Մեջբերում Ուլուանա-ի խոսքերից Նայել գրառումը
Դե լավ ա, որ ինչ–որ քանակ գոնե ներծծվում ա, ես գիտեի՝ ընդհանրապես չի ներծծվում, եթե կալցիում կա։

Իսկ տանինն, ինչքան գիտեմ, հիմնականում թեյի ու սուրճի մեջ ա լինում, մենք դրանցից ոչ մեկը չենք օգտագործում։ Թեյը մենակ հիվանդ ժամանակ, էն էլ դաղձով, իսկ սուրճ՝ երբեք։ Նենց որ տանինն ինձ չի անհանգստացնում։

Ընկուզեղենի մեջ էլ, վերջերս կարդացի, phytic acid կա (հայերենը չգիտեմ), որը նույնպես խոչընդոտում ա երկաթի յուրացմանը։ Մի խոսքով՝ շատ անպաշտպան բան դուրս եկավ էդ երկաթը. ով հասնում՝ ճնշում ա ։
Հա, երկաթը բարդ բան ա: Ամբողջ խնդիրը հենց էդ հեմային ու ոչ հեմային երկաթի մեջ ա: Հեմայինը հեշտ ա ներծծվում, բայց մսի մեջ ա, ոչ հեմայինը՝ դժվար, բայց մսի մեջ չկա: Նենց որ պետք ա հարմար տարբերակ գտնել:

Հա, phytic acid-ի մասին հիշեցի: Փորձում եմ հայերենը մտաբերել, կարող ա ֆիտաթթու կամ տենց մի բան լինի:

Մեջբերում Այբ-ի խոսքերից Նայել գրառումը
Ծունկս է վնասվել ընկնելուց:
Բանի տեղ չդրեցի, հիմա էլ ահագին ուռել ու ցավում է:
Կարողանու՞մ ես քայլել կամ քայլելիս ցավում ա: Կամ ավելի կոնկրետ՝ ծնկիդ մա՞շկն ա վնասվել, թե՞ հենց ծունկդ: Ո՞ր մասն ա ուռել: Հենց ծու՞նկդ, թե՞ մենակ մաշկային մասը: