Կոնկրետ ինձ ինքը վանումա երկու պատճառովԱնպայման կկարդամ, հըլը տեսնեմ էտ ինչի ա Յունգը ձեզ էտքան վանում…
1. Կիսատ պռատ հասկանալով ալքիմիկ ու հերմետիկ ավանդույթները` վերջիններս աղավաղելով ու զարհուրելի պարզեցնելով փորձեց կապել դրանք սեփական անալիտիկ հոգեբանության տեսություններին` դրանց ավելի մեծ կշիռ տալու ակնկալիքով:
2. Արգելելով իր հետնորդներին զբաղվել յոգայով /քանի որ ըստ Յունգի "կեղտոտ" հնդիկների ու չինացիների հոգեբանական կառուցվածքը տարբերվումա արևմտյան մարդու հոգեբանական կառուցվածքից, ու յոգան կարա արևմտյան մարդուն միայն վնասի/` ինքը սեփական խանգարված նյարդերը բուժում էր յոգայի օգնությամբ: Դա ես համարում եմ առնվազն անազնիվ ու երկերեսանի:
"В этом деле, безусловно, нет большей ошибки, чем позволить европейцу непосредственно заниматься китайскими йогическими упражнениями, ибо в таком случае они остаются прерогативой его воли и его сознания, а по этой причине сознание просто вновь укрепляется в своем противостоянии бессознательному и прямехонько добивается эффекта, которого надо всеми силами избегать. Тем самым невроз только усиливается. Излишне подчеркивать, что мы отнюдь не восточные люди и потому исходим в этом деле из совершенно иной основы."
К.Г.Юнг "Предисловие к Тайне Золотого Цветка"
" Иногда мои нервы расходились до такой степени, что контролировать свои эмоции я мог лишь с помощью йоги. Но посколько моя задача стояла в познании происходящего внутри меня, я прекращал упражнения в тот самый момент, когда наступавшее спокойствие позволяло мне продолжать работу с бессознательным."
К.Г. Юнг, "Дух и жизнь"
Ներողություն անթարգման մեջբերում անելու համար, ժամանակս քիչա:
Էջանիշներ