Այս գրառումը նվիրում եմ Yeghoyan-ին
չգիտեմ նշանակություն ունի, թե չէ, բայց ես ընդհանրապես խմոր պատրաստելիս գդալ, հարիչ... չեմ օգտագործում, մատիկներով ամեն ինչ![]()
Վերցնել 5 ձու և 1.5թ.գդ. սոդա, մի քիչ հարել, ավելացնել 1.5բ. շաքարավազ, (ինչ որ կա համ ավելացնում ենք, համ էլ խառնում ենք), 150գր. կարագ (մարգարինն էլ կլինի, օր.՝ Пампушок-ով, շատ լավ ա ստացվում), 1ճ.գդ. քացախ, 3ճ.գդ. մեղր (եթե մեղրը տնական ա 1.5գդ.-ն էլ հերիք ա, որ շատ քաղցր չստացվի), 8-10ճ.գդ. կակաո (եթե կակաոն շատ մուգ ա, նայեք, աչքաչաթով, կամ համտեսելով խմորը, որ դառնություն չտա): Էս խառնուրդը էնքան ժամանակ հարել, մինչև կարագը մանր մասնիկների բաժանվի: Ավելացնել ալյուր այնքան ժամանակ, մինչև ստացվի պինդ խմոր (խմորը չի հավաքվում ու շատ կպչուն ա լինում): Բաժանել 5-6 մասի, ալյուրի մեջ մի քիչ բացել շերտը, տապակի վրա ալյուր ցանել, բացելը շարունակել տապակի վրա (տապակը շրջած վիճակում օգտագործել): Շերտը թխելուց հետո հանել ու ծածկել սրբիչով, որ տաք մնա:
Կրեմ - 7ճ.գդ. ալյուր, 1բ. շաքարավազի հետ լավ խառնել, ավելացնել 1.5բ. կաթ, 1.5բ. ջուր և անընդհատ խառնելով եփել մարմանդ կրակի վրա, մինչև թանձրանա:
250գր. կարագը լավ հարել, գդալ-գդալ ավելացնել եփած խառնուրդը, վերջում ավելացնել վանելին և 1ճ.գդ. կոնյակ:
Միայն 1-ին շերտը դնել թարս, քսել կրեմը, դնել հաջորդ շերտը ու էդպես շարունակ: Ամեն շերտը դնելուց հետո սեղմել: Վերջին շերտի վրա կրեմ չքսել:
Թողնել մի գիշեր, հետո անուշ անել
Հա, մոռացա... ինքը կոչվում ա նութելլա
![]()
Վերջին խմբագրող՝ Կաթիլ: 18.11.2009, 12:03:
Չէ, կաթիլը ծով չի դառնում...
Սլիվկա կա նախատեսված աղցանների ու տորթերի համար: Աղցանների համար նախատեսվածը բնականաբար քաղցր չի: Տորթերի համար նախատեսված սլիվկայի մեջ անհրաժեշտ ամեն ինչ կա, մնում է միայն լավ հարել միքսերով: Մի փոքր գաղտնիք էլ կա: Որպեսզի պատրաստված վարդերի թերթիկներն ամուր մնան, կարելի է մի փոքր շարբաթ` (եռացրած սառեցրած շաքարաջուր) ավելացնել:
Ես ոչինչ չեմ ուզում...
Տորթ հատուկ Կիտայի համար
3 ձու
0,5 բաժակ պեսոկ
1 սուրճի բաժակ ջուր+գդալի ծայրով մի քիչ լիմոնի աղ
սոդա կամ разрихитель
1 բաժակ ալյուր
Ձվի սպիտակուցն ու դեղնուցն առանձնացնել, սպիտակուցի վրա ավելացնել պեսոկը և լիմոնի աղով ջրի 1/3ը: Միքսերով լավ հարել, ավելացնել դեղնուցը և ջրի մյուս 1/3ը: Լավ հարելուց հետո ավելացնում ենք մնացած ջուրը: Սոդան ու ալյուրը լցնում ենք միաժամանակ ու խառնում գդալով, ոչ թե միքսերով:
Եփելիս ֆորմայի տակ փռել 1 շերտ սովորական թերթ` առանց ձեթոտելու կամ յուղելու: Խմորը հեշտությամբ պոկվում է:
Եփել մոտ 25-30 րոպե ջեռոցում:
Անուշ լինի![]()
Ես ոչինչ չեմ ուզում...
Էս տորթը սովորաբար սլիվկայով են զարդարում: Վերևում ձևը գրել եմ: Իսկ եփած կրեմի բաղադրատոմսը սա է.
1 բաժակ պեսոկ
3 ճ/գ ալյուր
Խառնել, հետո քիչ-քիչ, որպեսզի գնդիկներ չառաջանան, ավելացնել 200գր կաթ կամ ջուր:
Եփելուց և սառեցնելուց հետո + 200գր կարագ , վանիլ:
Ես ոչինչ չեմ ուզում...
այս կիրակի "Սուրբ Զատիկի" տոնն է: Ընդունված է այդ տոնի համար պատրաստել կուլիչ /կներեք հայերեն տարբերակը չգիտեմ/: տեղադրեմ այն բաղադրատոմսը, որով արդեն 3 տարի է պատրաստում եմ և արդյունքից շաաաատ գոհ եմ
Մեզ անհրաժեշտ է՝
կաթ-500մլ
դրոժ /խմորիչ/ - 11 գր
ալյուր - 1-1.3 կգ
ձու - 6 հատ
կարագ - 200 գր
շաքարավազ - 300 գր
չամիչ - 300 գր
վանիլին - 1 թեյի գդալ
գլազուրի համար անհրաժեշտ է՝
2 ձվի սպիտակուց
100 գր շաքարավազ
Պատրաստման եղանակը
Կաթը տաքացնել, բայց չեռացնել: Ավելացնել խմորիչը: Հարել: Ավելացնել 500 գր ալյուր, խառնել: Դնել տաք տեղ, ծածկել սրբիչով, թողնել հանգստանա մոտ 30 րոպե:
Առանձին ամանում դեղնուցը խառնել շաքարավազի և վանիլինի հետ: Սպիտակուցներն առանձին հարել մի պտղունց աղի հետ, որ ստացվի բեզե: Երբ խմորը բարձրանա, ավելացնել դեղնուցը, հարել, հերթականությամբ ավելացնել հալեցրած կարագը, բեզեն: Լավ հարել, ավելացնել այլուրը: Հարել, ստանալ այնպիսի խմոր, որ չկպչի ձեռքերին: Խմորը դնել տաք տեղ, թողնել հանգստանա մոտ 1 ժամ:
Չամիչի վրա լցնել եռացած ջուր, թողնել 15 րոպե, քամել, ավելացնել խմորի մեջ, հունցել, նորից դնել տաք տեղ, որ բարձրանա: Նախատեսված ֆորման պատել կարագով, լցնել 1/3 մասը խմորով, ծածկել սրբիչով և թողնել, որ խմորը բարձրանա հենց ֆորմայի մեջ: Թխել 100 աստիճան ջերմաստիճանի տակ 10 րոպե, հետո ջերմաստիճանը բարձրացնել 180 աստիճանի և թխել ևս 25-30 րոպե: Կուլիչը պատրաստ կլինի, երբ լուցկու հատիկը չկպչի խմորին:
պատրաստել գլազուրը՝ սպիտակուցները հարել շաքարավազի հետ: Զարդարել արդեն պատրաստի կուլիչը:
շաաատ շատ համեղ է
![]()
Վերջին խմբագրող՝ murmushka: 22.04.2011, 13:26:
Մի՛ փորձիր թաքցնել սխալդ, ընդունի՛ր այն, պատասխա՛ն տուր և շարժվի՛ր առաջ
Որոշեցի ևս մեկ թխվածքի բաղադրատոմս գրել: Սա շատ շատ սիրված և պահանջված է մեր ընտանքիում և անհետանում է սեղանից րոպեների ընթացքում:
Եվ ուրեմն դիմավորեք՝
«Սև ու սպիտակ կինո»
Մեզ անհրաժեշտ է՝
ձու - 1 հատ
շաքարավազ - 2/3 բաժակ
ալյուր - 2.5 բաժակ
խմորիչ разрыхлитель - 1 տուփ
կարագ - 180 գր
կակաո - 2 ճաշի գդալ
1 լիմոնի կեղև
վանիլին
Պատրաստման եղանակը՝
Փափկեցրած կարագը հարել շաքարավազի հետ 3-5 րոպե: ԱՎելացնել խմորիչը, վանիլինը և ձուն, հարել: Ավելացնել 1.5 բաժակ ալյուր և հունցել փափուկ խմոր: Խմորը բաժանել 2 հավասար մասի: Մի մասի մեջ ավելացնել 1/2 բաժակ ալյուր և լիմոնի կեղևը/ Լիմոնը կեղև նախօրոք անցկացնել քերիչի միջով/: Մյուս մասի մեջ ավելացնել կակաո և 1/2 բաժակ ալյուր: Խմորը դնել սառնարան, որ հանգստանա 1-1.5 ժամ: Հետո բացել խմորը, ոչ բարակ, ֆորմայով կտրել կլորիկներ և մուգ, և սպիտակ խմորից: Ավելի փոքր ֆորմայով կտրատել միջուկը և փոխել տեղերով: Եփել 8-10 րոպե 180С ջերմաստիճանով:
Բարի ախորժակ
![]()
Մի՛ փորձիր թաքցնել սխալդ, ընդունի՛ր այն, պատասխա՛ն տուր և շարժվի՛ր առաջ
հերթական չորաբլիթի բաղադրատոմսը, որն իմ ամուսինն ուղղակի ոչնչացնում է դեռ ջեռոցից դուրս չհանած
«Տորկետտի»
Մեզ անհրաժեշտ է՝
սերուցքային կարագ, կամ մարգարին - 125 գր
շաքարավազ - 2-3 ճաշի գդալ
ալյուր - 250 գր
գարեջուր - 60 մլ
շագանակագույն շաքարավազ չորաբլիթների վրա լցնելու համար
Պատրաստման եղանակը՝
Կարագն ու ալյուրը ձեռքով խառնում ենք, ավելացնում ենք շաքարավազն ու գարեջուրը: Հարում ենք այնքան, որ ստացվի միատարր խմոր: Խմորը փաթաթում ենք տոպրակով և դնում սառնարան 1 ժամով: Սառած խմորը բաժանում ենք 24 մասի, գնդում, հետո յուրաքանչյուր գունդ երկարացնում ենք գլանաձև մոտ 10 սմև թաթախում ենք շագանակագույն շաքարավազի մեջ: Գլանի ծայրերը միացնում ենք իրար և թխում 15-20 րոպե 180С ջերմաստիճանով:
բարի ախորժակ
![]()
Մի՛ փորձիր թաքցնել սխալդ, ընդունի՛ր այն, պատասխա՛ն տուր և շարժվի՛ր առաջ
Այս պահին թեմայում են 1 հոգի. (0 անդամ և 1 հյուր)
Էջանիշներ