User Tag List

Նայել հարցման արդյունքները: Օգտվու՞մ եք տնային պայմաններում պատրաստված պահածոներից

Քվեարկողներ
47. Դուք չեք կարող մասնակցել այս հարցմանը
  • Այո, հաճախ

    28 59.57%
  • Երբեմն

    6 12.77%
  • Հազվադեպ

    9 19.15%
  • Ոչ, երբեք

    4 8.51%
Ցույց են տրվում 1 համարից մինչև 15 համարի արդյունքները՝ ընդհանուր 21 հատից

Թեմա: Օգտվու՞մ եք տնային պայմաններում պատրաստված պահածոներից

Ծառի տեսքով դիտում

Նախորդ գրառումը Նախորդ գրառումը   Հաջորդ գրառումը Հաջորդ գրառումը
  1. #2
    Ձայ Ձայնալար-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    18.04.2007
    Տարիք
    42
    Գրառումներ
    5,289
    Բլոգի գրառումներ
    3
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re. Օգտվու՞մ եք տնային պայմաններում պատրաստված պահածոներից

    Մեջբերում AnterGround-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Օգտվու՞մ եք տան պայմաններում պահածոյացված սննդից, մասնավորապես պահածոյացված խավիարից (իկռա) և այլն: Պահածոյացված խավիար ընդհանրապես չեմ ուտում, քանի որ գոյություն ունի թունավորում Բուտուլիզմ, որից շատ ու շատ մարդիկ են մահացել: Նույնը նաև լսել եմ տնային պայմաններում պատրաստվող կոմպոտներից և դրանցից էլ չեմ օգտագործում: Օգտագործում եմ միայն պահածոյացված թթու: Եվ հետաքրքիր է իմանալ, արդյո՞ք պահածոները, եթե նորմալ են պատրաստված, կարող են վնասել օրգանիզմին:
    Շատ վտանգավոր հիվանդություն է: Եվ ցավոք սրտի հայաստանում շատ տարածված: Պատճառն այն է, որ մարդիկ չգիտեն, կամ չեն ուզում իմանալ, թե ինչ բան է բոտուլիզմը, ինչ պայմաններում է առաջանում և այլն: Կան տարբեր տարածված թյուր կարծիքներ նրա մասին, թե որ պահածոներում կարող է այն առաջանալ, որում ոչ: Ասեմ, որ պահածոյացված թթուներից նույնպես լինում են թունավորումներ և շատ հաճախակի: Վտանգավոր են բոլոր տեսակի տնային պայմաններում պատրաստված խավիարները, աջիկաները, կոմպոտները: Որքանով ինձ հայտնի է բոտուլիզմի հարուցիչ չի առաջանում միայն շաքարի բարձր պարունակության դեպքում՝ մուրաբաներն այդ տեսանկյունից անվտանգ են: Ընդ որում ցանկանում եմ հատուկ շեշտել, որ որքան էլ մաքուր լվանաք բանջարեղենը, որքան էլ ստիրիլ պայմաններում պահածոյացնեք, բոտուլիզմի վտանգը չի վերանում: Նշեմ նաև, որ գործարանային արտադրության պահածոներն անվտանգ են այն պատճառով, որ պաստերիզացվում են բարձր ջերմաստիճաններում (տնային պայմաններում դա անհնար է, քանի որ ջուրը մթնոլորտային ճնշման դեպքում եռում է 100 աստիճանից էլ ցածր ջերմաստիճանում): Սակայն, եթե հարցին նայենք օգտակարության տեսանկյունից պահածոն ընդհանուր առմամբ ուտելու բան չէ:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Botulism
    http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%...B8%D0%B7%D0%BC
    Վերջին խմբագրող՝ Ձայնալար: 11.12.2007, 16:52:

Թեմայի մասին

Այս թեման նայող անդամներ

Այս պահին թեմայում են 1 հոգի. (0 անդամ և 1 հյուր)

Համանման թեմաներ

  1. Օգտվու՞մ եք արդյոք Twitter–ից
    Հեղինակ՝ Հանուման, բաժին` Վեբ
    Գրառումներ: 17
    Վերջինը: 08.01.2016, 16:45
  2. Մեր տնային բույսերը
    Հեղինակ՝ Cassiopeia, բաժին` Տուն-տեղ, ընտանիք, երեխաներ
    Գրառումներ: 6
    Վերջինը: 23.03.2013, 17:04
  3. Փոքր խորանարդներից պատրաստված տունը / Tsumiki no ie
    Հեղինակ՝ Skeptic, բաժին` Մուլտֆիլմեր
    Գրառումներ: 9
    Վերջինը: 16.09.2011, 14:38
  4. Stop-motion՝ պատրաստված է Ակումբում
    Հեղինակ՝ Sagittarius, բաժին` Ժամանց
    Գրառումներ: 4
    Վերջինը: 02.08.2011, 01:02
  5. Գրառումներ: 22
    Վերջինը: 19.11.2007, 15:14

Թեմայի պիտակներ

Էջանիշներ

Էջանիշներ

Ձեր իրավունքները բաժնում

  • Դուք չեք կարող նոր թեմաներ ստեղծել
  • Դուք չեք կարող պատասխանել
  • Դուք չեք կարող կցորդներ տեղադրել
  • Դուք չեք կարող խմբագրել ձեր գրառումները
  •