User Tag List

Ցույց են տրվում 1 համարից մինչև 5 համարի արդյունքները՝ ընդհանուր 5 հատից

Թեմա: Մահ «մաքուր» սննդից

Ծառի տեսքով դիտում

Նախորդ գրառումը Նախորդ գրառումը   Հաջորդ գրառումը Հաջորդ գրառումը
  1. #1
    Պատվավոր անդամ Second Chance-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    06.06.2007
    Գրառումներ
    1,143
    Բլոգի գրառումներ
    4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Ուշադրություն Մահ «մաքուր» սննդից

    Քաղաքակրթության զարգացմանը զուգընթաց ավելի ու ավելի շատ մթերքներ շրջանառության մեջ դրվեցին, որոնք այսպես կոչված «մաքրված» են ՝ սպիտակ շաքար, սպիտակ հաց, զտված ձեթ:
    Մարդկան գիտակցության մեջ արմատավորվել է այն համոզվածությունը, թե սննդի բոլոր տարատեսակները պետք է «լավացնել» , «զտել», «մաքրել»: Հիշում եմ 40-ական թվականների կյանքի մասին պատմող մի ֆիլմ, ուր հերոսը, սեղանին դնելով սպիտակ հացը, գոհունակությամբ ասում է.
    -Ապրեցինք մինչ այսօր:
    Հացը մեր հանապազօրյա՝, այդքն գովերգված, սրբության խորհրդանիշի հասցված, պատկառանքով շրջապատված, մեզ առողջություն չի պարգևում, այլ հիվանդությունների է հասցնում: Դա ես չեմ ասում, այլ գիտական դիտարկումները, ուրիշ ժողովուրդների կենսափորձը: Ինչպես կարելի է լիարժեք ցորենի հատիկից պոկել, դեն գցել արտաքին բարձրարժեք շերտերը, որոնք բնությունը նախատեսել է միջուկի/օսլայի/ մարսման համար : Սպիտակ հացը օսլան է՝ զրկված կենդանության հատկանիշներից: Այսքանը դեռ ոչինչ, հացի թխման ժամանակ օգտագործված սննդային հավելյալ նյութերը՝ փխրունացնող, ուռցնող, համ տվող, քաղցրացնող / իսկ շաքարը և օսլան անհամատեղելի են /, աղիացնող նյութերը դրոժի հետ միասին հացը մեր հանապազօրյա դարձնում են հիվանդածին:
    Մարդկության մեծագույն մոլորություններից են սննդի «մաքրումը ու «զտումը» : Դրանում մեղքի իր մեծ բաժինն ունի գիտությունը, որը շտապելով եզրակացություններ անել, չկարողացավ հեռուն տեսնել կամ զոհ գնալով քաղքական պատվերների ու բիզնեսի ճնշմանը, սխալ ու վնասակար գաղափարներ է արմատավորել մարդկանց ապրելակերպում: բայց ամեն ինչ դեռ կորած չէ, հիվանդություններից մահացությունների տխուր վիճակագրությունը պետք է որ ցույց տա Նոր Աշխարհի ճանապարհը:
    Հացամթերքները , կաթը, միսը, ենթարկվում են բազմատեսակ ամբողջական «բարելավման»՝ խառնվում են նյութեր, որոնք փոխում են համը, պաշպանում են միկրոբների հարձակումներից, փոխում են տեսքը, հեշտացնում են արտադրական պրոցեսը: Բայց այդ նույթերը ուղղակիորեն վատթարացնում են առողջությունը: Օրինակ պանրի չփչանալու համար 1լ կաթին 300մգ սելիտրա են խառնում, երշիկին վարդագույն տեսք տալու համար՝ 0.02%նիտրիտ և այլն: Տարիների ընթացքում այս նյութերը կուտակվելով սկսում են սկիզբ դնել բազմաթիվ հիվանդությունների:

    Վ. Շ» Ասլանյան «Ապրեցեք առողջ»
    Շարունակելի
    Վերջին խմբագրող՝ Second Chance: 22.10.2008, 16:03:
    Love has an enemy, but it is already defeated!

  2. Գրառմանը 2 հոգի շնորհակալություն են հայտնել.

    eduard30 (06.02.2010), Ֆոտոն (11.09.2012)

Թեմայի մասին

Այս թեման նայող անդամներ

Այս պահին թեմայում են 1 հոգի. (0 անդամ և 1 հյուր)

Համանման թեմաներ

  1. Մաքուր գեներ, մաքուր արյուն
    Հեղինակ՝ Տրիբուն, բաժին` Պատմություն
    Գրառումներ: 184
    Վերջինը: 13.11.2018, 16:19
  2. Մաքուր և ազատ էլեկտրաէներգիա
    Հեղինակ՝ Tesla, բաժին` Բնապահպանություն
    Գրառումներ: 8
    Վերջինը: 11.07.2016, 23:50
  3. Արձակ. Մաքուր լիրիկա
    Հեղինակ՝ Harcaser, բաժին` Ստեղծագործողի անկյուն
    Գրառումներ: 3
    Վերջինը: 24.09.2012, 11:39
  4. «Մաքուր Ջրի» Հիմնախնդիրը
    Հեղինակ՝ Ozon, բաժին` Մարդ և շրջակա միջավայր
    Գրառումներ: 7
    Վերջինը: 06.07.2011, 19:26
  5. էկոլոգիապես մաքուր փոխադրամիջոց,
    Հեղինակ՝ Grieg, բաժին` Բնապահպանություն
    Գրառումներ: 31
    Վերջինը: 25.08.2008, 20:24

Թեմայի պիտակներ

Էջանիշներ

Էջանիշներ

Ձեր իրավունքները բաժնում

  • Դուք չեք կարող նոր թեմաներ ստեղծել
  • Դուք չեք կարող պատասխանել
  • Դուք չեք կարող կցորդներ տեղադրել
  • Դուք չեք կարող խմբագրել ձեր գրառումները
  •