Տորթ հատուկ Կիտայի համար
3 ձու
0,5 բաժակ պեսոկ
1 սուրճի բաժակ ջուր+գդալի ծայրով մի քիչ լիմոնի աղ
սոդա կամ разрихитель
1 բաժակ ալյուր
Ձվի սպիտակուցն ու դեղնուցն առանձնացնել, սպիտակուցի վրա ավելացնել պեսոկը և լիմոնի աղով ջրի 1/3ը: Միքսերով լավ հարել, ավելացնել դեղնուցը և ջրի մյուս 1/3ը: Լավ հարելուց հետո ավելացնում ենք մնացած ջուրը: Սոդան ու ալյուրը լցնում ենք միաժամանակ ու խառնում գդալով, ոչ թե միքսերով:
Եփելիս ֆորմայի տակ փռել 1 շերտ սովորական թերթ` առանց ձեթոտելու կամ յուղելու: Խմորը հեշտությամբ պոկվում է:
Եփել մոտ 25-30 րոպե ջեռոցում:
Անուշ լինի![]()
Էջանիշներ