User Tag List

Ցույց են տրվում 1 համարից մինչև 15 համարի արդյունքները՝ ընդհանուր 86 հատից

Թեմա: Թխվածքներ

Համակցված դիտում

Նախորդ գրառումը Նախորդ գրառումը   Հաջորդ գրառումը Հաջորդ գրառումը
  1. #1
    Անդամության թեկնածու
    Գրանցման ամսաթիվ
    13.06.2009
    Գրառումներ
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Պատ. Թխվածքներ

    Մեջբերում Կաթիլ-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    մի հատ կրեմ կա, հիմա գրեմ, մեկ էլ տեսար դա է ուզածդ
    ուրեմն՝
    1. 300գ. կարագով, 1 հատ խտ.կաթով, 1ճ.գ. կոնյակով պատրաստում ենք կրեմ
    2. 6ճ.գ. շաքարավազ, 2ճ.գ. կակաո, 2 սուրճի բաժակ ջուր կամ կաթ, 2ճ.գ. ալյուր, պատրաստում ենք գլազուր
    գլազուրի հովանալուց հետո խառնում ենք կրեմի հետ ու ավելացնում ենք վանիլ
    sorry, բայց դա էլ չի,
    Երևանում ապրողները կիմանան, ավելի ճիշտ- հաստատ տեսած կլինեն՝բոլոր տեղերում սնիկերս խմորեղենի վրա դա կա, այդ քան կրեմի նման չի ինչքան որ գլազուրի նման է և միայն վերևվի շերտի վրա է լինում, երեսին էլի:
    ամեն դեպքում բոլորիտ շատ շնորհակալ եմ որ անտարբեր չէք խնդրանքիս:
    Վերջին խմբագրող՝ Cassiopeia: 06.09.2009, 11:22:

  2. #2
    Անդամության թեկնածու
    Գրանցման ամսաթիվ
    13.06.2009
    Գրառումներ
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Պատ. Թխվածքներ

    երեխեկ ջան Երևանում շատ սիրուն տորթեր կան, բայց մի տեսակ համով չեն: Ասում են կրեմը հիների վրայից մաքրում են ու նորից են զարդարում: լսել էք այդպիսի բան՞: Բայց շատ սիրուն են ավելի լավ է նայես միայն ու չուտես որ կարծիքտ չփոխվի: կարողա իմանաք ոնցեն պեռլամուտր ստանում՞: երևի հատուկ գույնա, թե պատրաստելու ձևիցա՞:
    մերսի

  3. #3
    Անդամության թեկնածու
    Գրանցման ամսաթիվ
    13.06.2009
    Գրառումներ
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Ժպիտ Պատ. Թխվածքներ

    դուք երևի ձեր հարցերը մի ուրիշ տեղեք գրում՞ կամ էլ հարցեր չունեք, որովհետև իմ մոտ տպավորություն է որ միայն ես եմ հարցեր տալիս: Բայց մեծ հաճույքով կօգնեմ, , եթե կարողանամ որևիցե բանով օգտակար լինել:

  4. #4
    աջ
    Գրանցման ամսաթիվ
    29.08.2008
    Գրառումներ
    753
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Պատ. Թխվածքներ

    Մեջբերում ճուտիկ-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    կարողա իմանաք ոնցեն պեռլամուտր ստանում՞: երևի հատուկ գույնա, թե պատրաստելու ձևիցա՞:
    մերսի
    Դա տորթերի համար նախատեսված փայլերով են ստանում: Պետք է ընտրել ամենամանր փոշին: Պարզապես կողքից պահում ես փայլը ու զգուշորեն փչում ու ստանում ես սա
    getImage tort.jpeg

    Իսկ կրեմի համար խորհուրդ եմ տալիս օգտագործել <սլիվկա>, համ պատրաստելն է ավելի հեշտ, համ էլ ավելի համեղ է:
    Վերջին խմբագրող՝ comet: 15.09.2009, 08:52:
    Ես ոչինչ չեմ ուզում...

  5. #5
    Պատվավոր անդամ Second Chance-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    06.06.2007
    Գրառումներ
    1,143
    Բլոգի գրառումներ
    4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Պատ. Թխվածքներ

    Մեջբերում comet-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Իսկ կրեմի համար խորհուրդ եմ տալիս օգտագործել <սլիվկա>, համ պատրաստելն է ավելի հեշտ, համ էլ ավելի համեղ է:
    comet ջան որ խնդրեմ չես ասի սլիվկայով կրեմի պատրաստման բաղադրատոմսը: Հատկապես ի՞նչ սլիվկա պետք է գնել:
    Love has an enemy, but it is already defeated!

  6. #6
    . . . Կաթիլ-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    16.04.2007
    Հասցե
    Հեռու
    Գրառումներ
    827
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Պատ. Թխվածքներ

    Այս գրառումը նվիրում եմ Yeghoyan-ին
    չգիտեմ նշանակություն ունի, թե չէ, բայց ես ընդհանրապես խմոր պատրաստելիս գդալ, հարիչ... չեմ օգտագործում, մատիկներով ամեն ինչ
    Վերցնել 5 ձու և 1.5թ.գդ. սոդա, մի քիչ հարել, ավելացնել 1.5բ. շաքարավազ, (ինչ որ կա համ ավելացնում ենք, համ էլ խառնում ենք), 150գր. կարագ (մարգարինն էլ կլինի, օր.՝ Пампушок-ով, շատ լավ ա ստացվում), 1ճ.գդ. քացախ, 3ճ.գդ. մեղր (եթե մեղրը տնական ա 1.5գդ.-ն էլ հերիք ա, որ շատ քաղցր չստացվի), 8-10ճ.գդ. կակաո (եթե կակաոն շատ մուգ ա, նայեք, աչքաչաթով, կամ համտեսելով խմորը, որ դառնություն չտա): Էս խառնուրդը էնքան ժամանակ հարել, մինչև կարագը մանր մասնիկների բաժանվի: Ավելացնել ալյուր այնքան ժամանակ, մինչև ստացվի պինդ խմոր (խմորը չի հավաքվում ու շատ կպչուն ա լինում): Բաժանել 5-6 մասի, ալյուրի մեջ մի քիչ բացել շերտը, տապակի վրա ալյուր ցանել, բացելը շարունակել տապակի վրա (տապակը շրջած վիճակում օգտագործել): Շերտը թխելուց հետո հանել ու ծածկել սրբիչով, որ տաք մնա:

    Կրեմ - 7ճ.գդ. ալյուր, 1բ. շաքարավազի հետ լավ խառնել, ավելացնել 1.5բ. կաթ, 1.5բ. ջուր և անընդհատ խառնելով եփել մարմանդ կրակի վրա, մինչև թանձրանա:
    250գր. կարագը լավ հարել, գդալ-գդալ ավելացնել եփած խառնուրդը, վերջում ավելացնել վանելին և 1ճ.գդ. կոնյակ:
    Միայն 1-ին շերտը դնել թարս, քսել կրեմը, դնել հաջորդ շերտը ու էդպես շարունակ: Ամեն շերտը դնելուց հետո սեղմել: Վերջին շերտի վրա կրեմ չքսել:
    Թողնել մի գիշեր, հետո անուշ անել
    Հա, մոռացա... ինքը կոչվում ա նութելլա
    Վերջին խմբագրող՝ Կաթիլ: 18.11.2009, 12:03:
    Չէ, կաթիլը ծով չի դառնում...

  7. Գրառմանը 7 հոգի շնորհակալություն են հայտնել.

    Inna (15.06.2011), Kita (23.11.2009), Renata (16.10.2011), Yeghoyan (18.11.2009), Նաիրուհի (04.05.2011), Շինարար (18.11.2009), Քամի (18.11.2009)

  8. #7
    ԱՍ մարդուկ Yeghoyan-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    21.08.2009
    Գրառումներ
    1,144
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Պատ. Թխվածքներ

    Մեջբերում Կաթիլ-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Այս գրառումը նվիրում եմ Yeghoyan-ին
    ուխ

    Մեջբերում Կաթիլ-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Թողնել մի գիշեր, հետո անուշ անել
    մերսի
    հետևանքները կբարձրաձայնեմ/ինչ էլ բառա է/,մյուս անգամ կգրեմ էլի

  9. #8
    աջ
    Գրանցման ամսաթիվ
    29.08.2008
    Գրառումներ
    753
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Պատ. Թխվածքներ

    Մեջբերում Amina-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    comet ջան որ խնդրեմ չես ասի սլիվկայով կրեմի պատրաստման բաղադրատոմսը: Հատկապես ի՞նչ սլիվկա պետք է գնել:
    Սլիվկա կա նախատեսված աղցանների ու տորթերի համար: Աղցանների համար նախատեսվածը բնականաբար քաղցր չի: Տորթերի համար նախատեսված սլիվկայի մեջ անհրաժեշտ ամեն ինչ կա, մնում է միայն լավ հարել միքսերով: Մի փոքր գաղտնիք էլ կա: Որպեսզի պատրաստված վարդերի թերթիկներն ամուր մնան, կարելի է մի փոքր շարբաթ` (եռացրած սառեցրած շաքարաջուր) ավելացնել:
    Ես ոչինչ չեմ ուզում...

  10. #9
    աջ
    Գրանցման ամսաթիվ
    29.08.2008
    Գրառումներ
    753
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Պատ. Թխվածքներ

    Տորթ հատուկ Կիտայի համար

    3 ձու
    0,5 բաժակ պեսոկ
    1 սուրճի բաժակ ջուր+գդալի ծայրով մի քիչ լիմոնի աղ
    սոդա կամ разрихитель
    1 բաժակ ալյուր

    Ձվի սպիտակուցն ու դեղնուցն առանձնացնել, սպիտակուցի վրա ավելացնել պեսոկը և լիմոնի աղով ջրի 1/3ը: Միքսերով լավ հարել, ավելացնել դեղնուցը և ջրի մյուս 1/3ը: Լավ հարելուց հետո ավելացնում ենք մնացած ջուրը: Սոդան ու ալյուրը լցնում ենք միաժամանակ ու խառնում գդալով, ոչ թե միքսերով:
    Եփելիս ֆորմայի տակ փռել 1 շերտ սովորական թերթ` առանց ձեթոտելու կամ յուղելու: Խմորը հեշտությամբ պոկվում է:
    Եփել մոտ 25-30 րոպե ջեռոցում:
    Անուշ լինի
    Ես ոչինչ չեմ ուզում...

  11. Գրառմանը 3 հոգի շնորհակալություն են հայտնել.

    Kita (23.11.2009), Yeghoyan (16.12.2009), Կաթիլ (29.11.2009)

  12. #10
    աջ
    Գրանցման ամսաթիվ
    29.08.2008
    Գրառումներ
    753
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Պատ. Թխվածքներ

    Էս տորթը սովորաբար սլիվկայով են զարդարում: Վերևում ձևը գրել եմ: Իսկ եփած կրեմի բաղադրատոմսը սա է.

    1 բաժակ պեսոկ
    3 ճ/գ ալյուր
    Խառնել, հետո քիչ-քիչ, որպեսզի գնդիկներ չառաջանան, ավելացնել 200գր կաթ կամ ջուր:
    Եփելուց և սառեցնելուց հետո + 200գր կարագ , վանիլ:
    Ես ոչինչ չեմ ուզում...

  13. Գրառմանը 2 հոգի շնորհակալություն են հայտնել.

    Kita (24.11.2009), Yeghoyan (16.12.2009)

Թեմայի մասին

Այս թեման նայող անդամներ

Այս պահին թեմայում են 1 հոգի. (0 անդամ և 1 հյուր)

Էջանիշներ

Էջանիշներ

Ձեր իրավունքները բաժնում

  • Դուք չեք կարող նոր թեմաներ ստեղծել
  • Դուք չեք կարող պատասխանել
  • Դուք չեք կարող կցորդներ տեղադրել
  • Դուք չեք կարող խմբագրել ձեր գրառումները
  •