User Tag List

Ցույց են տրվում 1 համարից մինչև 15 համարի արդյունքները՝ ընդհանուր 28 հատից

Թեմա: Մսակերության վնասները

Ծառի տեսքով դիտում

Նախորդ գրառումը Նախորդ գրառումը   Հաջորդ գրառումը Հաջորդ գրառումը
  1. #16
    Պատվավոր անդամ
    StrangeLittleGirl-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    18.03.2006
    Հասցե
    Լապլանդիա
    Գրառումներ
    24,583
    Բլոգի գրառումներ
    18
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re. Մսակերության վնասները

    Ժո՛ղ, դուք խոսում եք սննդի միայն էներգետիկ նշանակության մասին: Էդ դեպքում համաձայն եմ. բույսերից (մասնավորապես՝ օսլայով հարուստ, այսինքն՝ կարտոֆիլ, հացամթերք) ավելի շատ էներգիա կարող ես ստանալ: Միսն այդքան էլ մեծ էներգետիկ արժեք չունի, քանի որ հիմնականում սպիտակուցից է բաղկացած, իսկ էներգիայի հիմնական աղբյուրը ածխաջրերն են: Բայց պետք չէ մոռանալ նաև սննդի որակական արժեքի մասին: Էս դեպքում դու մսով երբևէ չես ստանա այն վիտամինները, որոնք կան բուսական սննդի մեջ: Բայց մյուս կողմից, մսի մեջ էլ բավական շատ վիտամիններ կան ու կան նաև բոլոր անփոխարինելի ամինաթթուները: Դու նույնը կարող ես նաև բուսական սննդից ստանալ, բայց դրա համար պետք է շատ ուշադիր հետևես, թե ինչ ես ուտում, որովհետև սխալ զուգակցելու դեպքում դու պարզապես չես ստանա բոլոր անփոխարինելի ամինաթթուները, և օրգանիզմդ կհյուծվի:

    Ինչ վերաբերում է մսի վնասներին, ապա նրա ճարպն է խիստ վնասակար, հատկապես՝ տավարի ու ոչխարի մսի, ինչպես նաև տապակած վիճակում ավելի վնասակար է, քան խաշած: Այն ունի քաղցկեղածին և աթերոսկլերոզ առաջացնող հատկություններ, որոնք մեր դարի ամենամեծ պրոբլեմներից են:
    Բայց թե ինչ վնասներ կարող է հասցնել անյուղ խաշած միսը, ես դեռ ոչ մի տեղ ոչ մի հիմնավորում չեմ գտել:

    Ավելացվել է 2 րոպե անց
    Բյուրակնը ասաց՝ որոշ հիվանդությունների դեպքում։ Այդ բժիշկները ավելի շատ սովետական շրջանում կրթություն ստացածներն են, քանի որ սովետի ժամանակ գտնում էին, որ. «բուսակերությունը խիստ վնասակար զբաղմունք է»։ Դե հիմա հո չեն կարող քնել–ելնել ու խոստովանել, որ սխալվել են։ Իհարկե, շատերն էլ կան, որ իրոք տենց են կարծում։
    Արշա՛կ, կխնդրեի, որ չհիմնավորված հայտարարություններ չանես, որովհետև սովետական կրթություն չստացած արևմտյան շատ բժիշկներ նույնպես գտնում են, որ, ասենք, ստամոքսի քաղցկեղի կամ վտանգավոր ճարպակալման դեպքում ցուցված է ամեն օր անյուղ խաշած միս ուտելը:

    Ավելացվել է 19 րոպե անց
    Մի բան էլ ավելացնեմ: Որպես ապացույց, որ, այնուամենայնիվ, բուսակերությունը որոշակի վնասներ բերում է, ներկայացնում եմ այս հղումը: Հետազոտություն կատարողներն էլ սովետական կրթություն ստացածներ չեն, որ սուտ բաներ ասեն:
    Վերջին խմբագրող՝ StrangeLittleGirl: 23.08.2007, 13:46: Պատճառ: Գրառման ավելացում

Թեմայի մասին

Այս թեման նայող անդամներ

Այս պահին թեմայում են 1 հոգի. (0 անդամ և 1 հյուր)

Էջանիշներ

Էջանիշներ

Ձեր իրավունքները բաժնում

  • Դուք չեք կարող նոր թեմաներ ստեղծել
  • Դուք չեք կարող պատասխանել
  • Դուք չեք կարող կցորդներ տեղադրել
  • Դուք չեք կարող խմբագրել ձեր գրառումները
  •