Հավաքածու 6. Քվեարկություն և քննարկում
Էջ 1 6-ից 12345 ... ՎերջինըՎերջինը
Ցույց են տրվում 1 համարից մինչև 15 համարի արդյունքները՝ ընդհանուր 80 հատից

Թեմա: Թխվածքներ

  1. #1

    Թխվածքներ

    Այստեղ գրում ենք թխվածքների բաղադրատոմսեր: Որպեսզի խառնաշփոթ չլինի ծագած հարցերը գրում ենք Խոհարարական հարցեր-ում
    Ես ոչինչ չեմ ուզում...

  2. #2

    Re. Թխվածքներ

    Մարս, Սնիկես

    2 բաժակ պեսոկ
    5 ձու
    8ճ/գ մեղր
    8 ճ/գ ձեթ
    8 ճ/գ ջուր
    Եփել կրակի վրա, (ոչ թե բղի) մինչև գույնը մուգ դառնա: Կրակի վրայից վերցնել + 3թ/գ սոդա, 2 ճ/գ քացախ:
    Մի 10 րոպեից ալյուր ավելացնել, այնքան, որ գրտնակվի:
    Բաժանել 8 մասի:
    Ձևավորել 2 տեսակի թխվածք: Կարելի է մեկը Մարս, մյուսը Սնիկերս:
    (Ամենահարմար ու հեշտ ռեցեպտն ա, փորձեք
    Վերջին խմբագրող՝ comet: 14.11.2008, 12:50:
    Ես ոչինչ չեմ ուզում...

  3. #3

    Re. Թխվածքներ

    Մարսի համար օգտագործել սպիտակ կրեմ:
    Սկզբում եփված շերտը+կրեմ+շերտ+կրեմ+խուրմա+հակառակ կողմից կրեմ քսած շերտ: ամենվրևի շերտին քսել եփած քաղցր կաթով կրեմ, գլազուրով զարդարել:

    Սնիկերսի համար օգտագործել նույն Մարսի սպիտակ կրեմը+լուծվող սուրճ: Վերևի շերտը զարդարել մանրացրած ֆստուշկայով, վրան գլազուր:
    Ես ոչինչ չեմ ուզում...

  4. #4
    Պատվավոր անդամ Լուսաբեր-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    08.11.2008
    Գրառումներ
    1,933
    Բլոգի գրառումներ
    10

    Re. Թխվածքներ

    Տորթ ԼԻԶԱ
    5 հատ ձուն և 1 բաժակ շաքարավազը ինտենսիվ հարում ենք:Ավելացնում ենք 2 ճաշի գդալ մեղր, 2ճ.գ կակաո փոշի, 0,5 թեյի գդալ սոդա, 0,5թ. գդալ քացախաթթու: Զգուշությամբ խառնում ենք և ավելացնում ենք 2 բաժակ ալյուր: Պատրաստի խմորը բաժանում ենք 3 մասի և թխում ենք 170-200 աստ.C պայմաններում ֆոլգայի կամ կալկայի վրա:

    ԿՐԵՄ

    1 տուփ խտացրած կաթ
    250գր. կարագ, լավ հարել:

    ԳԼԱԶՈՒՐ

    2 ճաշի գդալ կակո փոշի
    4 ճաշի գդալ շաքարավազը,վանիլին, կաթ կամ ջուր
    Եփել և թողնել,որպեսզի սառչի:
    ՈւՇԱԴՐՈՒԹՅՈւՆ
    Սառը գլազուրը ավելացնել կրեմի հետ և հարել:Այնուհետև քսել թխվածքին...
    Բարի ախորժակ

  5. #5

    Re. Թխվածքներ

    ԷԿԼԵՐ

    1 բաժակ ջուր
    100 գր կարագ
    1 բաժակ ալյուր
    Եփել, կրակի վրայից վերցնել, հատ-հատ + 5 ձու:


    ԿՐԵՄ
    1 բաժակ պեսոկ
    3 ճ/գ ալյուր
    1,5 բաժակ կաթ (եփել)
    200 գր կարագ
    վանիլ
    Ես ոչինչ չեմ ուզում...

  6. #6
    Ազատ Սամվել-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    24.04.2007
    Հասցե
    Հայաստան, Երևան
    Տարիք
    25
    Գրառումներ
    4,981

    Re. Թխվածքներ

    Մրջնաբույն վ ստուդիյու
    Loading your personal settings....

  7. Գրառմանը 1 հոգի շնորհակալություն է հայտնել.

    Enigmatic (29.06.2009)

  8. #7
    Պատվավոր անդամ Լուսաբեր-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    08.11.2008
    Գրառումներ
    1,933
    Բլոգի գրառումներ
    10

    Re. Թխվածքներ

    Էս իմ հիշելով Մրջնաբույնը սենց էր...
    Մրջնաբույն
    4 ձուն լավ հարել 1,5 բաժակ պեսոկի,100 գր. կարագ, 1թ/գդ սոդա, 6 ճ/գդ. կաթ հետ և այնքան ալյուր ավելացնել, որ ստացվի ականջի բլթակի փափկությամբ խմոր:
    բաժանել 10 գնդի և դնել սառնարանը:1 օր հետո հանել և (ամեն թավայի համար 3 գունդը) տրորել ալյուրի մեջ,հետո ալյուրը մաղել և լցնել թավայի մեջ,թխել
    պատրաստի թխվածքը տաք վիճակում տրորել,որ առանձնանա:

    Կրեմ
    2 հատ խտացրած կաթ եփել 2 ժամ(կամ կարող եք գնել պատրաստի եփածը)
    200գր. կարագ, 3ճ/գդ մեղր, խառնել:

    Վերջում կրեմը խառնել թխվածքի հետ, տալ բնորոշ ձև: Դնել սառնարանը որ չհալի:
    Անուշ լինի

  9. #8

    Re. Թխվածքներ

    Մեջբերում Լուսաբեր-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Էս իմ հիշելով Մրջնաբույնը սենց էր...
    Մրջնաբույն
    4 ձուն լավ հարել 1,5 բաժակ պեսոկի,100 գր. կարագ, 1թ/գդ սոդա, 6 ճ/գդ. կաթ հետ և այնքան ալյուր ավելացնել, որ ստացվի ականջի բլթակի փափկությամբ խմոր:
    բաժանել 10 գնդի և դնել սառնարանը:1 օր հետո հանել և (ամեն թավայի համար 3 գունդը) տրորել ալյուրի մեջ,հետո ալյուրը մաղել և լցնել թավայի մեջ,թխել
    պատրաստի թխվածքը տաք վիճակում տրորել,որ առանձնանա:

    Կրեմ
    2 հատ խտացրած կաթ եփել 2 ժամ(կամ կարող եք գնել պատրաստի եփածը)
    200գր. կարագ, 3ճ/գդ մեղր, խառնել:

    Վերջում կրեմը խառնել թխվածքի հետ, տալ բնորոշ ձև: Դնել սառնարանը որ չհալի:
    Անուշ լինի
    Էն բացառիկ թխվածքներից է, որ մոտս չի ստացվում Անպայման կփորձեմ այս բաղադրատոմսը
    Ես ոչինչ չեմ ուզում...

  10. #9

    Re. Թխվածքներ

    GISastgh ջան ընենց կուզենայի քո պատրաստած թխվածքներից փորձեի, երևի ոնց համով համով գրում ես,տենց էլ պատրաստում ես:
    Բայց չմտածես,թե նամյոկ եմ անում:

  11. #10
    Պատվավոր անդամ Լուսաբեր-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    08.11.2008
    Գրառումներ
    1,933
    Բլոգի գրառումներ
    10

    Re. Թխվածքներ

    Մեջբերում GISastgh-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Էն բացառիկ թխվածքներից է, որ մոտս չի ստացվում Անպայման կփորձեմ այս բաղադրատոմսը
    Շատ հեշտա, պատրաստի անպայման կլինի

  12. #11

    Re. Թխվածքներ

    Մեջբերում Tigran1989-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    GISastgh ջան ընենց կուզենայի քո պատրաստած թխվածքներից փորձեի, երևի ոնց համով համով գրում ես,տենց էլ պատրաստում ես:
    Բայց չմտածես,թե նամյոկ եմ անում:
    Համով պատրաստելուն կարող ես չկասկածել Բայց այ քո փորձելուն մի քիչ կասկածում եմ
    Ես ոչինչ չեմ ուզում...

  13. #12

    Re. Թխվածքներ

    Մեջբերում GISastgh-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Համով պատրաստելուն կարող ես չկասկածել Բայց այ քո փորձելուն մի քիչ կասկածում եմ
    Ես էլ հուսով էի, թե կհյուրասիրես:

  14. #13
    Մշտական անդամ WhiteSmoke{F}-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    06.11.2008
    Գրառումներ
    152

    Re. Թխվածքներ

    Մեջբերում GISastgh-ի խոսքերից Նայել գրառումը
    Էն բացառիկ թխվածքներից է, որ մոտս չի ստացվում Անպայման կփորձեմ այս բաղադրատոմսը
    Հենց երեկ եմ պատրաստել, բոլորն ասում են, որ սարքում եմ շատ լավ: Ասում եմ ՄՐՋՆԱՆՈՑԻ իմ բաղադրատոմսը: Հարյուր տոկոս փորձված է:

    Երեք ձու, մեկ բաժակ շաքարավազ, մեկ թեյի գդալ սոդա, հինգ ճաշի գդալ յուղ, հինգ ճաշի գդալ կաթ: Այնուհետև աստիճանաբար ավելացնել չորս բաժակ ալյուր: Երեք չորս գունդ անել դնել freezer. Մի օր պարտադիր չԷ թողնել, հենց սառեց, որ զգաս հարմարա ծյոռկայելու համար հանի: Ուրեմն սեղանի վրա մի քիչ ալյուր էս շաղ տալիս ու էդ ալյուրի վրա ծյոռկայում էս խմորը: Մաղի մեջ էս լցնում ծյոռկածդ խմորը,սենց թափ ես տալիս, որ էդ հատիկները առանձնանան: Ու ժառովնյաին էլ ես մի քիչ ալյուր քսում: Ու էդ ալյուրի մեջ ծյոռկայած ու մաղով արած խմորը ազատ լցնում էս ժառովյան, էնպես որ իրար վրա չլինի, տարածված լինի: Ու տենց մինչև բոլոր գնդերն անես: Շատ շուտ է լինում,զգույշ չվառես: Էդ եփած խմորի հատիկներն էլ լավ խառնում ես իրար այս կրեմով: Հետո հարթացնում ես, լավ սեղմում գդալով ու պատրաստա: Ուղղակի պետքա հաջորդ օրն կտրես, որ հասցնի լավ կպնի իրար:
    ԿՐԵՄ: Երկու հարյուր գրամ կարագ,մեկ եփած խտ. կաթ, լավ խառնել ավելացնել հինգ ճաշի գդալ մեղր, վանիլ:
    ԵԹԵ ՀԱՐՑ ՄՆԱՑ ՍՐԱ ՀԵՏ ԿԱՊՎԱԾ ԱՍԵՔ ՕԳՆԵՄ

    Ավելացվել է 4 րոպե անց
    Մի հատ էլ շատ արագ հեշտ ու ամենակարևորը շաաաաաաաաաաատ համով բան: Մեկ բանկա peanut butter եդքան էլ շաքարավազ,երկու ձու լավ խառնել: Ընկույզի չափ գնդեր անել և դնել ջեռոց: Շատ համեղ է լինում: Ութ րոպեից պատրաստ է։
    Վերջին խմբագրող՝ ivy: 19.11.2008, 13:02: Պատճառ: Մեջբերման ուղղում... և ոչ միայն

  15. #14
    մերթ ընդ մերթ Քամի-ի ավատար
    Գրանցման ամսաթիվ
    08.04.2008
    Գրառումներ
    407

    Re. Թխվածքներ

    գրառումը ուրիշ կայքում եմ կարդացել նույնությամբ տեղադրում եմ

    Միլիոններ` մեղրից եւ ալյուրից
    .
    Երեկ «Associated France Press» գործակալությունը «Հայ ճարտարապետի քաղցր երազանքը գրգռեց չեխերի ախորժակը» վերնագրով բավական ծավալուն հոդվածում ներկայացրել է պատմություն հայկական մի խմորեղենի մասին, որը մասնագիտությամբ ճարտարապետ Գեւորգ Ավետիսյանը 5 տարի առաջ պատրաստել եւ ներմուծել է չեխական շուկա: Ըստ այս հոդվածի, Գեւորգը տարիներ առաջ լքել է Հայաստանը` լավ կյանքի որոնումներով: Սկզբնական շրջանում նրա քույրը` Հասմիկ Ավետիսյանը, պատրաստելիս է եղել իրենց սիրելի «Մարլենկա» խմորեղենը, որը, ինչպես «AP»-ի հետ զրույցում պնդել է Գեւորգը, բուն հայկական է, պատրաստվում է մեղրով եւ ալյուրով: Շատ արագ, սակայն, քաղցրեղենը գրավել է չեխական շուկան եւ դարձել չեխերի սիրելի քաղցրավենիքներից մեկը: Ներկայումս «Մարլենկայի» արտադրության ծավալները բավական մեծացել են. այժմ դրանով զբաղվում է 200 աշխատող: Գեւորգ Ավետիսյանի կանխատեսումներով, 2008 թվականին խմորեղենի վաճառքի ծավալը կհասնի 5,9 մլն եվրոյի:
    .
    Էս էլ մեր Գևոն ))) http://www.marlenka.cz


    իսկ Ձեզ ծանոթ է՞ այս թխվածքը

  16. #15
    Անդամության թեկնածու
    Գրանցման ամսաթիվ
    13.06.2009
    Գրառումներ
    2

    Հարց Պատ. Թխվածքներ

    բարև ձեզ,

    որևիցե մեկը կարող է գիտի այն խմորի բաղադրատոմսը, որով պատրաստված են ներկայումս վաճառքում գտնվող համարյա բոլոր խմորեղենները, որոնց թվում են մարսը, սնիկերսը և շատ այլ խմորեղեններ՝ թեթև շականակագույն և փափուկ շերտեր են, կարծում եմ մեղր ել կա մեջը բոլորին նախապես շնորհակալություն

Էջ 1 6-ից 12345 ... ՎերջինըՎերջինը

Թեմայի մասին

Այս թեման նայող անդամներ

Այս պահին թեմայում են 1 հոգի. (0 անդամ և 1 հյուր)

Էջանիշներ

Էջանիշներ

Ձեր իրավունքները բաժնում

  • Դուք չեք կարող նոր թեմաներ ստեղծել
  • Դուք չեք կարող պատասխանել
  • Դուք չեք կարող կցորդներ տեղադրել
  • Դուք չեք կարող խմբագրել ձեր գրառումները
  •