When life gives you lemons, make lemonade
Նման ձևով ես եմ ասում, ինչու ավտոմեքենա նստենք,բա որ մի հիմար հարբած դիմացից դուրս գա ու վթարվենք? Գիտես որ եթե մենակ ձմեռն են ամեն օր նման բան ասում պահածոների մասին,ապա վթարների մասին ամբողջ տարին են ասում...
Բայց դե մեկա մարդիկ համ մեքենա են քշելու համ էլ պահածո են ուտելու...
եկեք թողնենք սա
ավելի լավա հանրության համար ստեղ եթե գիտեք գրեք ամբողջ տեղնոլոգիական պրոցեսը որը կատարվում է պահածոն պահածոյացնելիս,բոտուլիզմի մասին անպայման կնշեք:Անձամբ ինձ շատ հետաքրքիր կլինի![]()
Այ մարդ ինչ զակատ?
Ուրիշ տարբերակ չունեք թունավորվելու?
Համ էլ էս որ դարնա, որ տունդ "խարչեվնյա տրի պիսկարյա" սարքես` ինչա թե ձմռանը իկռա բակլաժանավայա ուտես![]()
Չէ Ariadna ջան,պահածոի բաղադրատոմս տալ պետք չի,ուղղակի ցանկալի կլիներ որ ներկայացնեին տեղնոլոգիան ու դրանից բխող հետևանքները,ինչպես դու էս ասում բոտուլիզմ և դրա հետևանքները,ինձ թվումա արդեն պարզեցրեցի![]()
և ոչ թե պետք չի դրա մասին խոսալ,որ մոռանան, այլ բացատրելա պատք հանրությանը որ մարդիկ հասկանան ամբողջ պրոցեսը, կարողանան դրանից հետևություններ անեն![]()
Հաա, Լուսաբեր ջան, դե բժիշկները երևի ավելի պրոֆեսիոնալ կբացատրեն թե էդ բացիլը ինչպես է զարգանում, ես ընդամենը խեղճ ու կրակ բանասեր եմԲայց մի բան հաստատ գիտեմ, որ ասում են, եթե հիգիենայի կանոնները պահպանես, անվտանգ է, դա հաստատ էդպես չի։ Քանի որ բոտուլիզմի բացիլը գալիս է հողի հետ և այն կարող է գալ նաև ջրի միջոցով, և դու ինչքան էլ ջրի տակ պրտես էդ կանաչին կամ չգիտեմ ինչը, էդ բացիլը կարող է մնալ ու պաստերիզացվելու դեպքում բազմանալ և մահվան առիթ հանդիսանալ։
When life gives you lemons, make lemonade
Ի՞նչ հետևություն: Է՞ս…
http://www.cert-la.com/education/ARM_Botulism.pdf
http://health.centrmia.gov.ua/028.htm
Տանը հնարավոր չէ ապահովել այնպիսի պայմաններ, որ բոտուլոտոքսինը չեզոքանա…
Այ մարդ 21-րդ դարնա, խանութներում ամեն ինչ կա, պահածոյա սիրտդ ուզում, ա՛ռ, կե՛ր: Թունավորվելու վախից էլ ազատվելու համար մի հատ եռացնում ես , նոր անցնում գործի :![]()
Чеширский КотЭ
Ես չգիտեմ՝ ձեր պապերը ոնց, բայց ես իմ աչքով տեսել եմ վերակենդանացման բաժնում մեռնող հիվանդներ, որոնք բոտուլիզմ ընկել են հենց էդ անտեր պահածոներից:
Ու խնդրում եմ ձեզ, աղաչում եմ ուղղակի բանջարեղենային պահածոներից զգույշ եղեք: Ցանկալի է, իհարկե, եթե ընդհանրապես տանը չպատրաստեք, բայց եթե նույնիսկ պատրաստում եք, ապա բացելուց հետո անպայման մի կես ժամ եռացրեք: Ի դեպ, բոտուլիզմի թույն պարունակող բանկաների պարունակությունն արտառոց հոտ ու համ չի ունենում:
Այս պահին թեմայում են 1 հոգի. (0 անդամ և 1 հյուր)
Էջանիշներ