Ժողովուրդ, մի քիչ փորփրեցի ինտերնետը Կոլայի և ընդհանրապես լիմոնադների վնասակարության թեմայով... ու ... մնացածը դատեք ինքներդ: Թարգմանությունը մաս մաս կտեղադրեմ
1. Լիմոնադներ: Ինչ վատ բան կա?
Դրանցից շատերը պարունակում են ասպարտամ (նույն ինքը E951), սինթետիկ շաքարի փոխարինող: Այս պահին ԵՄ-ում խոսրհուրդ չի տրվում տալ երեխաներին իսկ մինչև 4 տարեկաններին ուղղակի արգելված է (դիրեկտիվ 94/35/EC): Ասպարտամը պարունակում է Ֆենիլալանին, որը նրա բաղկացուցիչ մասն է, և օգտագործվում է սննդարդյունաբերության մեջ, մասնավորապես ծամոնների և գազավորված ըմպելիքների արտադրությաան մեջ: Այն պակասեցնում է սերոտոնինի քանակությունը (երջանկության հորմոն), որն էլ բերում է դեպրեսիայի, չարության և նման այլ բացասական դրևսորումների զարգացմանը: Բացի դրանից այն հակացուցված է մի շարք հիվանդություններ ունեցողներին: Հիմա անցնենք առավել վախենալու մասին:
ՈՒրեմն ասպարտամը մինչև +30C տաքացնելու դեպքում, այն տրոհվում է` առաջացնելով կանցերոգեն ֆորմալդեհիդ և բարձր տոքսիկությամբ մեթանոլի: Ֆորմալդեհիդը նույն խմբի մեջ է ինչ օրինակ մկնդեղը խառնած մեկ այլ ահավոր թթվի հետ, իսկ մեթանոլը վերածվում է մրջնաթթվի: Այսինքն տաք կոլան կամ լիմոնադը մահացու բան են:
Ասպարտամով ըմպելիքները ծարավը չեն հագեցնում: Թուքը դժվար է հեռացնում քաղցրացնող նյութը լորձաթաղանթից, հետևաբար ասպարտամով ըմպելիք խմելուց հետո բերանում մնում է անդուր զգացողություն, որն էլ ուզում ենք հանել նորից խմելով: Արդյունքում ասպարտամով խմիչքները դառնում են ոչ թե ծարավ հագեցնող, այլ ծարավ գռգռող: Դրա համար դրանք խմելուց հետո պետք է ջուր խմել:
Շարունակելի...
Էս ինչ վախենալու բաներ ես գրել մանավանդ չարության պահը, ես շատ եմ խմում, ոնց որ մեջս սատանա չկա բայց էռոզիա ունեմ:
Էջանիշներ