Չէ, ջանա, գովազդը էստեղ բացարձակ կապ չունի, պարզապես էդ բացիլը վերանում է շատ բարձր ջերմաստիճանի տակ, ինչը անհնար է ապահովել տնային պայմաններում։ Իսկ ինչ վերաբերում է համովին, պարզ ա, որ ամեն ինչի տնականն էլ համով է։ Իսկ հիմա ավելի շատ ա խոսվում, որովհետև տատիկիդ ժամանակ մարդիկ մի քիչ ավելի հետամնաց էին, մի քիչ ավելի քիչ էին կարդում, կամ հեռուստացույց դիտում, թունավորվելուց էլ շատ ժամանակ չէին հասկանում թե ինչից էղավ ու ինչից մեռան։ Ամեն դեպքում բժշկությունն էլ ա չէ զարգացել մի քիչ։
When life gives you lemons, make lemonade
Սկզբի հետ համամիտ չեմ,են ժամանակ մարդիկ ավելի շատ էին կարդում . Ճիշտա տեղեկատվական տեղնոլոգիաները էսքան զարգացած չէին,բայց դա չի նշանակում որ հետամնաց էին,տենց պետք չի էլիիմ տատին էլ հո եսիմ քանի տարեկան չի,ընդամենը 67տ, ու իրա կյանքում ինձնից քեզնից շատ գիրքա կարդացել ու շատ երկրներում հասցրել լինել,որ իմանար է սենց բան ենք խոսում իրա մասին
,Լավ դե,ամեն դեպքում տնական պահածոները ավելի համով են,ու եթե գործարանին եք նախընտրում,ձեր գործն է:Անուշ արեք
Ավելացվել է 2 րոպե անց
Դուք էլ մի մտածեք դրա մասին![]()
Վերջին խմբագրող՝ Լուսաբեր: 17.11.2008, 16:23: Պատճառ: Գրառման ավելացում
Լուսաբեր ջան, ես տատիկիդ բան չեմ ասում, դու ասեցիր տատիկիս ժամանակ, էնպիսի տոնով, կարծես խոսքը 20ականների Հայաստանի մասին էր։ Իսկ իմ տատիկը եթե կենդանի լիներ, 93 տարեկան կլիներ, բայց երևի արդեն մոտ 25 տարի մեր տանը տատիկիս գլխավորությամբ միայն մուրաբա է փակվել, մնացած պահածոները տատիկս պատրաստում էր, բայց զակատ չէր անում։ Իհարկե տեղի առումով շատ դժվար է, հատկապես եթե սեփական տանը չես ապրում ու նկուղ չունես, բայց դե մի կերպ հարմարեցնում էր, ամեն դեպքում ուտողների առողջությունը ամեն ինչից թանկ է![]()
When life gives you lemons, make lemonade
Լուսաբեր, մի քիչ շատ կհարցնես տատիկներիդ ու պապիկներիդ. կտեսնես, թե որքան մարդ է մահացել «բոտուլիզմ»-ից դենը վախտերը…
Ճիշտ է ասում Ariadna-ն: Բոտուլիզմի հարուցիչը ոչնչացվում է տնային պայմաններում հնարավոր բարձր ջերմություն ապահովելու դեպքում, սակայն այնպիսի ջերմություն, որն անհրաժեշտ է միկրոբի արտադրած խիստ թունավոր նյութը՝ բոտուլոտոքսինը քայքայելու համար, տան պայմաններում հնարավոր չէ ապահովել, իսկ գործարաններում հենց այդպես էլ վարվում են:
Ցավոք ես պապիկ չունեմ իսկ տատիկիցս կիլոմետրեր հեռու եմ
Բայց բոտուլիզմի հետ համաձայն եմ,չասեցի դրանք իրենց գիտական մոտեցումը ունեն??? ուղղակի ժող. ջան ես ամբողջ կյանքս կերել եմ,իմ ընտանիքն էլ նույն ձևով,ընդհանրապես հայ ազգը միշտ կերելա:Ինձ մեկը կարողա ստույգ տվյալ ասի որքան մարդ է մահացել թեկուզ վերջին 2 տարում:Ինչա կարողա մեքենա քշելուց վթար չի լինում??? Հո վթարներից ավելի շատ մարդա մահանումԴե եկեք մեքենա չնստենք որ հանկարծ չմահանանք,բա որ նստենք ու ... Դրա համար ասում եմ շատ ուշադրություն մի դարձրեք...հո չեմ ասում կերեք կամ մի կերեք...
Վերջին խմբագրող՝ Լուսաբեր: 17.11.2008, 16:58:
When life gives you lemons, make lemonade
Նման ձևով ես եմ ասում, ինչու ավտոմեքենա նստենք,բա որ մի հիմար հարբած դիմացից դուրս գա ու վթարվենք? Գիտես որ եթե մենակ ձմեռն են ամեն օր նման բան ասում պահածոների մասին,ապա վթարների մասին ամբողջ տարին են ասում...
Բայց դե մեկա մարդիկ համ մեքենա են քշելու համ էլ պահածո են ուտելու...
եկեք թողնենք սա
ավելի լավա հանրության համար ստեղ եթե գիտեք գրեք ամբողջ տեղնոլոգիական պրոցեսը որը կատարվում է պահածոն պահածոյացնելիս,բոտուլիզմի մասին անպայման կնշեք:Անձամբ ինձ շատ հետաքրքիր կլինի![]()
Ես չգիտեմ՝ ձեր պապերը ոնց, բայց ես իմ աչքով տեսել եմ վերակենդանացման բաժնում մեռնող հիվանդներ, որոնք բոտուլիզմ ընկել են հենց էդ անտեր պահածոներից:
Ու խնդրում եմ ձեզ, աղաչում եմ ուղղակի բանջարեղենային պահածոներից զգույշ եղեք: Ցանկալի է, իհարկե, եթե ընդհանրապես տանը չպատրաստեք, բայց եթե նույնիսկ պատրաստում եք, ապա բացելուց հետո անպայման մի կես ժամ եռացրեք: Ի դեպ, բոտուլիզմի թույն պարունակող բանկաների պարունակությունն արտառոց հոտ ու համ չի ունենում:
երկու օր առաջ գնացել եի ցուցահանդես սննդամթերքների, էնտեղ ամեն տեսակի պահածոներ էլ կային,դե փորձեցի էլ...վատը չեին,բայց մեկա տան պատրաստածին չի հասնիԳործարանի պատրաստածները մի տեսակ անհամ, անգույն են,իսկ տանը պատրաստածը... դե ինչ ասեմ դուք էլ գիտեք
![]()
Հնարավոր է, բայց ավելի հազվադեպ:բայց ինձ հետաքրքրում է թթուները , ասենք հնարավո՞ր է թթու դրած կաղամբից կամ վարունգից թունավորվել
Բոտուլիզմի հարուցիչները ոչնչանում են աղի կամ շաքարի որոշակի կոնցենտրացիայի դեպքում: Եթե աղը քիչ է լինում, հավանականությունը մեծանում է: Ի դեպ, դեպք է գրանցվել նաև մալականի թթվից:
Այս պահին թեմայում են 1 հոգի. (0 անդամ և 1 հյուր)
Էջանիշներ