Հովարս ջան , ուրախ եմ , որ բաղադրատոմսը օգտագործել եք ու դուր է եկել.բայց աշխարհի ամենահամով ու իսկական հայկական գաթայի բաղադրատոմսը սա է`
6բ ալյուր
500գ մարգարին
0,5թ գդ աղ
2ճ գդ քացախ
2թ գդ սոդա
2բ մածուն
2ձու
ալյուրը լցնել մեծ թասի մեջ,վրան մանրացնել( կներեք բառը չեմ գտնում`տյորկա անել)մարգարինը, ստացված մասսան բրգաձև կիտել, մեջտեղը փոս անել `պատկերավոր ասած հրաբխի նման, փոսի մեջ լցնել մածունը, սոդան, քացախը, աղը ,զգուշությամբ խառնել մինչև համասեռ մասսա դառնալը, ստացված խմորը գնդել, թողնել հանգստա գոնե մեկ ժամ, որից հետո բաժանել չորս գնդի մեջել խորիզով ու թխել:
Բարի ախորժակ
Էջանիշներ