User Tag List

Ցույց են տրվում 1 համարից մինչև 15 համարի արդյունքները՝ ընդհանուր 86 հատից

Թեմա: Թխվածքներ

Համակցված դիտում

Նախորդ գրառումը Նախորդ գրառումը   Հաջորդ գրառումը Հաջորդ գրառումը
  1. #1
    աջ
    Գրանցման ամսաթիվ
    29.08.2008
    Գրառումներ
    753
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Պատ. Թխվածքներ

    Տորթ հատուկ Կիտայի համար

    3 ձու
    0,5 բաժակ պեսոկ
    1 սուրճի բաժակ ջուր+գդալի ծայրով մի քիչ լիմոնի աղ
    սոդա կամ разрихитель
    1 բաժակ ալյուր

    Ձվի սպիտակուցն ու դեղնուցն առանձնացնել, սպիտակուցի վրա ավելացնել պեսոկը և լիմոնի աղով ջրի 1/3ը: Միքսերով լավ հարել, ավելացնել դեղնուցը և ջրի մյուս 1/3ը: Լավ հարելուց հետո ավելացնում ենք մնացած ջուրը: Սոդան ու ալյուրը լցնում ենք միաժամանակ ու խառնում գդալով, ոչ թե միքսերով:
    Եփելիս ֆորմայի տակ փռել 1 շերտ սովորական թերթ` առանց ձեթոտելու կամ յուղելու: Խմորը հեշտությամբ պոկվում է:
    Եփել մոտ 25-30 րոպե ջեռոցում:
    Անուշ լինի
    Ես ոչինչ չեմ ուզում...

  2. Գրառմանը 3 հոգի շնորհակալություն են հայտնել.

    Kita (23.11.2009), Yeghoyan (16.12.2009), Կաթիլ (29.11.2009)

  3. #2
    աջ
    Գրանցման ամսաթիվ
    29.08.2008
    Գրառումներ
    753
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Պատ. Թխվածքներ

    Էս տորթը սովորաբար սլիվկայով են զարդարում: Վերևում ձևը գրել եմ: Իսկ եփած կրեմի բաղադրատոմսը սա է.

    1 բաժակ պեսոկ
    3 ճ/գ ալյուր
    Խառնել, հետո քիչ-քիչ, որպեսզի գնդիկներ չառաջանան, ավելացնել 200գր կաթ կամ ջուր:
    Եփելուց և սառեցնելուց հետո + 200գր կարագ , վանիլ:
    Ես ոչինչ չեմ ուզում...

  4. Գրառմանը 2 հոգի շնորհակալություն են հայտնել.

    Kita (24.11.2009), Yeghoyan (16.12.2009)

  5. #3
    անծանոթուհի murmushka-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    10.02.2007
    Հասցե
    Երևան
    Տարիք
    41
    Գրառումներ
    1,168
    Բլոգի գրառումներ
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    այս կիրակի "Սուրբ Զատիկի" տոնն է: Ընդունված է այդ տոնի համար պատրաստել կուլիչ /կներեք հայերեն տարբերակը չգիտեմ/: տեղադրեմ այն բաղադրատոմսը, որով արդեն 3 տարի է պատրաստում եմ և արդյունքից շաաաատ գոհ եմ

    Մեզ անհրաժեշտ է՝
    կաթ-500մլ
    դրոժ /խմորիչ/ - 11 գր
    ալյուր - 1-1.3 կգ
    ձու - 6 հատ
    կարագ - 200 գր
    շաքարավազ - 300 գր
    չամիչ - 300 գր
    վանիլին - 1 թեյի գդալ

    գլազուրի համար անհրաժեշտ է՝
    2 ձվի սպիտակուց
    100 գր շաքարավազ

    Պատրաստման եղանակը

    Կաթը տաքացնել, բայց չեռացնել: Ավելացնել խմորիչը: Հարել: Ավելացնել 500 գր ալյուր, խառնել: Դնել տաք տեղ, ծածկել սրբիչով, թողնել հանգստանա մոտ 30 րոպե:
    Առանձին ամանում դեղնուցը խառնել շաքարավազի և վանիլինի հետ: Սպիտակուցներն առանձին հարել մի պտղունց աղի հետ, որ ստացվի բեզե: Երբ խմորը բարձրանա, ավելացնել դեղնուցը, հարել, հերթականությամբ ավելացնել հալեցրած կարագը, բեզեն: Լավ հարել, ավելացնել այլուրը: Հարել, ստանալ այնպիսի խմոր, որ չկպչի ձեռքերին: Խմորը դնել տաք տեղ, թողնել հանգստանա մոտ 1 ժամ:
    Չամիչի վրա լցնել եռացած ջուր, թողնել 15 րոպե, քամել, ավելացնել խմորի մեջ, հունցել, նորից դնել տաք տեղ, որ բարձրանա: Նախատեսված ֆորման պատել կարագով, լցնել 1/3 մասը խմորով, ծածկել սրբիչով և թողնել, որ խմորը բարձրանա հենց ֆորմայի մեջ: Թխել 100 աստիճան ջերմաստիճանի տակ 10 րոպե, հետո ջերմաստիճանը բարձրացնել 180 աստիճանի և թխել ևս 25-30 րոպե: Կուլիչը պատրաստ կլինի, երբ լուցկու հատիկը չկպչի խմորին:
    պատրաստել գլազուրը՝ սպիտակուցները հարել շաքարավազի հետ: Զարդարել արդեն պատրաստի կուլիչը:
    շաաատ շատ համեղ է
    Վերջին խմբագրող՝ murmushka: 22.04.2011, 13:26:
    Մի՛ փորձիր թաքցնել սխալդ, ընդունի՛ր այն, պատասխա՛ն տուր և շարժվի՛ր առաջ

  6. Գրառմանը 11 հոգի շնորհակալություն են հայտնել.

    Ariadna (04.05.2011), Dayana (22.04.2011), Kita (04.05.2011), kitty (22.04.2011), Meme (05.06.2011), Moonwalker (22.04.2011), Safaryan (24.05.2011), V!k (22.04.2011), Արևածագ (22.04.2011), Կաթիլ (22.04.2011), Նաիրուհի (04.05.2011)

  7. #4
    անծանոթուհի murmushka-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    10.02.2007
    Հասցե
    Երևան
    Տարիք
    41
    Գրառումներ
    1,168
    Բլոգի գրառումներ
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Որոշեցի ևս մեկ թխվածքի բաղադրատոմս գրել: Սա շատ շատ սիրված և պահանջված է մեր ընտանքիում և անհետանում է սեղանից րոպեների ընթացքում:
    Եվ ուրեմն դիմավորեք՝
    «Սև ու սպիտակ կինո»

    Մեզ անհրաժեշտ է՝
    ձու - 1 հատ
    շաքարավազ - 2/3 բաժակ
    ալյուր - 2.5 բաժակ
    խմորիչ разрыхлитель - 1 տուփ
    կարագ - 180 գր
    կակաո - 2 ճաշի գդալ
    1 լիմոնի կեղև
    վանիլին

    Պատրաստման եղանակը՝
    Փափկեցրած կարագը հարել շաքարավազի հետ 3-5 րոպե: ԱՎելացնել խմորիչը, վանիլինը և ձուն, հարել: Ավելացնել 1.5 բաժակ ալյուր և հունցել փափուկ խմոր: Խմորը բաժանել 2 հավասար մասի: Մի մասի մեջ ավելացնել 1/2 բաժակ ալյուր և լիմոնի կեղևը/ Լիմոնը կեղև նախօրոք անցկացնել քերիչի միջով/: Մյուս մասի մեջ ավելացնել կակաո և 1/2 բաժակ ալյուր: Խմորը դնել սառնարան, որ հանգստանա 1-1.5 ժամ: Հետո բացել խմորը, ոչ բարակ, ֆորմայով կտրել կլորիկներ և մուգ, և սպիտակ խմորից: Ավելի փոքր ֆորմայով կտրատել միջուկը և փոխել տեղերով: Եփել 8-10 րոպե 180С ջերմաստիճանով:
    Բարի ախորժակ
    Մի՛ փորձիր թաքցնել սխալդ, ընդունի՛ր այն, պատասխա՛ն տուր և շարժվի՛ր առաջ

  8. Գրառմանը 9 հոգի շնորհակալություն են հայտնել.

    Ariadna (04.05.2011), Kita (04.05.2011), Safaryan (24.05.2011), Sophie (04.05.2011), Լուսաբեր (04.05.2011), Կաթիլ (03.06.2011), Մանուլ (05.05.2011), Մինա (24.08.2011), Նաիրուհի (04.05.2011)

  9. #5
    անծանոթուհի murmushka-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    10.02.2007
    Հասցե
    Երևան
    Տարիք
    41
    Գրառումներ
    1,168
    Բլոգի գրառումներ
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    հերթական չորաբլիթի բաղադրատոմսը, որն իմ ամուսինն ուղղակի ոչնչացնում է դեռ ջեռոցից դուրս չհանած
    «Տորկետտի»

    Մեզ անհրաժեշտ է՝
    սերուցքային կարագ, կամ մարգարին - 125 գր
    շաքարավազ - 2-3 ճաշի գդալ
    ալյուր - 250 գր
    գարեջուր - 60 մլ
    շագանակագույն շաքարավազ չորաբլիթների վրա լցնելու համար

    Պատրաստման եղանակը՝
    Կարագն ու ալյուրը ձեռքով խառնում ենք, ավելացնում ենք շաքարավազն ու գարեջուրը: Հարում ենք այնքան, որ ստացվի միատարր խմոր: Խմորը փաթաթում ենք տոպրակով և դնում սառնարան 1 ժամով: Սառած խմորը բաժանում ենք 24 մասի, գնդում, հետո յուրաքանչյուր գունդ երկարացնում ենք գլանաձև մոտ 10 սմև թաթախում ենք շագանակագույն շաքարավազի մեջ: Գլանի ծայրերը միացնում ենք իրար և թխում 15-20 րոպե 180С ջերմաստիճանով:
    բարի ախորժակ
    Մի՛ փորձիր թաքցնել սխալդ, ընդունի՛ր այն, պատասխա՛ն տուր և շարժվի՛ր առաջ

  10. Գրառմանը 2 հոգի շնորհակալություն են հայտնել.

    Safaryan (24.05.2011), Կաթիլ (03.06.2011)

Թեմայի մասին

Այս թեման նայող անդամներ

Այս պահին թեմայում են 1 հոգի. (0 անդամ և 1 հյուր)

Էջանիշներ

Էջանիշներ

Ձեր իրավունքները բաժնում

  • Դուք չեք կարող նոր թեմաներ ստեղծել
  • Դուք չեք կարող պատասխանել
  • Դուք չեք կարող կցորդներ տեղադրել
  • Դուք չեք կարող խմբագրել ձեր գրառումները
  •