո՞ւր ա, թե՞ սպիտակուց

  11. #7
    ԿԱՏԱՐՅԱԼ ԵՐՋԱՆԻԿ :) Surveyr-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    03.11.2008
    Տարիք
    40
    Գրառումներ
    222
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Պատ. Սննդի համատեղելիությունը

    Մեջբերում Ձայնալար-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Բա ո՞նց իմանանք մեր կերածը ածխաջո՞ւր ա, թե՞ սպիտակուց
    Մի քանի տարածված սննդամթերքների օրինակներ
    Կցված նկարներ Կցված նկարներ
    Երկիրը կլորա, ինքն էլ փոքր

  12. Գրառմանը 2 հոգի շնորհակալություն են հայտնել.

    Բարձրահասակ (18.09.2009), Ձայնալար (18.09.2009)

  13. #8
    Պատվավոր անդամ Second Chance-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    06.06.2007
    Գրառումներ
    1,143
    Բլոգի գրառումներ
    4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Պատ. Սննդի համատեղելիությունը

    Մեջբերում Surveyr-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Մի քանի տարածված սննդամթերքների օրինակներ
    Տարօրինակ է իսկ ածխաջրերը ինչու չի կարելի արևածաղկի ձեթով տապակել

    Ապրես Surveyr շատ լավ թեմա ես բացել: Ես վաղուց է ինչ հետևում եմ համատեղելությանը հնարավորինս չափով իհարկե: Կաշխատեմ որոշ բաներ էլ ես տեղադրեմ իմ ունեցած նյութերից
    Love has an enemy, but it is already defeated!

  14. #9
    Ավագ Մոդերատոր Rammstein-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    01.07.2008
    Հասցե
    Երեւան
    Տարիք
    36
    Գրառումներ
    8,728
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Պատ. Սննդի համատեղելիությունը

    Մեջբերում Amina-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Տարօրինակ է իսկ ածխաջրերը ինչու չի կարելի արևածաղկի ձեթով տապակել
    Ամինա ջան, ասեմ, որ ընդհանրապես ձեթով տապակած որեւէ բան խիստ վնասակար է: Ձեթը տապակբելուց հետո դառում է չափազանց ծանրամարս: Ձեթի միակ առավելությունը էն ա, որ համեղ ա ստացվում դրանով տապակելը: Նորմալ յուղից լավը չկա, բայց ոչ բուսական յուղից, որովհետեւ էդ էլ նույն բանն ա, ինչ ձեթը: Ի դեպ խանութներում էլ դժվար ա, կամ գուցե հնարավոր չի նորմալ յուղ ճարելը: Ամենալավը` կարագ առնել ու յուղը պատրաստել, որը շատ համեղ ա ու շատ դյուրամարս: Եթե պետք ա, պատրաստման տեխնոլոգիան կգրեմ:

    Սննդի համատեղելիության առումով կարամ ասեմ մի բան. սկզբում պետք է ուտել շատ քաղցրը, հետո ավելի քիչ քաղցրը, հետո գալիս են թթու, դառը, կծու համերը, ու նոր աղին:
    Վերջին խմբագրող՝ Rammstein: 27.09.2009, 12:02:

  15. #10
    կյանքը ափիս մեջ Դեկադա-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    10.11.2007
    Հասցե
    40°46՛C 44°28՛ B
    Գրառումներ
    2,002
    Բլոգի գրառումներ
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Պատ. Սննդի համատեղելիությունը

    Մի քանի բան էլ ես ավելացնեմ:Հեղուկները պետք է խմել ուտելուց մոտավորապես 20-30 րոպե առաջ, ոչպեսզի ստեղծվի համապատասխան միկրոֆլորա, կամ էլ ուտելուց 2 ժամ հետո` որպեսզի սննդի մարսումը կատարված լինի:Մրգերը ուտել ուտելուց 1-1,5ժ. առաջ կամ ուտելուց 3ժ. հետո:Երկրորդ սնունդ օգտագործել օսլա կամ սպիտակուց պարունակող սննդամթերք, բայց ոչ իրար հետ`միասին համատեղելի չեն, առանց զտված նյութերի կամ խթանիչների// սուրճ, կոմպոտ//:բանջարեղենը ավելի քիչ եփեք հօգուտ քչի և մեկումեջ փոխեք համը:

  16. #11
    Ավագ Մոդերատոր Rammstein-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    01.07.2008
    Հասցե
    Երեւան
    Տարիք
    36
    Գրառումներ
    8,728
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Պատ. Սննդի համատեղելիությունը

    Մեջբերում Dekada-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Մի քանի բան էլ ես ավելացնեմ:Հեղուկները պետք է խմել ուտելուց մոտավորապես 20-30 րոպե առաջ, ոչպեսզի ստեղծվի համապատասխան միկրոֆլորա, կամ էլ ուտելուց 2 ժամ հետո` որպեսզի սննդի մարսումը կատարված լինի:
    Կամ էլ ուտելու ընթացքում:

  17. #12
    կյանքը ափիս մեջ Դեկադա-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    10.11.2007
    Հասցե
    40°46՛C 44°28՛ B
    Գրառումներ
    2,002
    Բլոգի գրառումներ
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Պատ. Սննդի համատեղելիությունը

    Ուտելու ընթացքում էտքան էլ խորհուրդ չի տրվում, բայց եթե շիլաներ կամ փլավներ են երևի թե կարելի է:

  18. #13
    Ավագ Մոդերատոր Rammstein-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    01.07.2008
    Հասցե
    Երեւան
    Տարիք
    36
    Գրառումներ
    8,728
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Պատ. Սննդի համատեղելիությունը

    Մեջբերում Dekada-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Ուտելու ընթացքում էտքան էլ խորհուրդ չի տրվում, բայց եթե շիլաներ կամ փլավներ են երևի թե կարելի է:
    Էդ դեպքում ո՞նց կարելի է ջրիկ ճաշեր ուտել:

  19. #14
    հարս վնեզակոնա Apsara-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    15.05.2007
    Հասցե
    իմ մեջ
    Տարիք
    39
    Գրառումներ
    1,992
    Բլոգի գրառումներ
    27
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Պատ. Սննդի համատեղելիությունը

    եթե իսկապես սրանով հետաքրքված եք, ապա նաև սկզբնաղբյուրով էլ կհետաքրքրվեք, իսկ զկզբնաղբյուրը այուրվեդան է, ինտերնետում շատ բան կա գրված, այնպես որ չեմ ծավալվում:

    Միայն կասեմ այն, որ ճիշտ սնվելուց շատ բան է կախված, ինչպես ասում են հնդիկները՝
    Դու այն ես, ինչ ուտում ես
    “То, что вы не можете выразить – это Любовь.
    То, что вы не можете отвергнуть/не признать – это Красота.
    То, чего вы не можете избежать – это Истина”.
    ~ Шри Шри

  20. Գրառմանը 2 հոգի շնորհակալություն են հայտնել.

    Rammstein (28.09.2009), Դեկադա (28.09.2009)

  21. #15
    Պատվավոր անդամ Լուսաբեր-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    08.11.2008
    Գրառումներ
    1,938
    Բլոգի գրառումներ
    10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Պատ. Սննդի համատեղելիությունը

    Ես ավելի շատ սնվելուց հետևում եմ տաքը սառի հետ չուտելուն, սա համար մեկ թշնամին է և՛ ատամներին, և՛ ստամոքսին:
    Ժամանակակից համատեղելիության աղյուսակներին ծանոթ չեմ, բայց միշտ լավ եմ հիշում պապայիս ասածը, որ դարերով փորձված պապենական կերակուրներ ունենք, որոնց բաղադրամասերի համատեղելիությունը փորձվելա: Իսկ հիմա շատ կան տարբեր տեսակի աղցաններ, կերակրատեսակներ, որոնք հնարվում են ինչ-որ տնային տնտեսուհու «մտահաղացման» շնորհիվ, բայց համատեղելիության տեսանկյունից 0 են, ինչ-որ տեղ էլ կարող են թույն հանդիսանալ մեր օրգանիզմի համար: Ու դրա համար մեր ավանդական մասուրթթուն կամ ավելուկով ճաշը գերադասում եմ ցանկացած «թագավորական» նոր կերակրատեսակներից, որոնցով լի են ամսագրերը:

    հ.գ.Որքան էլ սնունդը համտեղենք, բայց քիչ շարժվենք, մարմնամարզությամբ չզբաղվենք, դա պարզապես կլինի «ժամանակի վատնում» + զուր լարվածություն
    Վերջին խմբագրող՝ Լուսաբեր: 27.09.2009, 19:27:
    Վեր տան զրուցը տանան տուսա կյամ, տան կրիշը կլխեդ փոլա կյամ
    Ժողովուրդ

Էջ 1 2-ից 12 ՎերջինըՎերջինը

Թեմայի մասին

Այս թեման նայող անդամներ

Այս պահին թեմայում են 1 հոգի. (0 անդամ և 1 հյուր)

Համանման թեմաներ

  1. Սննդի կետեր
    Հեղինակ՝ Աթեիստ, բաժին` Դեսից - Դենից
    Գրառումներ: 295
    Վերջինը: 10.03.2022, 21:12
  2. Սննդի օրաբաժին
    Հեղինակ՝ Ուլուանա, բաժին` Առողջ ապրելակերպ
    Գրառումներ: 52
    Վերջինը: 23.11.2013, 10:21
  3. Հեղուկների գործածությունը սննդի հետ
    Հեղինակ՝ Artgeo, բաժին` Բժշկություն
    Գրառումներ: 34
    Վերջինը: 07.06.2012, 00:00

Էջանիշներ

Էջանիշներ

Ձեր իրավունքները բաժնում

  • Դուք չեք կարող նոր թեմաներ ստեղծել
  • Դուք չեք կարող պատասխանել
  • Դուք չեք կարող կցորդներ տեղադրել
  • Դուք չեք կարող խմբագրել ձեր գրառումները
  •