Մեջբերում StrangeLittleGirl-ի խոսքերից Նայել գրառումը
Նորից եմ կրկնում` իզուր ես անհանգստանում

Մի կարևոր հարց կա. բնության մեջ, մեր օրգանիզմում ու բժշկության մեջ ոչինչ բացարձակ չի: Ու եթե մի նյութ արգելակում ա մյուսի ներծծումը, դա դեռ չի նշանակում, որ ընդհանրապես չի ներծծվում: Այսինքն, ձվի դեղնուցը հնարավոր ա, որ արգելակի երկաթի ներծծումը, բայց ոչ էնքան, որ հասցնի կատաստրոֆիկ մակարդակի: Դիետային խիստ հետևելու մասին պետք ա մտածել մենակ էն ժամանակ, երբ կա ախտորոշված երկաթ-պակասուրդային անեմիա: Իսկ մնացած դեպքերում պետք ա հանգիստ ապրել: Հա, երկաթ-պակասուրդային անեմիան ավելի հաճախ հանդիպում ա սեռահասուն կանանց մոտ, մեկ էլ աղքատ երկրների սոված բնակչության մոտ: Մնացածներն անհանգստանալու կարիք չունեն: Իսկ քանի որ դու ստուգվել ես, ու քեզ մոտ ամեն ինչ կարգին ա, դու էլ անհանգստանալու կարիք չունես:
Բյուր, ինձ մենակ իմ առողջությունը չի, որ հուզում ա, տվյալ դեպքում տղայիս համար եմ մտածում, քանի որ միս չեմ տալիս իրեն, ու փորձում եմ երկաթով հարուստ մյուս սննդամթերքների միջոցով լրացնել դա։ Ձուն էլ դրանցից մեկն ա, ու ուզում էի իմանալ՝ մեջի երկաթը յուրացվում ա, թե չէ։
Համ էլ ես տենց անընդհատ չեմ ստուգվում։ Հետո սենց մի հարց էլ կա. ես սկզբում հղիությունից առաջ (բժշկի խորհրդով), հղիության ընթացքում, կերակրելու ընթացքում ես վիտամիններ եմ ընդունել, նենց որ վստահ չեմ՝ եթե չընդունեի, էլի նորմալ կլիներ, թե հենց դրանց շնորհիվ ա նորմալ եղել։ Չնայած կերակրելու վերջին ամիսներին էլ վիտամին չէի խմում, բայց ստուգվել էի, նորմալ էր։ Ամեն դեպքում տարբեր հանգամանքներ կան, ու լրիվ արխայնանալ, կարծում եմ, չարժե։