User Tag List

Էջ 3 3-ից ԱռաջինԱռաջին 123
Ցույց են տրվում 31 համարից մինչև 45 համարի արդյունքները՝ ընդհանուր 45 հատից

Թեմա: Օղին ու հայերը

  1. #31
    Քնից լավ բան չկա Ապե Ջան-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    16.04.2009
    Հասցե
    Իսպանիա, Բարսելոնա
    Գրառումներ
    7,223
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ի՞նչ առտառոծ բան ասես չէս լսի հա էս հայերից:

    Ժող տանձից ո՞նցա հնարավոր օղի պատրաստել

  2. #32
    Մշտական անդամ Սամսար-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    17.06.2010
    Տարիք
    57
    Գրառումներ
    194
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Apeh Jan-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Ի՞նչ առտառոծ բան ասես չէս լսի հա էս հայերից:

    Ժող տանձից ո՞նցա հնարավոր օղի պատրաստել
    Հանրագիտարանի «օղի» կամ Վիքիփեդիայի «վոդկա» հոդվածը կարդա, կիմանաս։ Չալարեմ, մեջբերեմ
    «Հայկական սովետական հանրագիտարանից»։

    Օղի-...ստանում են աշորայի, ցորենի, գարու, արմավի, խնկի, մեղրի, ինչպես նաև տարբեր պտուղների ու հատապտուղների խմորված քաղցուն թորելով։

    Ոնց ասեմ, Ապե Ջան, վոբշմ դաժե կակտուսից (տեքիլա) ու գետնախմձորից, ու շաքարանոյւթ ունեցող ամեն ինչից են արաղ քաշում։

    Պարզվում է, հայ մատենագրության (Ագաթանգեղոս, Կանոնագիրք Հայոց) մեջ, մի շարք հնագույն ձեռագրերում տեղեկություններ կան սպիրտի թորման և օղի պատրաստելու եղանակների մասին։ Այ տենց։ Պարզապես, երևի քրիստոնեական ավանդույթն է ստիպել գինին գերադասել գինուն, որովհետև «Հացն ու գինին, տեր կենդանին»։
    Աչքդ թեքեցիր՝ բանիդ տերը չես, բանդ թեքեցիր՝ աչքիդ տերը չես։

  3. #33
    nocturnus Հայկօ-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    22.08.2008
    Գրառումներ
    8,423
    Բլոգի գրառումներ
    4
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ի դեպ՝ օղախմությունը էն անդուր երևույթնեիր շարքում ա, որ շատ կուզենայի, որ վերանային: Ախմախ խմիչք ա օղին, խմելու համար հազարավոր ավելի հետաքրքիր բաներ կան, իսկ բոլորը խմում են միայն օղի: Անդուր ա: Անձամբ ես օղի խմել չեմ սիրում, հազարից մեկ կարող ա խմեմ. առաջին հերթին՝ համն ա տհաճ: Հենց թեկուզ նույն գինով արբելն էլ շատ ավելի հաճելի զգացողություն ա, քան արաղով ցխվելը:
    DIXI
    carpe noctem

  4. Գրառմանը 3 հոգի շնորհակալություն են հայտնել.

    aerosmith (31.07.2010), Elmo (31.07.2010), Yellow Raven (31.07.2010)

  5. #34
    Քնից լավ բան չկա Ապե Ջան-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    16.04.2009
    Հասցե
    Իսպանիա, Բարսելոնա
    Գրառումներ
    7,223
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Հայկօ-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Ի դեպ՝ օղախմությունը էն անդուր երևույթնեիր շարքում ա, որ շատ կուզենայի, որ վերանային: Ախմախ խմիչք ա օղին, խմելու համար հազարավոր ավելի հետաքրքիր բաներ կան, իսկ բոլորը խմում են միայն օղի: Անդուր ա: Անձամբ ես օղի խմել չեմ սիրում, հազարից մեկ կարող ա խմեմ. առաջին հերթին՝ համն ա տհաճ: Հենց թեկուզ նույն գինով արբելն էլ շատ ավելի հաճելի զգացողություն ա, քան արաղով ցխվելը:
    Ի՞նչքան պետքա գինի խմես որ արբես արաղից տենց շուտ ցխվու էս՞

    Չէ իսկ ավելի լուրջ Հայկօ ջան գինին իր տեղն ունի օղին իր: Շատ ու շատ մարդիկ տանել չեն կարողանում հենց գինին ու հաճույքով խմում խմում են օղի:

  6. #35
    Lonesome Crow Yellow Raven-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    17.05.2006
    Հասցե
    Երևան
    Տարիք
    34
    Գրառումներ
    4,743
    Բլոգի գրառումներ
    11
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Apeh Jan-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Ի՞նչքան պետքա գինի խմես որ արբես արաղից տենց շուտ ցխվու էս՞
    Իսկ ումա պետք միանգամից հարբելը

  7. #36
    Քնից լավ բան չկա Ապե Ջան-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    16.04.2009
    Հասցե
    Իսպանիա, Բարսելոնա
    Գրառումներ
    7,223
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Սամսար-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Հանրագիտարանի «օղի» կամ Վիքիփեդիայի «վոդկա» հոդվածը կարդա, կիմանաս։ Չալարեմ, մեջբերեմ
    «Հայկական սովետական հանրագիտարանից»։

    Օղի-...ստանում են աշորայի, ցորենի, գարու, արմավի, խնկի, մեղրի, ինչպես նաև տարբեր պտուղների ու հատապտուղների խմորված քաղցուն թորելով։

    Ոնց ասեմ, Ապե Ջան, վոբշմ դաժե կակտուսից (տեքիլա) ու գետնախմձորից, ու շաքարանոյւթ ունեցող ամեն ինչից են արաղ քաշում։

    Պարզվում է, հայ մատենագրության (Ագաթանգեղոս, Կանոնագիրք Հայոց) մեջ, մի շարք հնագույն ձեռագրերում տեղեկություններ կան սպիրտի թորման և օղի պատրաստելու եղանակների մասին։ Այ տենց։ Պարզապես, երևի քրիստոնեական ավանդույթն է ստիպել գինին գերադասել գինուն, որովհետև «Հացն ու գինին, տեր կենդանին»։
    Հա: Ես էլ գիտեմ որ դա ճիշտ է, հնարավոր է, էհ... էլի եմ ասում ինչ ասես չէս լսի, տո մենակ հայերից չէ հա:

    Մեջբերում Վահիկ-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Իսկ ումա պետք միանգամից հարբելը
    Հայերին, որ հոգսերը մոռանան:

  8. #37
    Մշտական անդամ Սամսար-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    17.06.2010
    Տարիք
    57
    Գրառումներ
    194
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Օղի, ցքի-...ստանում են աշորայի, ցորենի, գարու, արմավի, խնկի, մեղրի, ինչպես նաև տարբեր պտուղների ու հատապտուղների խմորված քաղցուն թորելով։

    Ոնց ասեմ, Ապե Ջան, վոբշմ դաժե կակտուսից (տեքիլա) ու գետնախնձորից, ու շաքարանյութ պարունակող ամեն ինչից են արաղ քաշում։

    չգիտեմ ինչքան հնուց են հայերը օղի օգտագործում, բայց ինձ թվումա կարճ ժամանակում հնարավոր չէր հմտանալ օղի պատրաստելու մեջ էնպես ինչպես օրինակ Ղարաբաղ են հմտացել թթի օղու պատրաստելու գործում
    Պարզվում է, հայ մատենագրության (Ագաթանգեղոս, Կանոնագիրք Հայոց) մեջ, մի շարք հնագույն ձեռագրերում տեղեկություններ կան սպիրտի թորման և օղի պատրաստելու եղանակների մասին։ Այ տենց։ Պարզապես, երևի քրիստոնեական ավանդույթն է ստիպել գինին գերադասել օղուն, որովհետև՝ «Հացն ու գինին, տեր կենդանին»։

    «Արաղ»-ը օղու թուրքական անվանումն է։ Օրինակ, բուլղարացիները օղուն ասում են «ռաքիա»։

    Մեկ էլ էն ասեմ, որ «վոդկա»-ն սպիրտի 40 տոկոս պարունակությամբ օղին է։ Որ էդ պարունակությունն օպտիմալն է, հայտնաբերել է Մենդելեևը։ Բայց չգիտեմ, խմած-երազո՞ւմ ա հայտնաբերել, թե՝ օյաղ-քնած-երազում։

    Իսկ կում-կում դառը կամ կիսաքաղցր գինի կամ կոնյակ խմելը իմ հաճելի զբաղմունքներից մեկն է։ Մի բաժակը կարամ ժամ-ժամուկես ձգել՝ չարազ, շոկոլադ, լիմոնով։ Նույն ձևի կարամ հոնի կամ ծիրանի օղի խմեմ, բայց խանութինը՝ չէ։

    Ի՞նչ առտառոծ բան ասես չէս լսի հա էս հայերից:

    Ժող տանձից ո՞նցա հնարավոր օղի պատրաստել
    Հա: Ես էլ գիտեմ որ դա ճիշտ է, հնարավոր է, էհ... էլի եմ ասում ինչ ասես չէս լսի, տո մենակ հայերից չէ հա:
    Ապե Ջան, թե որ գիտես, մի հարցրու։ Հարցրել ես, ուշադիր լսիր, թու, կարդա
    Վերջին խմբագրող՝ Սամսար: 31.07.2010, 22:46: Պատճառ: հավելում
    Աչքդ թեքեցիր՝ բանիդ տերը չես, բանդ թեքեցիր՝ աչքիդ տերը չես։

  9. #38
    nocturnus Հայկօ-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    22.08.2008
    Գրառումներ
    8,423
    Բլոգի գրառումներ
    4
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Apeh Jan-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Ի՞նչքան պետքա գինի խմես որ արբես արաղից տենց շուտ ցխվու էս՞

    Չէ իսկ ավելի լուրջ Հայկօ ջան գինին իր տեղն ունի օղին իր: Շատ ու շատ մարդիկ տանել չեն կարողանում հենց գինին ու հաճույքով խմում խմում են օղի:
    Չէ, շատ խմելու հետ ընդհանրապես ոչ մի խնդիր չունեմ, ընդհակառակը՝ շատ գոհ եմ իմ էդ դիմացկունությունից. հլը ոչ մի անգամ նենց չի եղել, որ խմելուց ինձ լրիվ կորցնեմ: Գումարած՝(խումհար (պախմել) երբեք չի լինում մոտս, էդ նույնիսկ նախանձելի հատկություն ա : Ընդամենը մի անգամ ա եղել, որ հաջորդ օրը առավոտյան ինձ վատ զգամ. երեք հոգով հինգ շիշ «Սմիրնով» ու մի շիշ էլ մեծ «Նեմիրով» էինք խմել: Բայց ամեն դեպքում՝ կարողացա գործի գնալ :

    Կարմիր գինու մոտ չորս-հինգ շշից կարելի ա շատ գեղեցիկ արբենալ :
    DIXI
    carpe noctem

  10. Գրառմանը 2 հոգի շնորհակալություն են հայտնել.

    Ariadna (31.07.2010), Սամսար (31.07.2010)

  11. #39
    Պատվավոր անդամ Լուսաբեր-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    08.11.2008
    Գրառումներ
    1,938
    Բլոգի գրառումներ
    10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Հոնի օղի խմեք այ տղերք, հոնի՜ փափուկ, սահուն կերպով խմվումա, տենց մի քանի շիշ կարելիա խմել ու միանգամից էլ քեզ կորցնել

    Իմ լսած ամենահետաքրքիր օղին դա կարալյոկի արաղնա եղել, մեղրեցիներն են թորում:
    Վեր տան զրուցը տանան տուսա կյամ, տան կրիշը կլխեդ փոլա կյամ
    Ժողովուրդ

  12. #40
    Բարի ճանապարհ One_Way_Ticket-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    19.03.2009
    Հասցե
    Ուղևորի ծոցագրպան
    Տարիք
    39
    Գրառումներ
    3,619
    Բլոգի գրառումներ
    32
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Օղի հիմնականում խմում են, որովհետև
    ա) էժան է
    բ) ալկոհոլի տոկոսը բարձր է:
    Գինիով կամ առավել ևս գարեջրով հարբելը շատ ավելի թանկ կնստի:
    Օղին գնահատողները, ովքեր խմում են թանկարժեք օղի հենց որպես օղի, այլ ոչ որպես զուտ հարբելու միջոց, շատ քիչ են:
    Ինքս օղի չեմ խմում արդեն բազում տարիներ: Տարվա մեջ մեկ-երկու անգամ մաքսիմում կարող է բացառություն անեմ:

  13. Գրառմանը 1 հոգի շնորհակալություն է հայտնել.

    Հայկօ (31.07.2010)

  14. #41
    Քնից լավ բան չկա Ապե Ջան-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    16.04.2009
    Հասցե
    Իսպանիա, Բարսելոնա
    Գրառումներ
    7,223
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Հայկօ-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Չէ, շատ խմելու հետ ընդհանրապես ոչ մի խնդիր չունեմ, ընդհակառակը՝ շատ գոհ եմ իմ էդ դիմացկունությունից. հլը ոչ մի անգամ նենց չի եղել, որ խմելուց ինձ լրիվ կորցնեմ: Գումարած՝(խումհար (պախմել) երբեք չի լինում մոտս, էդ նույնիսկ նախանձելի հատկություն ա : Ընդամենը մի անգամ ա եղել, որ հաջորդ օրը առավոտյան ինձ վատ զգամ. երեք հոգով հինգ շիշ «Սմիրնով» ու մի շիշ էլ մեծ «Նեմիրով» էինք խմել: Բայց ամեն դեպքում՝ կարողացա գործի գնալ :

    Կարմիր գինու մոտ չորս-հինգ շշից կարելի ա շատ գեղեցիկ արբենալ :
    Եթե խմում էս որակյալ օղի (թանկանոց), ապա էլի կարող էս հանգիստ սիրուն, ավելի քիչ քանակ խմելով արբենալ:

  15. #42
    Նախարար ministr-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    22.09.2008
    Հասցե
    3-րդ Մաս
    Տարիք
    46
    Գրառումներ
    4,740
    Բլոգի գրառումներ
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում Լուսաբեր-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Հոնի օղի խմեք այ տղերք, հոնի՜ փափուկ, սահուն կերպով խմվումա, տենց մի քանի շիշ կարելիա խմել ու միանգամից էլ քեզ կորցնել

    Իմ լսած ամենահետաքրքիր օղին դա կարալյոկի արաղնա եղել, մեղրեցիներն են թորում:
    Հոնի

    Ոնց չեմ սիրում էդ հոտավետ-բուրավետ օղիները...
    Օղին պետք ա լինի շատ սառը, չկեղծված ու որակով

    Երևանյան Գիշերներ ռեստորանում իրենց համար հատուկ պատրաստված նռան օղի են տալիս.. ընտիր բանա!
    Երբեք չեմ հանդիպել կատվի, որին հետաքրքրեր մկների կարծիքն իր մասին:

  16. Գրառմանը 2 հոգի շնորհակալություն են հայտնել.

    Դեկադա (01.08.2010), Սամսար (01.08.2010)

  17. #43
    Պատվավոր անդամ Լուսաբեր-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    08.11.2008
    Գրառումներ
    1,938
    Բլոգի գրառումներ
    10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում ministr-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Հոնի

    Ոնց չեմ սիրում էդ հոտավետ-բուրավետ օղիները...
    Օղին պետք ա լինի շատ սառը, չկեղծված ու որակով

    Երևանյան Գիշերներ ռեստորանում իրենց համար հատուկ պատրաստված նռան օղի են տալիս.. ընտիր բանա!
    Պահ բայց ոնց գիտեի, որ գրածս տեսնես ետ սմայլիկի դեմքն ես ընդունելու
    Բայց լուրջ, հոնի օղիից հոտ համարյա չի գալիս, ասենք թթի, տանձի, առավել ևս խինդեղնի օղիներից թունդ հոտա բուրում, բայց հոնը թեթև հոտ ունի ու խմելուց էլ զգացնել չի տալիս, որ շատ ուժեղ բան ես խմում, ուղղակի տենց մի քանի շիշ կարելիա խմել բայց տեղիցդ վեր կենալուց զգաս, որ գետինը գնում գալիսա ոտիդ տակ

    հ.գ, հեսա խմուկի տպավորություն եմ թողնելու ես օղի չեմ խմում պատմելով գիտեմ մենակ
    Վեր տան զրուցը տանան տուսա կյամ, տան կրիշը կլխեդ փոլա կյամ
    Ժողովուրդ

  18. Գրառմանը 3 հոգի շնորհակալություն են հայտնել.

    My World My Space (01.08.2010), Կաթիլ (01.08.2010), Սամսար (01.08.2010)

  19. #44
    . . . Կաթիլ-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    16.04.2007
    Հասցե
    Հեռու
    Գրառումներ
    827
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Մեջբերում ministr-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Հոնի

    Ոնց չեմ սիրում էդ հոտավետ-բուրավետ օղիները...
    Օղին պետք ա լինի շատ սառը, չկեղծված ու որակով

    Երևանյան Գիշերներ ռեստորանում իրենց համար հատուկ պատրաստված նռան օղի են տալիս.. ընտիր բանա!
    Դե՜ նայած ում թորած օղին ա, Մինիստր ջան, տենց մի ասա

    Իսկ եթե լուրջ… ես խմիչքի հետ ընդհանրապես ընկեր չեմ, բա՜յց հենց առողջությանս վտանգ ա սպառնում ինձ միայն մի բաժակ թունդ հոնի օղին ա ոտքի կանգնացնում, լուրջ եմ ասում
    Չէ, կաթիլը ծով չի դառնում...

  20. #45
    Պատվավոր անդամ Okamigo-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    13.07.2009
    Տարիք
    35
    Գրառումներ
    1,635
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ընդհանրապես օղի չեմ կարողանում խմել,բայց գինի սիրում եմ,բայց չափի սահմաններում
    Toki wa kane nari.
    Время - деньги

Էջ 3 3-ից ԱռաջինԱռաջին 123

Թեմայի մասին

Այս թեման նայող անդամներ

Այս պահին թեմայում են 1 հոգի. (0 անդամ և 1 հյուր)

Համանման թեմաներ

  1. Մենակ հայերը
    Հեղինակ՝ Սյունիք, բաժին` Զվարճալի
    Գրառումներ: 1497
    Վերջինը: 10.04.2021, 20:39
  2. Հայերը Նիդեռլանդներում
    Հեղինակ՝ Գաղթական, բաժին` Պատմություն
    Գրառումներ: 16
    Վերջինը: 13.01.2021, 16:34
  3. 20-րդ դարի լավագույն ՀԱՅԵՐԸ
    Հեղինակ՝ Sam521, բաժին` Դեսից - Դենից
    Գրառումներ: 35
    Վերջինը: 25.10.2013, 17:34
  4. Հայերը և տրանսլիտը
    Հեղինակ՝ Invicble, բաժին` Վեբ
    Գրառումներ: 12
    Վերջինը: 27.12.2011, 17:30
  5. Ինչո՞ւ են հայերը «ազգը փոխում»
    Հեղինակ՝ Artgeo, բաժին` Քաղաքականություն
    Գրառումներ: 19
    Վերջինը: 15.04.2010, 22:20

Էջանիշներ

Էջանիշներ

Ձեր իրավունքները բաժնում

  • Դուք չեք կարող նոր թեմաներ ստեղծել
  • Դուք չեք կարող պատասխանել
  • Դուք չեք կարող կցորդներ տեղադրել
  • Դուք չեք կարող խմբագրել ձեր գրառումները
  •