User Tag List

Ցույց են տրվում 1 համարից մինչև 15 համարի արդյունքները՝ ընդհանուր 86 հատից

Թեմա: Թխվածքներ

Համակցված դիտում

Նախորդ գրառումը Նախորդ գրառումը   Հաջորդ գրառումը Հաջորդ գրառումը
  1. #1
    աջ
    Գրանցման ամսաթիվ
    29.08.2008
    Գրառումներ
    753
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re. Թխվածքներ

    ԷԿԼԵՐ

    1 բաժակ ջուր
    100 գր կարագ
    1 բաժակ ալյուր
    Եփել, կրակի վրայից վերցնել, հատ-հատ + 5 ձու:


    ԿՐԵՄ
    1 բաժակ պեսոկ
    3 ճ/գ ալյուր
    1,5 բաժակ կաթ (եփել)
    200 գր կարագ
    վանիլ
    Ես ոչինչ չեմ ուզում...

  2. #2
    Ազատ Սամվել-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    24.04.2007
    Հասցե
    Հայաստան, Երևան
    Տարիք
    36
    Գրառումներ
    4,975
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re. Թխվածքներ

    Մրջնաբույն վ ստուդիյու
    Loading your personal settings....

  3. Գրառմանը 1 հոգի շնորհակալություն է հայտնել.

    Enigmatic (29.06.2009)

  4. #3
    Պատվավոր անդամ Լուսաբեր-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    08.11.2008
    Գրառումներ
    1,938
    Բլոգի գրառումներ
    10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re. Թխվածքներ

    Էս իմ հիշելով Մրջնաբույնը սենց էր...
    Մրջնաբույն
    4 ձուն լավ հարել 1,5 բաժակ պեսոկի,100 գր. կարագ, 1թ/գդ սոդա, 6 ճ/գդ. կաթ հետ և այնքան ալյուր ավելացնել, որ ստացվի ականջի բլթակի փափկությամբ խմոր:
    բաժանել 10 գնդի և դնել սառնարանը:1 օր հետո հանել և (ամեն թավայի համար 3 գունդը) տրորել ալյուրի մեջ,հետո ալյուրը մաղել և լցնել թավայի մեջ,թխել
    պատրաստի թխվածքը տաք վիճակում տրորել,որ առանձնանա:

    Կրեմ
    2 հատ խտացրած կաթ եփել 2 ժամ(կամ կարող եք գնել պատրաստի եփածը)
    200գր. կարագ, 3ճ/գդ մեղր, խառնել:

    Վերջում կրեմը խառնել թխվածքի հետ, տալ բնորոշ ձև: Դնել սառնարանը որ չհալի:
    Անուշ լինի

  5. #4
    աջ
    Գրանցման ամսաթիվ
    29.08.2008
    Գրառումներ
    753
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re. Թխվածքներ

    Մեջբերում Լուսաբեր-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Էս իմ հիշելով Մրջնաբույնը սենց էր...
    Մրջնաբույն
    4 ձուն լավ հարել 1,5 բաժակ պեսոկի,100 գր. կարագ, 1թ/գդ սոդա, 6 ճ/գդ. կաթ հետ և այնքան ալյուր ավելացնել, որ ստացվի ականջի բլթակի փափկությամբ խմոր:
    բաժանել 10 գնդի և դնել սառնարանը:1 օր հետո հանել և (ամեն թավայի համար 3 գունդը) տրորել ալյուրի մեջ,հետո ալյուրը մաղել և լցնել թավայի մեջ,թխել
    պատրաստի թխվածքը տաք վիճակում տրորել,որ առանձնանա:

    Կրեմ
    2 հատ խտացրած կաթ եփել 2 ժամ(կամ կարող եք գնել պատրաստի եփածը)
    200գր. կարագ, 3ճ/գդ մեղր, խառնել:

    Վերջում կրեմը խառնել թխվածքի հետ, տալ բնորոշ ձև: Դնել սառնարանը որ չհալի:
    Անուշ լինի
    Էն բացառիկ թխվածքներից է, որ մոտս չի ստացվում Անպայման կփորձեմ այս բաղադրատոմսը
    Ես ոչինչ չեմ ուզում...

  6. #5
    Սկսնակ անդամ Tigran1989-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    22.10.2008
    Գրառումներ
    58
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re. Թխվածքներ

    GISastgh ջան ընենց կուզենայի քո պատրաստած թխվածքներից փորձեի, երևի ոնց համով համով գրում ես,տենց էլ պատրաստում ես:
    Բայց չմտածես,թե նամյոկ եմ անում:

  7. #6
    աջ
    Գրանցման ամսաթիվ
    29.08.2008
    Գրառումներ
    753
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re. Թխվածքներ

    Մեջբերում Tigran1989-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    GISastgh ջան ընենց կուզենայի քո պատրաստած թխվածքներից փորձեի, երևի ոնց համով համով գրում ես,տենց էլ պատրաստում ես:
    Բայց չմտածես,թե նամյոկ եմ անում:
    Համով պատրաստելուն կարող ես չկասկածել Բայց այ քո փորձելուն մի քիչ կասկածում եմ
    Ես ոչինչ չեմ ուզում...

  8. #7
    Սկսնակ անդամ Tigran1989-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    22.10.2008
    Գրառումներ
    58
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re. Թխվածքներ

    Մեջբերում GISastgh-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Համով պատրաստելուն կարող ես չկասկածել Բայց այ քո փորձելուն մի քիչ կասկածում եմ
    Ես էլ հուսով էի, թե կհյուրասիրես:

  9. #8
    Պատվավոր անդամ Լուսաբեր-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    08.11.2008
    Գրառումներ
    1,938
    Բլոգի գրառումներ
    10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re. Թխվածքներ

    Մեջբերում GISastgh-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Էն բացառիկ թխվածքներից է, որ մոտս չի ստացվում Անպայման կփորձեմ այս բաղադրատոմսը
    Շատ հեշտա, պատրաստի անպայման կլինի

  10. #9
    Մշտական անդամ WhiteSmoke{F}-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    06.11.2008
    Գրառումներ
    152
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re. Թխվածքներ

    Մեջբերում GISastgh-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Էն բացառիկ թխվածքներից է, որ մոտս չի ստացվում Անպայման կփորձեմ այս բաղադրատոմսը
    Հենց երեկ եմ պատրաստել, բոլորն ասում են, որ սարքում եմ շատ լավ: Ասում եմ ՄՐՋՆԱՆՈՑԻ իմ բաղադրատոմսը: Հարյուր տոկոս փորձված է:

    Երեք ձու, մեկ բաժակ շաքարավազ, մեկ թեյի գդալ սոդա, հինգ ճաշի գդալ յուղ, հինգ ճաշի գդալ կաթ: Այնուհետև աստիճանաբար ավելացնել չորս բաժակ ալյուր: Երեք չորս գունդ անել դնել freezer. Մի օր պարտադիր չԷ թողնել, հենց սառեց, որ զգաս հարմարա ծյոռկայելու համար հանի: Ուրեմն սեղանի վրա մի քիչ ալյուր էս շաղ տալիս ու էդ ալյուրի վրա ծյոռկայում էս խմորը: Մաղի մեջ էս լցնում ծյոռկածդ խմորը,սենց թափ ես տալիս, որ էդ հատիկները առանձնանան: Ու ժառովնյաին էլ ես մի քիչ ալյուր քսում: Ու էդ ալյուրի մեջ ծյոռկայած ու մաղով արած խմորը ազատ լցնում էս ժառովյան, էնպես որ իրար վրա չլինի, տարածված լինի: Ու տենց մինչև բոլոր գնդերն անես: Շատ շուտ է լինում,զգույշ չվառես: Էդ եփած խմորի հատիկներն էլ լավ խառնում ես իրար այս կրեմով: Հետո հարթացնում ես, լավ սեղմում գդալով ու պատրաստա: Ուղղակի պետքա հաջորդ օրն կտրես, որ հասցնի լավ կպնի իրար:
    ԿՐԵՄ: Երկու հարյուր գրամ կարագ,մեկ եփած խտ. կաթ, լավ խառնել ավելացնել հինգ ճաշի գդալ մեղր, վանիլ:
    ԵԹԵ ՀԱՐՑ ՄՆԱՑ ՍՐԱ ՀԵՏ ԿԱՊՎԱԾ ԱՍԵՔ ՕԳՆԵՄ

    Ավելացվել է 4 րոպե անց
    Մի հատ էլ շատ արագ հեշտ ու ամենակարևորը շաաաաաաաաաաատ համով բան: Մեկ բանկա peanut butter եդքան էլ շաքարավազ,երկու ձու լավ խառնել: Ընկույզի չափ գնդեր անել և դնել ջեռոց: Շատ համեղ է լինում: Ութ րոպեից պատրաստ է։
    Վերջին խմբագրող՝ ivy: 19.11.2008, 13:02: Պատճառ: Մեջբերման ուղղում... և ոչ միայն

  11. #10
    մերթ ընդ մերթ Քամի-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    08.04.2008
    Գրառումներ
    407
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re. Թխվածքներ

    գրառումը ուրիշ կայքում եմ կարդացել նույնությամբ տեղադրում եմ

    Միլիոններ` մեղրից եւ ալյուրից
    .
    Երեկ «Associated France Press» գործակալությունը «Հայ ճարտարապետի քաղցր երազանքը գրգռեց չեխերի ախորժակը» վերնագրով բավական ծավալուն հոդվածում ներկայացրել է պատմություն հայկական մի խմորեղենի մասին, որը մասնագիտությամբ ճարտարապետ Գեւորգ Ավետիսյանը 5 տարի առաջ պատրաստել եւ ներմուծել է չեխական շուկա: Ըստ այս հոդվածի, Գեւորգը տարիներ առաջ լքել է Հայաստանը` լավ կյանքի որոնումներով: Սկզբնական շրջանում նրա քույրը` Հասմիկ Ավետիսյանը, պատրաստելիս է եղել իրենց սիրելի «Մարլենկա» խմորեղենը, որը, ինչպես «AP»-ի հետ զրույցում պնդել է Գեւորգը, բուն հայկական է, պատրաստվում է մեղրով եւ ալյուրով: Շատ արագ, սակայն, քաղցրեղենը գրավել է չեխական շուկան եւ դարձել չեխերի սիրելի քաղցրավենիքներից մեկը: Ներկայումս «Մարլենկայի» արտադրության ծավալները բավական մեծացել են. այժմ դրանով զբաղվում է 200 աշխատող: Գեւորգ Ավետիսյանի կանխատեսումներով, 2008 թվականին խմորեղենի վաճառքի ծավալը կհասնի 5,9 մլն եվրոյի:
    .
    Էս էլ մեր Գևոն ))) http://www.marlenka.cz


    իսկ Ձեզ ծանոթ է՞ այս թխվածքը

  12. #11
    Անդամության թեկնածու
    Գրանցման ամսաթիվ
    13.06.2009
    Գրառումներ
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Հարց Պատ. Թխվածքներ

    բարև ձեզ,

    որևիցե մեկը կարող է գիտի այն խմորի բաղադրատոմսը, որով պատրաստված են ներկայումս վաճառքում գտնվող համարյա բոլոր խմորեղենները, որոնց թվում են մարսը, սնիկերսը և շատ այլ խմորեղեններ՝ թեթև շականակագույն և փափուկ շերտեր են, կարծում եմ մեղր ել կա մեջը բոլորին նախապես շնորհակալություն

  13. #12
    Անհաղթի քուրիկ :) Ariadna-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    10.07.2007
    Հասցե
    Երկրի վրա
    Գրառումներ
    2,023
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Պատ. Re. Թխվածքներ

    Մեջբերում comet-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Էն բացառիկ թխվածքներից է, որ մոտս չի ստացվում Անպայման կփորձեմ այս բաղադրատոմսը
    Վայ Comet ջան, ամենաանշառ խմորեղենն ա, դա չստացվել չունի, էդ նույնիսկ էն անլույս տարիներին ֆուջիկայի վրա եմ թխել, որովհետև ոչ բարձրանալու պրոբլեմ ունի, ոչ հում մնալու։ Իմ բաղադրատոմսը կգրեմ, դրանով փորձի, չեմ հիշում, միգուցե էստեղ տեղադրվածներին նման ա։ Միայն մի բանն էր էստեղ իմ արածից տարբեր։ Ես էդ սառած գնդերը քերիչով անցկացնում եմ ալյուրի մեջ, հետո ձեռքով թեթև մաղում եմ, կամ մաղի մեջ (ավելի հեշտ ա էդպես), որ շատ ալյուր չգնա հետը ու էդպես եմ թխում։ Ինքը արդեն պատրաստի դուրս ա գալիս մանր հատիկներով, երբեմն ուռում են մի քանի կտոր կպնում իրար, դրանք հեշտությամբ ձեռքով բաժանում ես իրարից։
    When life gives you lemons, make lemonade

  14. Գրառմանը 1 հոգի շնորհակալություն է հայտնել.

    comet (15.06.2009)

  15. #13
    աջ
    Գրանցման ամսաթիվ
    29.08.2008
    Գրառումներ
    753
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Պատ. Re. Թխվածքներ

    Մեջբերում Ariadna-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Վայ Comet ջան, ամենաանշառ խմորեղենն ա, դա չստացվել չունի, էդ նույնիսկ էն անլույս տարիներին ֆուջիկայի վրա եմ թխել, որովհետև ոչ բարձրանալու պրոբլեմ ունի, ոչ հում մնալու։ Իմ բաղադրատոմսը կգրեմ, դրանով փորձի, չեմ հիշում, միգուցե էստեղ տեղադրվածներին նման ա։ Միայն մի բանն էր էստեղ իմ արածից տարբեր։ Ես էդ սառած գնդերը քերիչով անցկացնում եմ ալյուրի մեջ, հետո ձեռքով թեթև մաղում եմ, կամ մաղի մեջ (ավելի հեշտ ա էդպես), որ շատ ալյուր չգնա հետը ու էդպես եմ թխում։ Ինքը արդեն պատրաստի դուրս ա գալիս մանր հատիկներով, երբեմն ուռում են մի քանի կտոր կպնում իրար, դրանք հեշտությամբ ձեռքով բաժանում ես իրարից։
    Վերևի բաղադրատոմսը փորձեցի ստացվեց Համենայնդեպս տնեցիները գոհ էին
    Բայց ես ոչ թե քերիչով անցկացրի, այլ մսաղացով աղացի, ավելի հեշտ էր:
    Ես ոչինչ չեմ ուզում...

  16. #14
    Անհաղթի քուրիկ :) Ariadna-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    10.07.2007
    Հասցե
    Երկրի վրա
    Գրառումներ
    2,023
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Պատ. Re. Թխվածքներ

    Մեջբերում comet-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Վերևի բաղադրատոմսը փորձեցի ստացվեց Համենայնդեպս տնեցիները գոհ էին
    Բայց ես ոչ թե քերիչով անցկացրի, այլ մսաղացով աղացի, ավելի հեշտ էր:
    Հա, ճիշտ ա, մսաղացով ավելի հեշտ ա, ուղղակի դա հետո պետք ա կտրտես, իսկ սա արդեն պատրաստի մանր հատիկներով ա թխվում։ Սոված ժամս ա, նույնիսկ սիրտս խմորեղեն ուզեց, որ ընդհանրապես չեմ ուտում համարյա ։)
    When life gives you lemons, make lemonade

Թեմայի մասին

Այս թեման նայող անդամներ

Այս պահին թեմայում են 1 հոգի. (0 անդամ և 1 հյուր)

Էջանիշներ

Էջանիշներ

Ձեր իրավունքները բաժնում

  • Դուք չեք կարող նոր թեմաներ ստեղծել
  • Դուք չեք կարող պատասխանել
  • Դուք չեք կարող կցորդներ տեղադրել
  • Դուք չեք կարող խմբագրել ձեր գրառումները
  •