ԷԿԼԵՐ
1 բաժակ ջուր
100 գր կարագ
1 բաժակ ալյուր
Եփել, կրակի վրայից վերցնել, հատ-հատ + 5 ձու:
ԿՐԵՄ
1 բաժակ պեսոկ
3 ճ/գ ալյուր
1,5 բաժակ կաթ (եփել)
200 գր կարագ
վանիլ
ԷԿԼԵՐ
1 բաժակ ջուր
100 գր կարագ
1 բաժակ ալյուր
Եփել, կրակի վրայից վերցնել, հատ-հատ + 5 ձու:
ԿՐԵՄ
1 բաժակ պեսոկ
3 ճ/գ ալյուր
1,5 բաժակ կաթ (եփել)
200 գր կարագ
վանիլ
Ես ոչինչ չեմ ուզում...
Մրջնաբույն վ ստուդիյու![]()
Loading your personal settings....
Enigmatic (29.06.2009)
Էս իմ հիշելով Մրջնաբույնը սենց էր...
Մրջնաբույն
4 ձուն լավ հարել 1,5 բաժակ պեսոկի,100 գր. կարագ, 1թ/գդ սոդա, 6 ճ/գդ. կաթ հետ և այնքան ալյուր ավելացնել, որ ստացվի ականջի բլթակի փափկությամբ խմոր:
բաժանել 10 գնդի և դնել սառնարանը:1 օր հետո հանել և (ամեն թավայի համար 3 գունդը) տրորել ալյուրի մեջ,հետո ալյուրը մաղել և լցնել թավայի մեջ,թխել
պատրաստի թխվածքը տաք վիճակում տրորել,որ առանձնանա:
Կրեմ
2 հատ խտացրած կաթ եփել 2 ժամ(կամ կարող եք գնել պատրաստի եփածը)
200գր. կարագ, 3ճ/գդ մեղր, խառնել:
Վերջում կրեմը խառնել թխվածքի հետ, տալ բնորոշ ձև: Դնել սառնարանը որ չհալի:
Անուշ լինի
GISastgh ջան ընենց կուզենայի քո պատրաստած թխվածքներից փորձեի, երևի ոնց համով համով գրում ես,տենց էլ պատրաստում ես:
Բայց չմտածես,թե նամյոկ եմ անում:
Հենց երեկ եմ պատրաստել, բոլորն ասում են, որ սարքում եմ շատ լավ: Ասում եմ ՄՐՋՆԱՆՈՑԻ իմ բաղադրատոմսը: Հարյուր տոկոս փորձված է:
Երեք ձու, մեկ բաժակ շաքարավազ, մեկ թեյի գդալ սոդա, հինգ ճաշի գդալ յուղ, հինգ ճաշի գդալ կաթ: Այնուհետև աստիճանաբար ավելացնել չորս բաժակ ալյուր: Երեք չորս գունդ անել դնել freezer. Մի օր պարտադիր չԷ թողնել, հենց սառեց, որ զգաս հարմարա ծյոռկայելու համար հանի: Ուրեմն սեղանի վրա մի քիչ ալյուր էս շաղ տալիս ու էդ ալյուրի վրա ծյոռկայում էս խմորը: Մաղի մեջ էս լցնում ծյոռկածդ խմորը,սենց թափ ես տալիս, որ էդ հատիկները առանձնանան: Ու ժառովնյաին էլ ես մի քիչ ալյուր քսում: Ու էդ ալյուրի մեջ ծյոռկայած ու մաղով արած խմորը ազատ լցնում էս ժառովյան, էնպես որ իրար վրա չլինի, տարածված լինի: Ու տենց մինչև բոլոր գնդերն անես: Շատ շուտ է լինում,զգույշ չվառես: Էդ եփած խմորի հատիկներն էլ լավ խառնում ես իրար այս կրեմով: Հետո հարթացնում ես, լավ սեղմում գդալով ու պատրաստա: Ուղղակի պետքա հաջորդ օրն կտրես, որ հասցնի լավ կպնի իրար:
ԿՐԵՄ: Երկու հարյուր գրամ կարագ,մեկ եփած խտ. կաթ, լավ խառնել ավելացնել հինգ ճաշի գդալ մեղր, վանիլ:
ԵԹԵ ՀԱՐՑ ՄՆԱՑ ՍՐԱ ՀԵՏ ԿԱՊՎԱԾ ԱՍԵՔ ՕԳՆԵՄ
Ավելացվել է 4 րոպե անց
Մի հատ էլ շատ արագ հեշտ ու ամենակարևորը շաաաաաաաաաաատ համով բան: Մեկ բանկա peanut butter եդքան էլ շաքարավազ,երկու ձու լավ խառնել: Ընկույզի չափ գնդեր անել և դնել ջեռոց: Շատ համեղ է լինում: Ութ րոպեից պատրաստ է։
Վերջին խմբագրող՝ ivy: 19.11.2008, 13:02: Պատճառ: Մեջբերման ուղղում... և ոչ միայն
գրառումը ուրիշ կայքում եմ կարդացել նույնությամբ տեղադրում եմ
Միլիոններ` մեղրից եւ ալյուրից
.
Երեկ «Associated France Press» գործակալությունը «Հայ ճարտարապետի քաղցր երազանքը գրգռեց չեխերի ախորժակը» վերնագրով բավական ծավալուն հոդվածում ներկայացրել է պատմություն հայկական մի խմորեղենի մասին, որը մասնագիտությամբ ճարտարապետ Գեւորգ Ավետիսյանը 5 տարի առաջ պատրաստել եւ ներմուծել է չեխական շուկա: Ըստ այս հոդվածի, Գեւորգը տարիներ առաջ լքել է Հայաստանը` լավ կյանքի որոնումներով: Սկզբնական շրջանում նրա քույրը` Հասմիկ Ավետիսյանը, պատրաստելիս է եղել իրենց սիրելի «Մարլենկա» խմորեղենը, որը, ինչպես «AP»-ի հետ զրույցում պնդել է Գեւորգը, բուն հայկական է, պատրաստվում է մեղրով եւ ալյուրով: Շատ արագ, սակայն, քաղցրեղենը գրավել է չեխական շուկան եւ դարձել չեխերի սիրելի քաղցրավենիքներից մեկը: Ներկայումս «Մարլենկայի» արտադրության ծավալները բավական մեծացել են. այժմ դրանով զբաղվում է 200 աշխատող: Գեւորգ Ավետիսյանի կանխատեսումներով, 2008 թվականին խմորեղենի վաճառքի ծավալը կհասնի 5,9 մլն եվրոյի:
.
Էս էլ մեր Գևոն ))) http://www.marlenka.cz
իսկ Ձեզ ծանոթ է՞ այս թխվածքը
բարև ձեզ,
որևիցե մեկը կարող է գիտի այն խմորի բաղադրատոմսը, որով պատրաստված են ներկայումս վաճառքում գտնվող համարյա բոլոր խմորեղենները, որոնց թվում են մարսը, սնիկերսը և շատ այլ խմորեղեններ՝ թեթև շականակագույն և փափուկ շերտեր են, կարծում եմ մեղր ել կա մեջըբոլորին նախապես շնորհակալություն
Վայ Comet ջան, ամենաանշառ խմորեղենն ա, դա չստացվել չունի, էդ նույնիսկ էն անլույս տարիներին ֆուջիկայի վրա եմ թխել, որովհետև ոչ բարձրանալու պրոբլեմ ունի, ոչ հում մնալու։ Իմ բաղադրատոմսը կգրեմ, դրանով փորձի, չեմ հիշում, միգուցե էստեղ տեղադրվածներին նման ա։ Միայն մի բանն էր էստեղ իմ արածից տարբեր։ Ես էդ սառած գնդերը քերիչով անցկացնում եմ ալյուրի մեջ, հետո ձեռքով թեթև մաղում եմ, կամ մաղի մեջ (ավելի հեշտ ա էդպես), որ շատ ալյուր չգնա հետը ու էդպես եմ թխում։ Ինքը արդեն պատրաստի դուրս ա գալիս մանր հատիկներով, երբեմն ուռում են մի քանի կտոր կպնում իրար, դրանք հեշտությամբ ձեռքով բաժանում ես իրարից։
When life gives you lemons, make lemonade
comet (15.06.2009)
Այս պահին թեմայում են 1 հոգի. (0 անդամ և 1 հյուր)
Էջանիշներ