Բժիշկներն ասում են, որ մուգ թեյը շատ վնասակար է օրգանիզմի համար, անգամ դրա երկարատև օգտագործումը մահացու կարող է լինել: Ավելի ճիշտ է խմել կանաչ թեյ, հատկապես անանուխով:
Բժիշկներն ասում են, որ մուգ թեյը շատ վնասակար է օրգանիզմի համար, անգամ դրա երկարատև օգտագործումը մահացու կարող է լինել: Ավելի ճիշտ է խմել կանաչ թեյ, հատկապես անանուխով:
1-1,5լ
Հիվանդ ժամանակ նամանավանդ բարձր ջերմության դեպքում թեյ չխմեք ավելի լավ ա ուղղակի ուտեք մուրաբա, ցանկալի է մոռի, հոնի կամ հաղարջի:
Ի դեպ՝ խորհուրդ եմ տալիս քաղցր թեյ խմել միայն առավոտյան՝ էներգիայի համար մնացած ժամանակ առանց շաքարի: Հանկարծ մեղրը թեյին չխառնեք, դրանից մեղրը կորցնում է իր օգտակար հատկությունները:
Թեյն օրգանիզմից հանում է ռադիոակտիվ նյութերը և թույները, ինչը մեր առօրյա ծխի և փոշու պայմաններում շատ կարևոր է: Այինքն բավականին լավ հակաքաղցկեցային կանխարգելիչ միջոց է: Այն նաև լավ հակամիկրոբային միջոց է, բարելավում է աղիների միկրոֆլորան:
Մի քանի խորհուրդ որպես 27 տարվա ստաժավոր թեյ խմող
1- Կանաչ թեյի մեջ կոֆեինը ավելի շատ է քան սև թեյում, ուստի խորհուրդ եմ տալիս առավոտյան խմեք քաղցր սև թեյ իսկ ցերեկը և երեկոյան՝ կանաչ թեյ առանց շաքարի:
2- Բարձր ջերմության դեպքում թեյ չխմեք, քան որ թէոֆիլինը ավելի է բարձրացնում մարմնի ջերմաստիճանը, լայնացնում ամկերևույթային անոթների լայնացմանը որն էլ իսկ բարձր ջերմաստիճանն իր հերթին բերում է հեղուկի և սննդարար նյուչերի գերծախսի: Թեյ խմեք եթե ուզումք եք տաքանալ:
3- Դատարկ փորին թեյ ջխմեք:
4- Դեղը թեյով չխմեք:
5- Քնելուց առաջ թունդ թեյ չխմեք: Թեինն ու Կոֆեինը կարոց են գլխացավի ու անքնության պատճառ հանդիսանալ:
6- ՈՒտելուց առաջ և անմիջապես հետո թեյ չխմեք: Խմեք ուտելուց մի 30 ժամ առաջ կամ հետո:
7- Շոգին խմեք տաք թեյ:
8- Խուսափեք եռման թեյից:
9- Թեյի թուրմը պատրաստեք այնքան որքան խմելու եք, որովհետև թեյը շուտ է մեռնում, 10- րոպեից այն արդեն սկսում է քայքայվել, իսկ 30 րոպե հետո այն այլևս պիտանի չէ: Կանաչ թեյը 2 րոպեից ավել չթրմեք՝ կորցնում է համը և պղտորվում է՝ սկսում է քայքայվել:
11- Թեյի թուրմը օգտակար է լնդերին, քանի որ պարունակում է ֆտոր, ուստի թուրմի մնացուկով կարող եք ողողել լնդերը: Բացի այդ այն հանգստացնում է նաև աչքերը:
12- Խորհուրդ չեմ տալիս թեյ օգտագործել նաև նրանց ովքեր ունեն պրոբլեմներ կապված մշտական բարձր ճնշման հետ, անոթների հետ, աթերոսկլերոզ, ստամոքսի ավելորդ թթվայնություն, գաստրիտ, ստամոքսի կամ տասներկումատնյա աղու խոցեր:
Այլ կողմնակի ինֆորմացիա թեյի վերաբերյալ:
Ամենալավագույն թեյը ստացվում է գարնան առաջին բերքահավաքից, երբ թեյը սկսում է նոր ընձյուղներ տալ, հավաքվում են վերևի չբացված բողբոջը իր տակի կիսաբացված 2 տերևի հետ: Թեյը չնայած որ ստացվում է մի բուսատեսակից սակայն տարբեր տեցերում այն ուրի իր մարկան՝ Ցեյլոնում՝ Պեկո, Հնդկաստանում՝ Ասսամ իսկ Չինաստանում՝ Դարջիլինգ իրենց տարատեսակներով ՝ կախված թեյի աճեցման բնակլիմայական պայմաններից: Բացի այդ միջազգային շուկայում թեյը տեսակավորում են նաև տարբեր բերքերից ստացված խառնուրդներով ու նրանց հարաբերակցությամբ:
Մեկանգամյա օգտագործման փաթեթիկները այնքան էլ բարձր որակի չեն, քանի որ սովորաբար այն պատրատում են ցածր որակի թեյերից տարբեր լրացուցիչ համային հավելումներով:
"Clouds now and again
give a soul some respite from
moon-gazing-behold."
Matsuo Basho
Racer, շնորհակալություն հանգամանալից ինֆորմացիայի համար
Իսկ ինչու չի կարելի դատարկ փորին թեյ խմել? Ու չիշտ է, որ թեյը նիհարեցնում է?
դատարկ փորին չի կարելի, քան որ թեյը բարձրացնում է ստամոքսի թթվայնությունը իսկ դա դատարկ ստամոքսին առավել վնաս է:
Այո, թեյը կարող է նիհարեցնող էֆֆեկտ ունենալ, քանի որ այն լուծում է արյան մեջ առկա
խոլեսթերինն ու ճարպանյութերը, խթանում մետաբոլիզմը: Բայց պետք է շատ զգույշ լինել ու պահպանել չափավորությունը՝ չչարաշահել, քանի որ ահռելի քանակությամբ տարբեր տեսակի թեյերն ու հեղուկները շատ վտանգավոր են օրգանիզմի համար ուստի հարկավոր է բացի թեյից զբաղվել նաև ֆիզիկական վարժություններով:
"Clouds now and again
give a soul some respite from
moon-gazing-behold."
Matsuo Basho
Իսկ հնարավոր է սրտի ուզածով թեյ խմել, բայց ինչ-որ ձևով նիհարելուց խուսափել?
Թեյ շատ եմ սիրում![]()
Միայն թեյ խմելով հարցը չի լուծվում, դա անհրաժեշտ բայց բավարար պայման չէ: Պետք է նաև առողջ ապրելակերպ պահպանել, ժամանակին քնել ու ռեժիմով սնվել:
Եթե մարդ կարողանար ասենք օրական մի 5 լիտր թեյ խմել կարող ա կարգին նիհարեր, բայց ցավոք այդքան հեղուկ օրգանիզմը չի կարող հաղթահարել իսկ այդքան քանակությամբ թեյի մեջ այնքան շատ կոֆեին, թանին , տարբեր դաբաղանյութեր և այլն կա, որ դա գերազանցում է բոլոր նորմերը և ուղղակի կարող է ահավոր հետևանքներ ունենալ, հանգեցնել ծանր թունավորման կամ մահացու լինել:
Ի դեպ՝ միջին հաշվով 1 բաժակ կանաչ թեյը համարժեք է 2 բաժակ սև թեյին
Բոլորդ մաղթում եմ առողջություն, հաջողություն և բարձր տրամադրություն:
"Clouds now and again
give a soul some respite from
moon-gazing-behold."
Matsuo Basho
Իմ կարծիքով կանաչ թեյից, կամ այսպես կոչված տարբեր բույսերի թուրմերից օգտակար և առողջարար բան չկա:
ուզում եմ կիսվել ակումբցիների հետ սեփական փորձի հիման վրա ձեռք բերված իմ գիտելիքներով: Առավոտյան մինչ ինչ-որ բան ուտելը խմել կամ գոլ ջուր, կամ կանաչ թեյ, բայց ոչ թե պակետիկով, այլ Ձեր ձեռքով հավաքած կամ գոնե գնված իսկական խոտերի բույսերի թուրմ, մի կամ կես բաժակ: Կնկատեք, թե օրվա ընթացքում մարսողությունը ավելի լավ է աշխատում, ստամոքսը դրսի թունավոր ուտելիքներից այդքան չի ցավում:
Հա մեկ էլ գիտեք ինչ թեյեր կարող եք պատրաստել ինքներդ, ասենք սար չեք գնում ու սարի նանա կամ ուրց չեք հավաքում, բայց քաղաքում կամ այգիներում մոշի շատ թփեր կան ու նրանք հիմա սկսել են տերևակալել, փողոցից հեռու գտնվող թփերից քաղեք նորածիլ տերևները, էն որ բաց կանաչ են, ու չորացրեք շաատ համեղ թեյ է ստացվում ու շատ օգտակար է: Նույնը մալինայի տերևների հետ, չգիտեմ քաղաքում լիպայի ծառ կա թե չէ, բայց դա թեյերի թագուհին է: Երիցուկը արդեն սկսել է ծաղկել էլի պոկեք գլխիկները ու չորացրեք, նա մի քիչ դառնահամ ունի, բայց էլի շատ օգտակար է
Էլի շատ համեղ թեյեր կամ թուրմեր կան, եթե ցանկացող լինի կպատմեմ![]()
“То, что вы не можете выразить – это Любовь.
То, что вы не можете отвергнуть/не признать – это Красота.
То, чего вы не можете избежать – это Истина”.
~ Шри Шри
Չգիտես ինչու համարյա բոլորը խոսում էին սուրճի միայն վնասակարության մասին:Բայց այն ունի նաև շատ օգտակար հատկություններ: Սուրճից հետո մենք դառնում ենք իմաստուն, ոգեշնչված, շփման մեջ թեթև ու հաճելի: Սուրճը էներգիայի հզոր գեներատոր է, քանի որ իր մեջ միավորում է 4 աստրալ տարերքների ուժը` կրակ, ջուր, հող և օդ: Ջրով այն եփում ենք, կրակի վրա պատրաստում, հողից այն աճում է, իսկ օդը, ինչպես հայտնի է, ինֆորմացիաներ շփումների միջավայրն է: Հենց այս պատճառով էլ հաճելի է սուրճի սեղանի շուրջ նստել ու զրուցելը:
Սուրճը բարձրացնում է տրամադրությունը, ու թեպետ զարմանալի է հնչում, առողջության լավ պաշար է, եթե իհարկե այն օգտագործում ենք չափավոր: Սուրճը կարող է մարդուն ազատել դեպրեսիաներից, կարգավորել մարսողությունը, խթանել սրտի աշխատանքը, արգելել լեղապարկում քարերի ձևավորմանը, օգնել գրիպի և մրսածության առաջին ախտանիշների դեպքում, մեծացնում է նաև մարդու հիշողության հնարավորությունները:
Բնականաբար խոսքը գնում է սուրճի սահմանափակ օգտագործման մասին` օրական 2-3 բաժակից ոչ ավել:
Բն
ԼԱՎ Է ՄԵԿ ԱՆԳԱՄ ՄՈՄ ՎԱՌԵԼ ԽԱՎԱՐՈՒՄ, ՔԱՆ ՀԱԶԱՐ ԱՆԳԱՄ ԱՆԻԾԵԼ ԽԱՎԱՐԸ
Գոհարիկ (04.01.2010)
Ես ինչ-որ տեղ լսել եմ, որ շատ թեյաը՝ հատկապես թունդը, վնասակար է։ Իսկ սուրճն էլ, քիչ քանակությամբ, օգտակար՝ քաղցկեղի կամ նման բանի դեմ։ Հետագայում կճշտեմ։ Ստացվում է ամեն ինչ հարաբերական է![]()
Ես ինքս ընդհանրապես սև սուրճ չեմ խմում: Նույնիսկ, երբ իմ կողքին տարածվում է սուրճի հոտը ահավոր գլխացավ է առաջացնում, ինչպես ծխախոտի հոտը: Թեյի սիրահար եմ: Խմում եմ նաև Մակ թեյ ու Մակ սուրճ: Չգիտեմ ինչքանով է օգտակար,ինչքանով ոչ, օգտագործում եմ օրեկան 3-4 բաժակ`ամռանը սառը, ձմռանը` հետևաբար տաք:
Երբեք չեմ հասկացել՝ ինչու են մարդիկ պարզապես տաք (մի ծանոթիս ասած՝ գլադկի) ջուր խմում: Ախր էդ ջուրը ստամոքս հասնելու ժամանկ արդեն 37-38 աստիճան է լինում... Իմաստ չունի:
Մի ընկերուհիս ասում էր՝ խմում եմ, որ նիհարեմ: Ավելի լավ է՝ թեյ խմեք, մանավանդ՝ կանաչ: Եթե օգուտ չլինի (ինչը շատ կասկածելի է օրական մինչև 4 բաժակի դեպքում), վնաս հաստատ չի լինի: Համ էլ՝ համով է
:
Annychka
ToAll Խոնարհաբար խնդրում եմ սուրճից բոլոր հասկացողներին բացատրել, թե սուրճից էդ ի՞նչ եք հասկանում: Ախր ոչ համով է, ոչ շատ է, ոչ խմելուց առաջ է լավ, ոչ խմելուց հետո, ոչ... Էդ նույն կոֆեինն էլ թեյի մեջ էլ կա՝ օրգանիզմի համար շատ ավելի հեշտ ու լավ յուրացվող ձևով:![]()
DIXIcarpe noctem
Այս պահին թեմայում են 1 հոգի. (0 անդամ և 1 հյուր)
Էջանիշներ